親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Centara Mirage...無得輸....我住過3次

男爵府

2個BB的媽媽 發表於 15-3-3 15:01
請問大約幾錢一晚?
平日成日做promo, 住兩晚, 送第3晚住3晚既話, 平均$900包早餐

男爵府

tobbywong 發表於 15-3-3 15:37
多謝大家意見
呢間酒店附近仲有咩好玩或好食呢?
Thx !
其實間酒店唔係喺beach road果邊, 要行出街口先有爽條坐(行around 10mins), 如果唔係就要包爽條or的士出去
酒店門口夜晚會有pancake檔, 串燒, 生果檔同便利店
附近都有d local餐廳

男爵府

Ming11 發表於 15-3-3 16:38
請問各位jm, 怎樣book呢間酒店平d? 上佢官網初步算要19xx/晚
我搵開agent訂, 你要info既話話我知

男爵府

zxzx 發表於 15-3-3 22:13
how long and how much to city area (e.g. mall for shopping, spa and message, etc.)?
做SPA酒店自己本身都有, 我都試過, 都幾得...趁c6同個女係泳池大戰我就去做SPA如果打的去返beach road/Cental Festival, 其實10分鐘左右

男爵府

RalphYuki 發表於 15-3-4 09:44
請問係酒店做spa係點? 幾錢?
beach road / Cental Festival 係咪中心區? 可行街購物飲食? 係酒店搭的士去方 ...
你可以send email去酒店問, 跟住佢會E返個price list俾你我上次做左個2小時香花磨沙, 有early bird offer, 2hrs around HK$500

Central Festival 係大型shopping mall, 咩都有, 酒店打的過去好方便

男爵府

annabelle1919 發表於 15-3-4 20:12
如果唔玩泳池係咪唔好book呢間?睇相好似好5星
如果唔玩泳池真係無需要揀呢間, 住返Hilton果類5*

男爵府

vwlchu 發表於 15-3-5 18:12
這間resort通常提早幾多曰book較好,因為我暑假8月去,怕好多一家大細都book呢間而無位房,現在book會吾會太 ...
如果暑假去, 而家可以BOOK啦, 我同事7月中去都已經book左

男爵府

patwong 發表於 15-3-6 11:36
近機埸嗎?有冇機埸接送?
你指近曼谷機場 ? 要一個半小時車程, 無機場接送架

男爵府

miu~miu 發表於 15-3-9 16:45
唔好意思, 我重想問下, 有小朋友, 如果連續係喱間酒店住三四晚, 會唔會太多? 太悶? 附近有無食野架店舖? ...
我每次都住3晚架, 如果有得揀, 住一個星期都唔悶呀其實pattaya好細, 就算出返beach road都係10分鐘車程, 好方便

男爵府

RalphYuki 發表於 15-3-11 17:40
請問 Centara Grand Mirage Beach Resort 的 family room已包2位大人的 buffet breakfast, 咁小童幾歲要收 ...
如果係family room, 應該會包4人早餐架wor我朋友新年岩岩住完佢果隻Premier Family room, 包哂2大2小早餐

男爵府

littlewo 發表於 15-3-16 14:55
請問間酒店D嘢食ok 嗎? 上次去過Phuket 果間Centara ,D嘢超難食呀,有D陰影呀
早餐不過不失, 有兩邊, 都夠野食我試過lunch睇menu叫野食, 又試過pool side order 野食, room service又試過, 都okay ar

男爵府

kiuchuchu 發表於 15-3-24 17:37
想問吓有無人知酒店有無shuttle bus免費來回市中心架?謝謝
無shuttle ga...但直路行返出大街都係10分鐘度, 跟住就可以坐B10爽條出返beach road

男爵府

ttig2014 發表於 15-3-25 22:45
唔洗㗎……成日有爽條入酒店㗎
10蚊泰銖都入酒店門口咩 ?

男爵府

c216 發表於 15-3-26 00:04
請問如果住Centara Grand Mirage Beach Resort,又想去open zoo的話,應該點plan好?

先多謝指教 ^_^
我去過兩次Open Zoo, 都係一到曼谷on the way去pattaya時去, 因為佢咁岩係in between bangkok & pattaya

男爵府

pakyin1108 發表於 15-3-26 12:22
請問如果我回程返曼谷先去open zoo係咪冇咁順?thx!
要過返對面, 可能多5-10分鐘車程到....

男爵府

引用:唔該哂想問爽條係咪即係篤篤

原帖由 kiuchuchu 於 15-03-26 發表
唔該哂想問爽條係咪即係篤篤?
爽條又叫兩排車,比起篤篤坐多好多人

男爵府

miu~miu 發表於 15-3-30 16:35
係喎, 重有一樣野想問下, 酒店個水上樂園, 比唔比著 tee 落水呢?
可以呀, 淺色就得...d 韓國人由頭包到落腳, 連帽都帶埋落水

男爵府

Ksyy1018 發表於 15-3-30 15:36
請問爽條在酒店門口易截嗎?我地五大三小可以上車嗎?Thanks.
如果係門口截就要包車, 價錢睇你牙力, around 200泰銖出返beach road5大3小夠坐

男爵府

natnat_tsang 發表於 15-4-17 13:06
我搵Agent book package, 搭CX, 大人大約連稅每人4日3夜$3600-$3800左右..........
咁平 ? 我agent話國泰平飛, 最遲7月8號出發, 7月9號出發已經無平野

首頁

尾頁

跳至