自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bu-b 發表於 24-4-2 22:04
真係好唔捨得佢要同兩位爺爺同媽媽分開相信以後亦會少咗機會見到福豬豬的視頻了,希望返 ...

係,今朝睇視頻已經喊左一輪,頭先見小紅書有人講姜爺爺媽媽去世左,真係
覺得爺爺真係會崩潰呀。
重話爺爺去到中國只能留3-4日就要返韓國,又好似話有官方通知福豬豬唔係去神樹坪,真係好亂

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Ononluk 發表於 24-4-2 22:19
佢真係喺韓國人眼底下長大,好受歡迎。
過兩年佢對孖妹可能都要回國。

唔係可能,係夠3歲都要返中國了

水晶宮

missshasha 發表於 24-4-2 23:03
姜爺爺

我都好唔捨得福寶,我都好難過,但係點都改變唔到事實,唯有希望福寶可以盡快適應新 ...

福由出生就喺充滿愛既環境長大,希望佢返到中國後依然被愛包圍

水晶宮

missshasha 發表於 24-4-2 23:16
希望係咁,但係我相信好難,唔係話中國大陸啲奶爸奶媽唔好,係唔會好似韓國爺爺咁貼身照顧,有互動嘅愛, ...

都無辦法,希望福豬能夠遇到個好既奶爸

水晶宮

minniemouse131 發表於 24-4-3 09:29
邊度可以 睇到福寶回國過程?

微博央視新聞直播中

水晶宮

redhot 發表於 24-4-3 10:42
福寶真係好似一個出生於富有家庭集萬千寵愛於天身嘅千金小姐,要佢離開自己嘅家庭真係有點可憐!
...

係不捨亦無奈,但明白返回中國係必須的,只希望福豬豬可以儘快適應新生活,開心幸福咁過每一日

水晶宮

bu-b 發表於 24-4-3 15:59
又唔好咁講,最初我係留意回國嘅丫丫先,之後由於不時彈出福寶,我睇睇吓就鍾意咗福寶,之後睇睇吓又彈出 ...

same

水晶宮

Lilyforest 發表於 24-4-3 18:24
上小红書同抖音有好多國內外熊貓視頻㗎,丹麥馬來西亞法國俄羅斯任睇。
...

我都日日喺小紅書睇熊貓,唔睇唔安樂

水晶宮

hellomiki 發表於 24-4-3 20:43
39 Royal.发布了一篇小红书笔记,快来看吧! (emoji) RXk6jYvHHM9EScs (emoji) http://xhslink.com/MINYvF ...

癡線嗎?係咁圍住福寶嚟影,嚇親福豬豬了
點解無塊布蓋住個箱架,福豬豬好愕然既樣,所有環境,人都好陌生

水晶宮

hellomiki 發表於 24-4-3 20:51
仲用手指伸入去
47 布旺吉蕾蕾宝发布了一篇小红书笔记,快来看吧! (emoji) dsSwBa7zDHd9xrs (e ...

好想講粗口
福寶返中國前要隔離一個月架,而家一落地就比人咁摸,有無菌都唔知,發神經嗎?

水晶宮

bu-b 發表於 24-4-4 01:16
福寶入咗隔離地方了,環境好好,福寶狀態也很好,真係叻叻豬,好有爸爸樂寶的風範

...

福寶真係叻叻豬

水晶宮

hellomiki 發表於 24-4-4 02:38
落機後處理上太差了,福寶在機上未下架前還在食“飛機餐”,但下架後不蓋布任由大量媒體影相仲開閃光燈又被 ...

何止,有視頻影到成班人用手機對住福寶係咁拍,我心唸,無人維持秩序?點解乜人都可以影?簡直癡晒線

水晶宮

馬爾泰若㬢 發表於 24-4-4 03:29
佢以前仲會怕雀仔添!不過好彩依家唔怕了

噗寶

水晶宮

SOHOT 發表於 24-4-5 16:08
今日睇小紅書見到有視頻,福豬豬不停打筋斗,引爺爺嚟睇佢,可惜爺爺已經不能再立即回應佢,睇到我好心痛: ...

係,見到福豬不停打筋斗
佢應該係想搵爺爺了,畢竟而家對福豬豬嚟講,所有野都陌生,連照顧佢既飼養員都唔同晒,豬豬可能覺得好奇怪,會唔開心發脾氣好正常

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