跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

用戶名 (bb出世日期) <埋身/全泵型,一日幾多餐> 
smilesun (26/10) <埋身,一日7餐>
斯藝 (28/10) <埋身,一日8 餐左>
VBma (13/10) <埋身,一日8 餐左右
Awesomeada (26/10) <埋身,一日7餐>

男爵府

畀面勳章

原文章由 Smilesun 於 07-12-6 20:50 發表
你好,我個囝囝都係26/10出世架...

Smilesun -你個係邊樹E院出身世。我亞b係廣華

男爵府

畀面勳章

原文章由 Smilesun 於 07-12-9 17:40 發表
係法國呀,佢晚上8:25出世,重3.55kg,你個bb呢?
唔知邊個大d呢?有機會要俾同年同月同日的bb聚下先得,等佢地大個d識坐先,好唔好?

...

亞B下午3:13出世, 重3.85kg, 上星期六打針,巳6.3kg, e氐生話over weight, but it's fine coz 我兩公婆都係高大果隻, (我老公6尺幾),

可以比同年同月同日的BB聚下都幾開心:loveliness:

男爵府

畀面勳章

原文章由 BabaTed 於 07-12-16 16:59 發表

我個仔出世都係3.83KG,但2個月就5.68KG
你地平時食D咩架?D奶可以谷到阿B肥肥白白喎~~~

我無特別食d咩架,都係二菜一肉一湯(我兩公婆+工人).
但清淡主為.

亞B現在大約食4-5OZ一餐

男爵府

畀面勳章

原文章由 BabaTed 於 07-12-18 13:57 發表

你轉左餵泵奶嗎?你BB好吸收呀~~~

我都係食普通餸菜,但99成日煲好多湯俾我飲,一日起碼飲8碗(4碗魚4碗雞/豬)我都唔想飲咁多......但BB食好多,一餐可以食6安多D,但埋身餵既次數冇少到.......都仲係一日8餐 ...

凡都係埋身餵架,不過前兩日病左 工人幚我用左d永奶餵佢, 所以咪知道bb大約食幾多安law.
你一日飲8碗湯, so heavy...

Anyway. 亞bb有重咪OK law.太重未必係好事. 現在d營養禁高.
BB可能會提早出現大人有的病, eg.糖尿病..

首頁

尾頁

跳至