親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睛靈勳章

回覆:請介紹Singapore往新山包車

我係新山坐taxi時,遇到a华人司机,佢都老实,因未上佢車時,我問另一华人要收rm35去hello Kitty land, 而第二曰,我坐a华人的士by meter is rm23,但佢收rm30去legoland,(Kitty 重遠过legoland),而我也照付,因明白佢地吉車走。

咁倾開知道可call 的來接,extra fee is rm2.咁佢又俾咭片我,包車由星去新山收rm$150一程,原來係佢个仔。

希望幫到大家。

男爵府

睛靈勳章

忘记attached 咭片

男爵府

睛靈勳章

travel delight我都有找佢地買uss andsong of the sea tickets, 直接交收,佢重送我2張uss meal coupon, (共值s$10)如果去馬來亜街食,佢都有meal coupon送。

男爵府

睛靈勳章

引用:忘记attached+咭片+

原帖由 WinkyLee 於 13-04-13 發表
忘记attached 咭片
goo司机係a华人的士司机個仔

男爵府

睛靈勳章

引用:Quote:原帖由+WinkyLee+於+13-04-13+發表忘

原帖由 cathy29 於 13-04-14 發表
點聯絡佢?打電話過去直接傾定有whatsapp?
thx
我估都要打电话,佢話过早幾小时找他也可

男爵府

睛靈勳章

引用:Quote:原帖由+WinkyLee+於+13-04-13+發表忘

原帖由 patajojo 於 13-04-15 發表
我剛問左呢個,真係平過fion好多,我搭零晨都唔收附加費
感觉佢爸爸(华人的士司机)幾老实,我一心返港同大家分享,我都同个司机講,之后应该会好多人找他包車。

男爵府

睛靈勳章

引用:Quote:WinkyLee+發表於+13-4-13+22:54+trav

原帖由 kyk 於 13-04-15 發表
請問如何直接交收?? 搵佢哋買 ticket 會平 d 嗎?? thanks.
係丫,買各類門票都有平。你email問,佢会send 个file俾你,内有哂門票價錢。

约拎飛都好弾性,个日我到左酒店call朱生(travel delight)本想约佢第二朝拎,点知佢话在附近,咁咪过左15分钟係大堂取,佢重送了2張uss meal coupon,各值s$5.本来佢俾馬來西亜街meal coupon, 但知我wed去(closed),才改俾uss coupon. 佢都幾好人重教我坐巴士去flyer.

男爵府

睛靈勳章

引用:Quote:WinkyLee+發表於+13-4-15+16:15+感觉

原帖由 chickenwing2006 於 13-04-15 發表
你去完番黎, 好唔好玩呀 ??
都ok, 第日阿仔大些再去馬來西亜玩,Legoland未玩哂,little big club唔多啱大仔,我係ksl食dinner buffet又ok好低食.

特登影埋ksl buffet price list俾大家参考。住客有8折。

新加坡反而一般,d野太貴,太似香港,去一次夠了。

雞翼,你呢?

男爵府

睛靈勳章

男爵府

睛靈勳章

男爵府

睛靈勳章

男爵府

睛靈勳章

buffet tower 其中一part美食,蝦好新鲜!

男爵府

睛靈勳章

引用:Quote:原帖由+WinkyLee+於+13-04-15+發表我

原帖由 chickenwing2006 於 13-04-15 發表
我地 Ksl 大除夕 dinner 冇折,不過都 ok 好似 rm$100-110 度,你住房 tower 1 or 2 , 房可以嗎?有冇食 bu ...
我住tower 2 , 間房冇問题,check in 等左幾分种咋!

酒店个view 都ok

SG我都最like sentosa, 你真叻!2兄弟最like luge,估唔阿仔重係我同老公中揸最快!

男爵府

睛靈勳章

引用:請問由Legoland返ksl截的士易嗎?同埋大約

原帖由 萱萱娃娃 於 13-04-15 發表
請問由Legoland返ksl截的士易嗎?同埋大約幾錢
易,不过係blue taxi around rm$51-55 to ksl

男爵府

睛靈勳章

真想同大家說說, 我是介紹goo給大家, 雖然我沒找他包車, 但他的爸爸揸的士接過我們去legoland後派咭片及對我們說星->新山一程收馬幣RM150.

但真估不到他加價了不少, 因我朋友剛找他報價是坡幣$160. 我覺得他們馬來西亞華人很喜歡坐地起價.

而我在4月初是找FION包車, 她當時也只收馬幣佰多蚊. 但現在GOO與FION也是收佰多蚊來回, 但是坡幣!!!

首頁

尾頁

跳至