跳至

首頁

尾頁

大宅

死啦,見到個excel file,暫時得32人confirmed,好驚人數唔夠要postpone添。

大宅

我頭先去Watsons買野,我老公唔知系邊度攞左一張coupon比我,去富豪酒店下午茶有六折,我即刻打電話去尖沙咀富豪酒店問,佢話今個星期日都用得啊。

佢仲話假使無coupon都唔緊要,只要有恒生信用卡一樣有六折。但每張卡最多收18個人錢,即是話,我地40個大人就需要3張恒生卡,我有一張coupon for 18人六折,一張恒生卡for另外18人,而家仲差一張恒生卡,唔知有無其他媽咪有恒生卡呢?

但佢果邊唔見有carcarb既booking,佢話未有人book咁多位啊,要book就要快,因為好full,每位要比$50落訂。但我話我地應該訂左Luxembourg Room咖,佢話果邊屬於宴會部,呢度系coffee shop既電話,要我地要打返去果邊問有無得折,麻煩carcarb聽日打去問下啊。如果宴會廳無得折,我地好唔好轉過去coffee shop果邊呢?

價錢一樣都系$158+10%,但然後再6折,不過我問佢,佢就話時間系3點半至5點半,話下午茶系得呢個時間,咁可能唔夠時間比我地gather,少一個鐘,但有六折,麻煩carcarb同Marketing果邊fight下睇下宴會廳有無折啊,thanks!

大宅

我都有好多兒歌啊,Disney既都有,需唔需要我帶幾隻啊?

大宅

有無限制可以泊幾多駕車?

大宅

好開心啊,一氣睇左所有11號影既相,亦都add左上述幾位媽咪既FB,希望大家以後有機會再一齊high tea啦! 多謝各位義務幫忙既媽咪啊,有你地今次聚會先可以咁成功。

大宅

原帖由 jrbaby 於 10-7-15 17:26 發表
我彤彤都係冇肚腩架, 哈哈... 唔緊要啦, 我地一起努力..

我食A+, 所以我知道佢唔會好肥. 其實而家咁樣, 我覺得好ok呀. 節瓜仔咁.

我個仔都系食A+,乜食A+唔肥咖咩?怪唔得我個仔轉奶粉之後瘦左咁多啦。

大宅

原帖由 jrbaby 於 10-7-16 09:54 發表
係呀... A+唔肥架, 不過營養對個腦部發展好.. 出世果時, 醫院比佢食能恩, 佢返屋企我即刻同佢轉呀... 能恩同惠氏都好肥架... 你之前係食邊隻架? 做mud冇端端轉既?

...

出世醫院食雪印only,幾日後我返屋企就食7餐人奶+2餐A+(因為初出世時未有人奶),滿月前因為patpat有粒瘡要開刀放膿,醫生順便講埋比我知我個仔屬於腸胃唔好型同埋成日疴爛屎,醫生開左益生菌同埋叫我轉豆奶等佢唔好再疴,一個幾月後我覺得個仔腸胃好似好左,又唔知豆奶好唔好,所以私自同佢轉返A+,但呢排開始發覺佢又疴青屎,好似泥漿咁色,好水,我睇黎都系同佢轉返豆奶先。醫生叫佢食雅培皇牌愛心美豆奶配方。

大宅

原帖由 HoLunMa 於 10-7-16 14:22 發表
Hi 我個仔叫皓綸呀, 佢本來四月先出世架, 不過就提早到二月, 出來逗利是
佢而家食明治奶粉, 我見好多媽咪已經開始比糊仔阿B食, 想問食邊隻牌子好D呢 係咪六個月開始轉大仔奶粉呀 ...

咦,holun咁好肉,唔似早產BB wor。
明治好似系9個月先轉大仔,但我聽其他媽咪話,其實出生奶粉唔咁甜,對BB好D,我唔打算系6個月時轉2號奶粉住。再者,遲D我會轉返豆奶比阿仔飲,豆奶亦無分幾多號。

大宅

我兩公婆都系雙,我個仔出世系單,而家條雙眼皮都系一日比一日明顯,不過以咁既(慢)進度,相信至少要1~2歲先出曬黎。

至於酒粒,佢嫲嫲話‘有既,不過我地未生出黎之嘛。’哈哈

首頁

尾頁

跳至