嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 LailaiChan 的帖子

呢幾日我試咗用漂白水幫我個女浸身了,佢之前d濕疹發得好勁乾到龜烈 r到個頭,身流晒血,同埋個身又
係發出d臭味,見到你地咁講咪試吓,我再+埋塊蔗糖比佢浸等佢冇咁乾,浸完我會過一過清水,真係好咗好
多個身同d摺位都唔臭了,面珠仔都唔腫啦,雙眼皮出番來了

男爵府

回覆 Littlepota 的帖子

我很明白...我個女都係咁一自己瞓(未瞓林)就不停咁抓同摔面,所以我會喺佢瞓時會用塊(薄)布扣實佢,咁樣佢就抓唔到面同頭仲會瞓得好定...你試吓啦~

rainbow1230  你好呀..我都想知道點樣扣呀...可否教下我呀...thanks ^^  發表於 12-1-2 10:30
ah80327  想問下點扣?  發表於 11-5-15 22:32

男爵府

回覆 jackco-mami 的帖子

你冇e-mail send d相給你看看我點樣扣....

男爵府

Ok~哩個方法係我研究咗好耐而且唔會比啊b因為郁嚟郁去而鬆綁到嘅方法,塊布要薄同埋係要長方形,扣嘅時候唔好cool咁實,比少少空間佢郁,個扣針要扣到落底同埋要係安全扣嘅扣針呀~日頭最好唔好扣住啊b啦,等佢對手可以摸吓&拎吓野...我好明白夜晚啊b成晚咁抓頭抓面,跟本佢係唔會停咁抓,我地PaMa就更加唔使瞓,but我用咗哩個方法後就真係好好多,啊b唔會因為有得抓而不斷咁抓(係唔會停)到流血都唔會停的,扣實佢之後安撫吓佢瞓定咗,佢冇得抓就會瞓得好定同埋唔使擔心佢抓損晒流晒血,你地try吓啦,真係好d......我同我老公現在都有覺好瞓了希望幫到你們呢~

男爵府

Littlepota 我收唔到你個e-mail呀??

男爵府

回覆 jackco-mami 的帖子

send咗比你啦~

首頁

尾頁

跳至