自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

屋企個印印之前偷錢,攞屋企野唔出聲(雖然好少錢),誠信已有問題;但令我忍無可忍係佢係琴日係我细仔(未夠一歲)瞓覺後,擺佢係大床,冇圍欄的,間屋冇其他人,然後佢自己偷偷地落街買野。當時我阿媽帶我大仔外出睇醫生(嗰隻野冇諗過我阿媽突然返轉頭),阿媽係樓下撞到佢出,嚇左一跳,問佢去邊,佢話去買d野(平日冇野需要佢落街買的,所有餸及日用品都係我地負責買),跟住阿媽問佢細佬呢,佢話係屋企瞓緊覺,跟住阿媽返上樓,發現細佬仲要瞓係大床,即刻狂鬧佢,佢仲問阿媽會唔會話俾我聽

仲有佢係冇我地屋企鎖匙的,即係話佢係開晒門落去的

阿媽琴日忍左成曰冇同我講,今朝先同我講,(佢今日休息出左去),忍埋今晚,聽朝炒佢出去辦解僱手續。

唉!阿媽話可以唔再請,但我同老公覺得有需要,佢老人家一個湊兩個太辛苦,但要請到個好嘅真係好難。

車仔人    發表於 13-4-9 07:37
chatterbox_mom    發表於 13-4-5 22:17
lina9316  唔可以接受。  發表於 13-4-5 12:03
wingkaho    發表於 13-4-5 11:20
小米豬  即炒啦!!! 冇腦架?  發表於 13-4-5 11:14
palapala  試下搵鐘點幫手啦..家陣D工人好麻煩  發表於 13-4-5 10:58
currypru    發表於 13-4-5 09:27
chefchow  check lift cam...criminal case, no excuse!!!  發表於 13-4-5 01:10

大宅

回覆:忍埋你今晚,明天一早炒你

頭先佢返來,我已經唔想同佢有eye contact,但佢以為我唔知件事,佢仲引細佬玩!

大宅

回覆:Gunsche 的帖子

邊到請到好本地?

大宅

細佬幾個月前已試過係大床跌落床,不過嗰次阿媽都係屋企,只係一時睇漏眼。佢明知而家細佬正學行,鐘意周圍爬都咁大膽留佢一個係屋企。

大宅

回覆:tssy 的帖子

佢今日放假一早出左去,阿媽係之後過嚟我屋企先同我講,同埋今日僱傭公司都放假。

大宅

回覆:DIMDIM2011 的帖子

工人,有又煩,冇又煩

大宅

今朝我質問佢,佢認左,我老公有錄低我地對話。之後我代佢出左封信,上面寫左佢獨留兒童,因疏忽而辭職及不需代通知金,叫左佢簽名。佢簽左但原來佢唔知咁就代表唔需要賠,當我解釋佢聽時,佢就想搶返封信,話一陣問公司(僱傭公司)。

佢會唔會話我屈佢簽?

另外,我發現佢收埋我張公司咭片,問佢收嚟做乜,佢話冇野,我驚佢有不軌企圖。

大宅

佢話佢去樓下俾電話咭朋友,好快!

問多兩問,原來唔係第一次!

大宅

今朝我質問佢,佢認左,佢話佢落去一陣俾電話咭朋友(原來唔係第一次),我老公有錄低我地對話。之後我代佢出左封信,上面寫左佢獨留兒童,因疏忽而辭職及不需代通知金,叫左佢簽名。佢簽左但原來佢唔知咁就代表唔需要賠,當我解釋佢聽時,佢就想搶返封信,話一陣問公司(僱傭公司)。 佢會唔會話我屈佢簽?

另外,我發現佢收埋我張公司咭片,問佢收嚟做乜,佢話冇野,我驚佢有不軌企圖。

大宅

而家出緊去,佢冇悔意,只係一心我會補一個月俾佢,如佢一陣唔肯唔駛我俾代通知金,我會報警。

wcpcelia  順順利利  發表於 13-4-5 10:16

大宅

炒左!佢係僱傭公司喊晒同我認錯,纏擾一輪,我一時心軟又唔想煩,最後俾左一個月佢,但冇賠大假,我話當係懲罰。

首頁

尾頁

跳至