親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我舊年租祈福渡假屋,好好玩。

今年book左祈福酒店,諗住住好d,而且去酒店泳池游水又方便d......

水晶宮

原文章由 a776170 於 08-7-27 07:26 發表
下次人少d我一定book酒店,但如果多人就公寓/渡假屋抵d囉

我地今年同舊年都係一樣, 4大2小.

如果訂渡假屋一間兩房就攪掂. 但訂酒店就要兩間房先得. 價錢係貴少少, 不過會近d同住得舒服d囉~~~~~

如果人多就唔駛諗, 一定係訂大既渡假屋啦!!

水晶宮

原文章由 a776170 於 08-7-27 19:09 發表
應該唔止貴d喎 貴好多呀?

唔係差好遠。我舊年book渡假屋要$4xx一晚,兩晚即大概$900。咩都唔包。

而家訂祈福,三日兩夜套票一間房要$10xx. 兩間即大概$2100,但包早餐,一餐下午茶,一晚晚餐,一晚60分鐘按腳,任玩酒店水上樂園等等。計落貴少少,但方便囉~~~~~

[ 本文章最後由 YuYuMother 於 08-7-28 08:40 編輯 ]

水晶宮

原文章由 a776170 於 08-7-28 08:27 發表
咁味係loh,足足一個double喎,晚餐&按摩你有時間用得著就好loh,我地晚晚都無食佢的dinner buffet呀,真係"side" 但是你上年的渡假屋得唔得呀?好似咁平咁的?係好入架? ...

如果想用得哂套票既野, 就要好好計劃下行程囉......問過酒店, 有d行程係可以改既, 就到時間應該用得著.......

而且今次係我地第二次去番禺玩, 所以今次行程無咁緊密, 可以玩得輕鬆d, 可以多d時間用酒店既facilities.

我地上年間渡假屋ok架, 唔算入, 過左閘行兩三條街就到. 不過始終無住酒店咁方便囉......

我地上年想去酒店既水上樂園玩, 不過攞住咁多野由渡假屋行出酒店, 游完又要行返入去, 好唔方使, 所以無去到. 今年就可以玩餐勁架啦!!

水晶宮

原文章由 rainstarwater 於 08-7-28 00:15 發表

YuYuMother,
我想問,你訂左祈福酒店嗎?邊度訂呀?
咁你地會船定係巴士去呢?
thanks!

rainstarwater,

我都係係517訂, 不過係send email, 唔係經網上, 網上無我訂呢隻package. 你去我比你個網址揀左先, 跟住send email訂就得, 好方便!

http://hk.myblog.yahoo.com/freelady517/article?mid=3

水晶宮

原文章由 a776170 於 08-7-28 08:58 發表
入閘2,3條街?咁即係公寓個d唔係別墅個d,right?第2次去我都會用盡佢,但第1次就唔會留係酒店咁耐loh

係呀, 係apartment. 我地4大2小, 所以住apartment都夠囉......

如果住house, 入好多架, 仲唔方便呀!!

水晶宮

原文章由 rainstarwater 於 08-7-29 02:39 發表
a776170 & YuYuMother,

多謝你地回覆
其實舊年我地都去過一次,不過就住長隆,貪佢有得睇住白老虎食自助早餐ma
不過今年長隆好貴,同埋我睇好多人都去祈福,所以我又想了解下,我昨日自己search左517旅遊網,入 ...

我原本都諗住唔訂package,剩訂酒店房。不過剩訂房都要$480?一晚,兩晚要$960. 咁加多$100都唔駛就有埋其他野送,都底丫........

首頁

尾頁

跳至