婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:各位jm,+大家一定想反駁一個自以為是的傢伙

原帖由 Superman-GF 於 12-06-25 發表
各位jm, 大家一定想反駁一個自以為是的傢伙。我提議不如ignore 佢。樓主已經夠煩同上次受不住,而離開過一 ...

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

回覆:BaoYue_BaoKun 的帖子

笑c

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

回覆:A.Yin 的帖子

A.Yin, 同呢d人解釋咁多做咩呀,佢都唔係用一般正常人既concept來諗..就算點講你都係錯架..同意之前幾個jm話,ignore呢位jm既話啦..

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

引用:Quote:kikibabyboy+發表於+12-6-25+00:52+

原帖由 BaoYue_BaoKun 於 12-06-26 發表
敢問閣下有朝一日奶奶癱左 企堅持你幫企沖涼執屎執尿 都可欣然接受? 到時你唔好反應太大 你住係香港 應該沒 ...

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

回覆:真係唔知點算好-深層矛盾 2

No no ....唔好理..亦都唔好叫阿姨黎..一陣阿姨黎到又多個人出計仔咪大獲?!不如諗下點勸婆婆返香港啦..婆婆響度令你地要擔心,遲早出事
你舊屋咁近china town又點會唔識買餸,講笑咩,阿99又唔係啞

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

引用:嗯好彩各位提醒,我當局者迷,單純覺得搵人

原帖由 A.Yin 於 12-06-26 發表
嗯好彩各位提醒,我當局者迷,單純覺得搵人過嚟照顧婆婆都好喎,好彩問下意見啫!

62 email開頭 ...
想睇呀

比我會可能唔覆你62,又或者去有free wifi既地方上網覆佢,以防阿62真係check你地響邊!覆佢的話就帶佢遊花園,話:我都好掛住婆婆呀,但無辦法醫生都唔比我坐飛機,怕我情緒又波動會影響到bb呀!老公又唔知點,呢兩日都無打比我,我只係send message比佢ja,我仲諗住搵你幫我搵佢添..

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

引用:我無覆62呀!唔知點答好,不過希望他唔好再

原帖由 A.Yin 於 12-06-26 發表
我無覆62呀!唔知點答好,不過希望他唔好再搵我老豆了~
但是99竟然出乎意料之外的靜!唔通今舖連 ...
有無攪錯!阿8妹真係..我之前個share mate 都係b6,但識煮飯又識煲湯!仲有supermarket睇樣睇價錢姐,點解會唔識買呀so fuuny!!

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

阿62好老x心算

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

Oh nowhy she can found your ob address ... She no need to take care her 8妹ma?

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

唔知Ann有無事呢,好擔心

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

引用:唔好意思,累大家擔心,衷心道歉安全,老公

原帖由 A.Yin 於 12-06-27 發表
唔好意思,累大家擔心,衷心道歉

安全,老公崩潰,雙方對恃中,電話冇電
無事就好喇!bless you two

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

一日接受佢既條件,一世都會比佢牽制住

菜菜媽  agree x 1000000000!  發表於 12-6-29 22:08
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

回覆:A.Yin 的帖子

Good morning A.yin
你諗得好周詳!但,3個月..我怕你同mr. Yin都會頂唔順!會唔會你地返舊屋,等婆婆返左香港你地再閃?起碼少左婆婆要擔心麻!

99去ob捕你就預左,呀99去到多人既地方癲狂症應該無咁易發作!所以如果你地真係避走的話見到99都要去人多既地方!

我諗如果你地唔理99就好大機會會沖去mr.yin公司,不過,想問下99係咪識去呢?

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

希望A&M yin無事啦..成日無見佢上黎喇

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

A.Yin 發表於 12-7-2 04:19
搞到我食唔安坐唔落,依家一早起身煲下粥,都唔知醫生俾唔俾食。
真係佛都有火,我都好X興
阿99真係自己做女攪咁多野出黎令到婆婆咁都不知x改!!!!!過份!!!!!
A. YIN 你要小心呀, 始終醫院多病菌...
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

要relax呀~暫時唔好理咁多喇

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

引用:婆婆有望聽日出院我打俾62(純粹唔想打俾99

原帖由 A.Yin 於 12-07-03 發表
婆婆有望聽日出院

我打俾62(純粹唔想打俾99),他先過99到醫院,他又出招了!
婆婆可以出院就好喇~

阿62係咪玩野,99咁健全都睇唔住婆婆唔通大肚既你就睇得住?如果請到看護---咁如果請唔到呢?咁點解唔送婆婆返香港?

唔通你地足不出戶咩..點知阿99幾時發神經呀?唔好比excuse 99可以見多你幾眼,我完全想象唔到99+8妹搬左出去之後可以擦出咩火花

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

引用:事情有突破性的進展C6話他只想婆婆番去,他

原帖由 A.Yin 於 12-07-03 發表
事情有突破性的進展

C6話他只想婆婆番去,他叫我同62講
Good!!! Mr. Yin is so clever~ 起碼擔少一樣麻!

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

引用:回覆+A.Yin+的帖子 我覺得呢個offer都OK,+

原帖由 Chrisdindin 於 12-07-03 發表
回覆 A.Yin 的帖子

我覺得呢個offer都OK, 雖然guardian個度未斷尾, 都好過搞到你地一家要逃走去第二度(而 ...
係囉!可以叫律師加additional condiments 得唔得?例如8妹未轉到監護人99就一直要響度,所有關於佢地既生活費用全部由6負責!

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

某人神通廣大

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

首頁

尾頁

跳至