婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:99 態度180度轉變令我好難過 ----Part 5

報到!

大宅

引用:某人99又打嚟 某人99:乜咁難搵你架,成日

原帖由 Sammy1981 於 12-06-07 發表
某人99又打嚟

某人99:乜咁難搵你架,成日唔聽我電話
答得好,希望某人99醒目啦,雖然佢對樓主吾好,但都吾希望佢無左層樓,因為吾想佢再煩樓主兩公婆!

大宅

引用:Quote:美亞+發表於+12-6-14+21:54+乖LA.想

原帖由 Sammy1981 於 12-06-14 發表
黎生話我介乜佢會陪我介
好老公

大宅

回覆:99 態度180度轉變令我好難過 ----Part 5

黎生同某人99的對話,好難吾笑咼!sorry!我一路睇忍吾笑左!Mi辛苦你要忍笑!

大宅

引用:Quote:Sammy1981+發表於+12-6-17+20:20+我

原帖由 idonno 於 12-06-17 發表
咁你今晚乖乖地主動出撃"交功課", 等佢出年過第一個父親節啦
今晚預祝父親節

大宅

通知經理總之就住埋今個月,如果某人99要住就叫佢個仔比!你地係吾會再比錢!再有人無賴甘嘈就話係卡主話架!不知所謂的"長子"同99!

大宅

好緊張呀!今日last day!吾知某人99仲有乜野屎橋!!

大宅

恭喜你!BB一定會痴住你,安心養胎!某人99食"5"啦,乜野大新抱,吾好認親認戚,吾該收埋彈開!

大宅

有時間update我地,想知尋日發生的事haha!再次恭喜你!你dad & mam搬去照顧你十分好,如果某人99上門揾你,仲佢地同你頂,如果你放工可以叫佢地在樓下等你,費事某人99"埋服"又認親認戚!你要小心吾好動胎氣,放鬆心情,吾好粗勞!訓多D,記住要介口!

大宅

等等等

大宅

某人一家無藥可救,信佢地1成都死!再次証明,種慈因得慈果(樓主)、心底吾好有報應,若然未報,只係時辰未到(某人一家成年人)!樓主,安胎要緊,過左3個月先出動買野!

大宅

苦瓜、發霉芝士、木瓜一定不能吃(西醫話),西米,芝麻糊,介蘭,鱔(所有無鱗的魚),咸魚,咸旦,海鮮<--里D都吾好食!
食多D深6色的菜,菠菜,西蘭花,茄子,魚,旦,橙,萍果,奶!忍下介下口,食清D,BB都會白、滑D,少病痛,易湊D!
吾好飲凍飲,BB氣管會差D、密瓜/哈蜜瓜易野啖,可免則免!我果陣第1胎介得好清,BB都易湊D,可惜第2胎自己曳,BB無甘滑白,同成日有啖!(99講吾好食密瓜、哈蜜瓜,我果陣吾聽,而家衰左!細B成日有啖
仲有少食多餐,留意血糖!(小心大肚婆糖尿病!)
祝你同BB健康快樂

大宅

引用:苦瓜、發霉芝士、木瓜一定不能吃(西醫話)

原帖由 pig-pig-pig 於 12-07-15 發表
苦瓜、發霉芝士、木瓜一定不能吃(西醫話),西米,芝麻糊,介蘭,鱔(所有無鱗的魚),咸魚,咸旦,海鮮< ...
為左BB健康靚靚,D濕熱、寒涼、熱氣野,暫時吾好食,食清淡D!過左7個月,可以少少甘食龜令膏、芝麻糊,清胎毒!之後的日子就舒服好多!

大宅

佢地1家3口都好吾知衰,仲有膽開口問你地拎錢!某人99吾止發孫寒,仲發錢寒加忽上腦!一係比條毛佢,一係比盒大富翁佢,等佢地一家3口慢慢買地起樓啦都痴X缐!仲問你地拎錢、佢地吾怕比雷x咩!

大宅

答得好,答得妙!激死某人一家!

首頁

尾頁

跳至