懷孕前後

跳至

首頁
12345...18

尾頁

大宅

原文章由 singren 於 08-8-29 20:19 發表
咁知唔知大約幾時開始唔使同bb掃風呢?
我已經唔記得哂lu...

我去健康院聽講座時, 姑娘話大約六個月就可以唔洗掃喎

大宅

原文章由 babymaggieleung 於 08-8-31 15:45 發表

我就冇試喇~~因為我本身唔飲奶~~仲要蘇既~~~咪攪我~~有時出街太熱~~返黎個乳墊一陣味我都想嘔呀

我依家帶緊嗰d bar個個都有奶味

大宅

原文章由 oh_baby 於 08-8-31 16:27 發表
每次我返工媽咪就會上睇BB,唔想得工人一個湊BB,我返工都會打電話返屋企問下BB點?我媽咪成日覺得我B女唔肯飲水...熱氣無便便....但係無的意思係一日無第日就有翻...一個月都無三四次會咁...同佢講一兩日可以接受,尋日 ...

冇計啦, 要返工係咁...我估我返工後都好似你咁日日心掛掛..
我啱啱教到個女自己瞓, 但係我亞媽就鍾意日抱夜抱, 我成日冋佢講要等bb學習自己瞓, 係對佢好, 佢一句 '得啦, 唔抱攞"..轉頭亞女一喊就嗱嗱臨走去抱, 我同佢講我要返工, bb俾佢抱慣我夜晚冇得瞓影響返工好唔得惦, 佢又係一句 '得啦'...跟住又照抱.....我就嚟俾佢激到爆血管啦, 講n次都係咁, 我都好想自己湊, 因為d老人家只會跟噃佢地嗰套湊, 唔會聽我講

大宅

原文章由 米奇BB 於 08-9-1 03:21 發表

你就好啦~你都起碼同之前差唔多,我大咗幾個碼呀 我以前同你一樣,睇啱d衫唔洗睇size都一定啱著,而家.......
你係咪餵人奶所以個胸大咗好多搞到卡住咗? ...

我亞媽都摧我減肥呀, 仲話我依家好wear, 唉......返工就會啦

大宅

原文章由 eunices_07 於 08-9-1 10:22 發表
我都大咗幾個碼, 我開始接受唔到自己, 好唔開心. 我仲有35磅要減, 其實我已經好辛苦, 但都係唔瘦, 我都唔知點算, 好down, 見到自己都冇胃口. 我本身高, 所以依家好似個大山婆咁, 好得人驚. 我唸住去減肥, 我老公 ...

我依家瞓前開始做sit up, 收腹收hip運動, 我仲有十幾磅要減, 已經唔食零食淨係食正餐, 希望慢慢會瘦噃

大宅

原文章由 iamkit 於 08-9-1 11:10 發表

我阿媽話我未嫁,叫我諗下辦法減肥~~

日日係屋企湊仔,點會唔烏wear丫

係呀, 我聽日返工, 今日要剪髮, 做facial, 修吓眉, 執噃好個樣先返工, 費事嚇死同事

大宅

原文章由 eunices_07 於 08-9-1 11:37 發表
你係咪開刀架??? 我醫生話跑步冇問題, sit up要半年後先做得. 我又唔係太鍾意做, 又懶, 湊仔又好辛苦, 佢訓咗我就即刻訓啦, 邊有時間做呢.

我唸錢都係要俾人賺.

...

我之前覆診, 醫生話得喎

大宅

原文章由 eunices_07 於 08-9-2 09:16 發表
哈哈, 你錯啦. 我個仔食有3安就唔肯食, 係咁旭黎旭去, 係唔停. 一放支奶入口, 好似同佢打針咁, 係咁扭, 係咁喊, 都唔知發生乜事. 我同99咪唯有想盡辦法令佢食多一安得一安囉. 每次方法都唔同, 總之好頭痛, 都唔 ...

我個女都係咁, 多都唔肯食, 到依家仲係停喺4安階段

大宅

原文章由 eunices_07 於 08-9-2 09:31 發表
咁唔得架. 尋晚開始, bb跟99訓, 但我個心情好唔捨得, 好似好唔開心咁, 怕個仔唔慣, 好擔心. 而且隻手同, 所以又係成晚冇訓. 我個心好矛盾, 如果夜晚我睇, 我會好辛苦, 因為要返工, 阿仔又唔可以一覺訓天光. 但俾 ...

我都因為湊bb呢個問題同亞爸亞媽嘈過好多次啦, 依家返咗工反而好d, 因為日頭根本睇唔到佢地點湊, 採取由得佢地搞個態度反而好d, 只要亞女夜晚肯自己瞓, 就費事阻佢地抱

我覺得bb真係識蝦人, 我亞媽鍾意成日抱住, 亞女日頭特別扭計, 成日要亞婆抱, 一放落床就喊, 但夜晚就冇咩野

大宅

原文章由 RURUJOYJOY 於 08-9-3 13:35 發表

我個女2個月10日, 重量唔夠6kg, 塊面豬有少少肉, 但個身就好瘦

我個女兩個月時磅, 都係得5.6kg咋, 我都嚴佢唔夠肥

大宅

原文章由 jc118 於 08-9-2 00:01 發表
多謝大家o既關心,其實我o既情況都有好轉,起碼無再諗住傷害自己先啦!之前我真係有諗過自殺,但我一見到仔仔咁可愛,我就唔捨得死啦!我唔想佢無左媽媽,我知道一個小朋友無左媽媽會好可憐,所以我同自己講無論咩事都好,一 ...

