自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

seaheart88 發表於 23-3-6 22:32
我曾幾何時聽過有人教將嗰香港電話號碼,飛落去大陸張電話卡。。。好似係一卡2號,所以有個香港電話號碼。 ...

對,1咭兩號就係咁做,飛自己線落1咭兩號,咁張咭包分鐘同可以上網就搞掂
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

pauline_c 發表於 23-3-6 22:43
我用 CSL,個台有個 「傾 King」,接收到 Wifi 嘅地方就可以免費打電話返香港,傳統電話線都打得。旅行我 ...

一定要wifi?定上到網已ok?
放下自在

象牙宮

pauline_c 發表於 23-3-6 22:54
Wifi only,咁嘅樣

哦哦
放下自在

象牙宮

seaheart88 發表於 23-3-6 23:03
我自己用緊中國移動張大陸卡。。。呢個大陸電話號碼,主要攞嚟申請大陸嘅銀行各樣野。。。

不過我呢張卡 ...

海外收sms應該唔駛錢喎,你下次返去可以裝埋無憂行,托管號碼後,喺香港唔駛放咭都可以收sms

放下自在

首頁

尾頁

跳至