烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

好似係積運里 / 積x街 之類.

我記得佢就似pizza box, 轉做外賣, 仲有炸雞.

原帖由 JJA 於 09-7-11 13:05 發表
响大圍邊度開ar?

侯爵府

好媽媽勳章

oh.... sorry
原帖由 JJA 於 09-7-11 13:10 發表
MOS 果間係茶餐廳黎ga

侯爵府

好媽媽勳章

thanks! 開得成再話比大家知~

原帖由 pat614 於 09-7-12 00:08 發表
田心近我喎, 到時一定到

侯爵府

好媽媽勳章

我食過幾次蠔餅小炒, 感覺普通,唔明點解甘多人。原來鹵味拼盤先係佢地既招牌彩~

下次試下先
原帖由 JJA 於 09-7-21 13:21 發表
前晚去左顯徑消防局對面間潮洲店食, d蠔餅唔得ga, 好少蠔, 但又勁多炸粉
BUT 佢d 鹵味拼盤好食, 鵝腸好正呀!
金銀蛋莧菜和咸魚雞粒炒飯都好味 ...

侯爵府

好媽媽勳章

開左啦? 好野!

搵晚叫佢返屋企試味先
原帖由 PAMELATSE 於 09-7-21 13:27 發表
我星期日經過見到開咗門, 地鋪嚟架.... 響八寶雞附近...

侯爵府

好媽媽勳章

主意: openrice 話佢d焗飯係超唔掂, 所以…小心選擇,最好食返pizza + chicken 穩陣d

ps: 預祝你仔仔生日快樂~

原帖由 JJA 於 09-7-23 14:37 發表

好嘢! Next week 我仔開 Birthday party 可以叫佢ge外賣喇!

侯爵府

好媽媽勳章

試過pizza & chicken啦~

pizza 味道同hut差唔多, 不過個set好抵, mon-fri $120 有一個大pizza + 飯/麵 x 1 + 炸雞x2 + 湯/汽水 x 2

侯爵府

好媽媽勳章

pizza, 我食唔出佢同hut既分別啊~ 你覺得呢?
我上次叫左炸雞, 不過我無食到, 所以唔知味

o個晚仲諗緊好唔好加錢買春卷和咖喱角, 因為好平, 原來唔好味呀? 除左唔脆, 係咪好細隻, 無咩料?
原帖由 JJA 於 09-8-7 13:10 發表
Hi 义燒媽咪,

我都試左la, 我覺得 pizza 和意粉一般la, 不過個檸檬蜜糖雞翼幾好食wor, 另外我地試埋個拼盆, d春卷和咖喱角黎到都淋晒lu, 下次外賣唔好叫拼盆呀!

...

侯爵府

好媽媽勳章

新城市廣場7/F 間rice pizza, 個個pizza都差唔多味, 食物無咩選擇, 價錢偏貴 (o係得o個度都唔會平), 整體黎講, 我覺得一般 ...

侯爵府

好媽媽勳章

唔知係咪新開呢? 我都好耐無去過o個頭食飯啦~ 不過間野應該係有好多branch, 我見過cwb近世貿有.

原帖由 JJA 於 09-8-13 13:28 發表
喱間新開ga? 响 New Town Plaza 我試過 Shakey's Pizza, 幾好食丫, 但最衰 portion 細又貴

侯爵府

好媽媽勳章

好抵呀! 味道ok嗎?

原帖由 JJA 於 09-8-23 18:53 發表
我琴晚(Sat)又去甘味食, 嘩好多人排隊呀! 我地攞左張飛然後去行ToysRus, 計落40mins 先有位坐呀!我地3個人食左以下咁多嘢連+1 埋單$280, 你地話抵唔抵食呀??

1.三文魚手卷 5 件
2.三文魚壽司 8 件
3.甜蛋壽司 4 件
...

侯爵府

好媽媽勳章

你地講到甘正, 等我weekend都去試下"甘味"先~

一田foodcourt呢, 我覺得好難搵位, d野食一般, 又要自己出去買 & 拎...

紅螞蟻食過, 一般啦, 都ok既, 志在同朋友傾計既話會arm d, 因為可以坐耐d嘛

原帖由 carmen911 於 09-8-26 11:46 發表

其實我覺得開咗甘味同一田個food count之後,
另外一邊和民同樓上嗰幾間都無咁多人,
有時七點鐘去都仲有位。
不過有一間我次次去親都唔駛等位,
就係紅螞蟻,因為中價得黎D嘢唔多好食,
我一出到新城市話如果無位就去紅螞 ...

首頁

尾頁

跳至