你識咁諗就好啦, 我亞媽都有抑鬱症, 只要自己放開d, 個病就會自然好ga la... 我亞媽依家多咗個孫玩, 有咗精神寄托, 葯都食少咗, 醫生都話佢個病好咗好多

大宅

原文章由 babymaggieleung 於 08-9-5 14:36 發表

做乜咁唔小心呀~~~
加油呀~~
我尋日都同雪雪同鏸鏸去挪打素覆診~~
好在佢地契媽黎幫手~~唔係我根本冇可能自己去睹~~
點知好彩之餘~~不幸又發生~~我雪雪留開醫院冇耐就抽筋~~
當時亞b正正食緊奶~~
好在食到差 ...

我覺得你好叻呀, 可以handle 到兩個小朋友, 仲耐唔時有怪獸襲擊雪雪, 我有時一個人湊都覺得手忙腳亂ga

大宅

原文章由 Cody 於 08-9-5 18:51 發表

我都有飲過,我覺得差唔多,反而我飲豆漿就谷到痛!

我依家一個星期都飲幾次豆漿, 好似真係多咗d 咁, 但成日飲怕唔怕涼得濟呢

大宅

原文章由 babymaggieleung 於 08-9-6 18:21 發表

里d係馬死落地行~~冇計啦~~
係自己決定想生多個黎刺激吓雪雪既發展~~
不過幸好既係鏸鏸出左世~~雪雪學習上真係進步左唔少
所以大家要要諗行生多個細佬妹俾你地既bb~~
互動教學真係唔錯 ...

我有打算生多個, 始終有個伴個童年會好D

大宅

原文章由 jc118 於 08-9-7 01:20 發表
我個百厭仔,前日去打針,喊左兩聲,房門都未出就訓著左啦!都唔知話佢乖定話佢蠢好!
佢而家有6.47KG啦!同我隔離座個BB(同年同月同日生)差小小咋,不過佢衰仔近來好鬼有性格話唔食奶就唔食,仲用手推開我支奶,正臭豬! ...

我個女依家都識唔食就推開奶樽, 仲要合實個口, 死都唔俾我塞個奶樽入口, 真係冇收

大宅

原文章由 Cody 於 08-9-9 18:53 發表
我真係好羨慕你哋啲b仔b女肯自己瞓覺,亞仔除左夜晚會自己瞓4個鐘之外,其他時間要全程抱住,唉......我宜家仲要淪落到問屋企個印印借條印尼孭帶比我,佢一瞓覺我就孭住佢,咁我先有時間上吓網,同你吔吹吓水咋......真係 ...

你有冇試過忍心一次俾佢喊吓, 我試過一次後亞女依家自己瞓啦

大宅

原文章由 Cody 於 08-9-9 19:51 發表

唔好話放低佢呀,只要想放但係隻手仲兜住o架,只係個pat pat掂到張床咋,都喊到拆天咁,唔係唔忍心,只不過佢真係大聲公嚟o架,真係好難頂....超煩呀!
有時佢一喊,我個心剩係會諗,只要收聲就算要我24抱住都制呀!!!
同埋 ...

我個女之前都係咁, 抱住佢先肯瞓, 但瞓得唔冧, 一放落床就醒, 要放幾次先得, 但後尾知道如果佢成日停喺淺睡狀態反而對佢唔好, 所以狠心一次都要做, 頭頭佢喊時真係有d肉痛ga, 佢都係喊得好大聲, 仲谷到塊面紅晒, 但係如果佢唔學曉自己瞓, 個瞓眠質素冇咁好反而對佢唔好, 所以點都要狠心一次半次等佢學曉自己瞓, 依家放佢落床自己玩來玩就瞓著, 真係瞓得好過以前

大宅

原文章由 eunices_07 於 08-9-9 22:08 發表
哈哈, 我夠薑, 等我買先.

我都諗住下次返深圳做野時去書城買

大宅

原文章由 TVb08 於 08-9-10 15:12 發表

我個仔都係只可以瞓到4,5點,所以我日日都唔夠訓

我個女好準時, 日日都係五點半醒, 不過我都要五點半起身揼奶後準備返工, 依家成日爭札緊仲餵唔餵好, 因為有時半夜同要早一個鍾起身揼奶都幾辛苦, 但又唔捨得唔餵, 真係難決擇

大宅

原文章由 kennisw 於 08-9-11 13:46 發表

我地要返工,成日無見個仔,放咗工返到屋企仲唔抱返夠本咩!
我都成日抱到唔願放手,佢瞓咗都抱住佢睇電視.
無計啦一日見得幾粒鐘.

我尋日先同亞媽爭完亞女呀 佢成日喺四點幾餐奶抱住佢, 搞到佢瞓得唔好喎, 到我返去接手食八點幾餐奶時, 玩唔夠一陣就冇電, 扭眼瞓, 我每日只係得放工返嚟先同佢玩麻, 搞到佢咁攰, 剝削咗我同佢玩d時間, 跟住亞媽發難渣話唔過嚟幫我睇喎, 但最後佢邊捨得, 今日放工返屋企見到佢又係抱住咗

首頁
12345...18

尾頁

跳至