自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

回覆:好唔開心!菲姐放完大假無返屋企又搵唔到佢!

記得報齊警、勞工處、入境處,一樣都不能少!攞齊文件永久保存以免佢若干年後告返你轉頭話你欠佢人工!揾埋agent簽齊嘢,單方面失蹤有文件保護到你!但唔好信哂agent自己要親自向以上3局報案及攞齊reference no.!咁個菲傭喺香港in到另一僱主都攞唔到工作證。

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

翡翠宮

引用:我以前個印尼姐姐都係去一轉澳門攪掂.香港

原帖由 newbiee 於 13-07-28 發表
我以前個印尼姐姐都係去一轉澳門攪掂.

香港大部分僱主真係慘, 貼錢買難受.仲要怕佢唔番黎. ...
而家唔得咩

翡翠宮

引用:回覆+carng.ng+的帖子未請過姐姐!乜可以甘

原帖由 adelewong070726 於 13-07-28 發表
回覆 carng.ng 的帖子

未請過姐姐!乜可以甘?其實可以告她嗎?
政府偏幫外傭,用經血炒餸俾顧主食、傷害少主都可以無罪釋放,你告都係嘥錢!

翡翠宮

引用:其實尋晚agent都好嬲,佢同我講星期三會去

原帖由 may.bb 於 13-07-29 發表
其實尋晚agent都好嬲,佢同我講星期三會去菲律賓搵工人,星期六返,叫我星期六可以去搵過個工人,因為佢都 ...
你仲忍?妹仔大過主人婆!叫你c6、99若果工人玩野佢地要負全責搞掂佢包括請假湊仔你唔理因為係佢地做擔保!包佢地縮沙!

首頁

尾頁

跳至