跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

我都有好消息...謙謙都成功介左(日頭)片片喇~~~哈哈

琴日係謙婆度湊返謙謙返屋企啦....去到輕鐵站佢話要噓噓喎...附近又冇廁所..行得黎都瀨出黎..我用左個膠袋同佢行埋一邊噓.....平時你地出街...如果附近冇廁所既話...你地會用咩方法同佢噓噓...????

男爵府

原文章由 chinghomama 於 08-4-16 11:22 發表

我個仔暫時都係戒左2日片, 未試過出街唔著片喎, 我唸我暫時出街都會同佢著片先囉, 因為我見佢係屋企, 差唔多10-15分鍾就要去屙一次尿尿, 我唸佢都未可以忍到好耐尿呀....
唉, 唔知係咪我開心得滯, 我今朝打算唔比 ...

我依家出街會同佢著介片褲仔(入面有層膠)..當底褲仔用囉~~~如果瀨既都唔會濕得咁勁~~

男爵府

原文章由 pekkle306 於 08-4-16 11:36 發表

Hi,您好呀

我個囡叫 kiki ,佢係 05年10月,我 幫佢報左幼稚園,今年 8 月返學

我仔仔7月31號~~我地住天恆....你住天咩??
你同佢報左邊間呀???謙謙黎緊會係天耀陳李詠貞返學....

男爵府

原文章由 chinghomama 於 08-4-16 15:46 發表

可唔可以話我聽邊度有得買呀, 我淨係買左普通既底褲仔比昊昊著咋....

um....我之前係係日本網訂返黎~~我聽日去吉之島睇下有冇先...

男爵府

原文章由 chinghomama 於 08-4-17 10:30 發表

唉, 我個仔就無瀨尿, 因為我10分鐘到就問佢屙唔屙尿尿, 問到我個仔都覺得我煩....
但係佢暫時重未可以坐係廁所到屙屎屎呀....去左幾次都唔得, 最後惟有同佢著返片, 點知唔使一陣佢就屙左啦.... ...

我都係架...不過我半個鐘到就問一次囉~~~係要煩d架喇...有時佢掛住玩...玩到唔講噓噓架~~

男爵府

原文章由 Edvychan 於 08-4-17 11:21 發表
我個b最近幾個星期都介咗夜片la,因為見佢朝朝起身條片都係乾o既,同埋佢夜晚如果有she she,會叫我地起身同佢疴,有一輪晚晚都疴夜尿,真係被佢玩殘,d兩個星期試吓夜晚唔同佢著片,都ok喎,無失手,不過而家去廁所仲要我地 ...

謙謙都係啦..只係自己著褲仔...唔除褲仔~~~激死
介夜片呀我諗要慢慢黎..謙謙依家起身都係冇濕架條片片....訓前要同佢噓噓~~

男爵府

原文章由 chinghomama 於 08-4-22 12:44 發表

我個仔近排就好啲啦, 放學返到屋企, 我要同佢玩遊戲, 就係鬥快除鞋除襪, 咁昊昊就肯自己除囉.....
去廁所呢, 就一時時肯除褲, 不過近排都係我幫佢除多, 驚佢除得遲, 忍唔住會瀨出嚟呀....
食飯就差左啦, ...

慢慢黎啦....唔急得既....
謙謙多數叫謙爸做野....媽咪就攬攬同錫錫~~嘻

男爵府

各位
請問仲要唔要返去健康院做檢查呀????

男爵府

原文章由 Edvychan 於 08-4-23 15:12 發表
謙謙咁o易你就好la,我個b都仲係好鍾意我幫佢做lee樣,果樣,第二個幫佢,唔比,有一排連去she she都要揀人,第二個陪佢去唔制,真係辛苦c

謙謙好多時都要謙爸同佢噓...唔要我同佢噓~~~
有時連訓覺都要謙爸唔要我...叫我出廳...唔比我訓

男爵府

各位
母親節快樂~~

男爵府

原文章由 蠢豬仔 於 08-5-1 23:50 發表
hi ivy
你個msn係乜野.我好似唔見左

我囝囝之前都係食開橙味.咳都無比佢食好耐.
轉左食小善存維他命丸.
但最近聽新聞又話維他命丸唔好食...真係麻煩.

...

其實vitamin丸果d都係輔助性~~~最好都係靠食物,生果中吸收~

男爵府

原文章由 yuurei 於 08-5-21 23:40 發表
hello各位,我個仔係0504,依家好百厭

你好~~
我仔仔係0507~~

[ 本文章最後由 cyrus媽媽 於 08-5-22 08:56 編輯 ]

男爵府

原文章由 蠢豬仔 於 08-5-24 13:34 發表
合益街市黃國榮醫生

你們好
我個囝最近發燒37.5 - 37.60 我帶佢去黃醫生到睇,到下午就燒到38.50 我都照比退燒藥水佢食.到第日都仲係燒.我就打比黃醫生問,要唔要返來再睇多次,佢就話38-38.50個度數無問題,好正常.發 ...

eva
我仔仔都係睇黃國榮架~不過好耐冇去過lu~

um....其實人點解會發燒呢...就係身體入面有細菌(如感冒菌)...我地自己身體就會升高體溫黎對抗d菌....so如果小小燒都食退燒藥既話...就等如將自己既抵抗力一樣...就會等到d菌仲惡..周圍走~我依家跟果個醫生係兒科專科黎架..佢平時都係叫d小朋友燒到102度先食退燒藥呢...

[ 本文章最後由 cyrus媽媽 於 08-5-25 18:59 編輯 ]

男爵府

好耐冇上黎喇~~~

皓皓...可兒....生日快樂....快高長大~~~嘻嘻

男爵府

IVY
yeah......恭喜晒~~~

我要努力d先得喇....哈

男爵府

喂喂....各位星期六得唔得去tea呀....

男爵府

原文章由 Edvychan 於 08-6-12 15:23 發表
Hi cyrus媽:

mud嘢時間呀?同埋係邊度呢?我應該得閒喎,不過要睇吓老公得唔得先,佢應該會跟埋去。

謙謙11點要返學.....放12點幾....我諗都要成1點後喇

男爵府

ivy
今日同聽日都話會落大雨呀...我地都係下次再約過~~嘻

可兒媽
唔緊要...天氣太差喇...約左都可能要取消~~哈

男爵府

[ 本文章最後由 cyrus媽媽 於 08-6-18 16:01 編輯 ]

男爵府

原文章由 Edvychan 於 08-6-17 14:52 發表
Hi cyrus媽:

7月19號我應該得,26號就唔得la,睇吓到時你定咗邊日先la,如果去,我地應該係2a1b

p...19號我放唔到假喇...可能26喇...
不過可能唔會係元朗攪喇...因我d表弟係usa返左黎....可能會出去黃埔攪喇~~
我到時再通知大家~~

首頁
23456...7

尾頁

跳至