自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

哈哈, 即刻諗返自己細個d白痴野!

1) 偷野食, 成日睇雪櫃有乜食, 最鍾意偷食壽星公煉奶同蝦米! 唔可以整污糟成樽奶, 於是逐隻手指篤入去, 5隻手指都污糟晒, 洗完又唔可以即刻偷食, 因為媽話有濕氣入左樽會發霉, 通常隔一陣又會心思思!

2) 第一次游水係阿姨帶去, 1個大人帶5個小朋友, 果時我同家姐妹係小學生, 佢吩咐我地換泳衣就去幫表妹換, 換泳衣時心諗... 咁著唔著底褲呢... 家姐話梗係唔著, 換好再望下, 覺得唔著會走光, 於是又著返, 落水就知 跟住就好驚, 同家姐講要去廁所, 走返入去換出唻, 但係已經濕晒, 又怕畀佢地鬧, 於是索性丟左條底褲, 驚左成日, 怕畀人知我無左條底褲

3) 爸爸朋友做曬相, 成日回收d菲林畀我地用, 曬相又好平, 所以好細果時爸爸已經買左部相機等我地四圍影相, 有一日爸爸曬完返唻交畀阿媽, 我地就畀人打到九彩... 打完之後先知... 有一日睇到報紙覺得d人s型pose影相好靚, 我地幾姊妹就學佢影, 玩到後來睇到風月版, 跟住衫都除埋, 其實果時都未發育, 我地仲駁咀話跟報紙學, 不過都畀阿媽打左鑊甘既! 而且自始之後每日買左報紙, 爸媽都會即刻丟左風月版, 怕我地學到其他衰野
講野唔好笑又唔識講爛gag
上forum只為吹水唔好同我認真

大宅

原帖由 bobohello 於 10-11-16 23:47 發表
2, 玩電話 - 逐個no.連住打,(1111111 / 222222....)"全7"間中會有人接但又冇聲, 以為傳言"全7"係接地府, 收都收唔切, 定神再打一定唔通, 令我更信傳言, 玩咗好幾年
一路打落去當然到"全9", 打3條9, 有人接第一刻好開心, 對方一講"報案中心" 又係嚇到心都離埋~~
...

小學時畀男同學呃, 教我打112聽故事! 當時一打通對方話係報案中心, 即時嚇到心都離埋, 因為老師講過話唔可以亂打999去報案中心, 但係我又明明唔係打999, 嚇到唔敢出聲, 另一頭個女警就同我講, 你咩事, 好出聲喇, 玩電話我地可以查到上門拉你架, 即刻嚇到收線... 跟住日日都驚有警察上門拉我!! 真係作左虧心事... 日頭敲門都會驚!!!

大宅

細時去茶樓飲茶, 幾個細路玩捉迷藏... 有一個唔見左, 一直都搵唔返... 嚇到差d報警果時... 侍應響放檯布個櫃度發現一個瞓著左既小朋友

仲有, 細時屋企有個超大魚缸, 有我個人咁高, 我成日去撈金魚玩, 有次媽瞓左, 我又撈, 點知條魚掙扎跌左落地, 我好辛苦先執得返佢入去... 拖好地以為神不知鬼不覺, 點知果晚有條魚死左, 唔知係咪同一條, 我媽鬧我唔准再玩d魚... 原來佢一早醒左懶得鬧我咋... 大個講返, 佢話睇住我執魚清場個樣笑到肚痛!

首頁

尾頁

跳至