夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章

我弟人工唔係多, 我唔想佢自己向外面租屋洗費大, 提議不如叫弟搬來同我地住同起碼有住家飯湯水飲, 反正都有多間房, 佢搬來當然唔係白吃白住啦, 都會負責部份家庭開支.

不過我老公唔多願意, 話唔方便, 我係女人佢係男人喎, 又話我平時向屋企著衫咁隨便(我在家湊囡囡多數背心短波褲唔帶"巴巴")我話佢朝9晚6(8點出門7點半返家), 返到屋企都差唔多8點啦, 夜晚我咪著得至正d囉, 但係老公都係唔多想我弟搬黎(總之係唔贊成都唔反對)
佢話最多我弟唔夠錢用時, 咪每個月比2千蚊生活費俾弟喎

e+我都唔知點好? 原本叫我弟準備今個月退租月尾搬的....唉~~

伯爵府

醒目開學勳章

比著你係我, 你會點做

伯爵府

醒目開學勳章

原文章由 alik 於 08-7-6 02:12 AM 發表
我都唔想佢搬黎, 咁大個人, 知自己應唔應付到租金啦, 應該識為自己打算. 而且, 你老公可能怕易請難送. 換轉俾著係我老公話叫埋佢細佬黎住, 我都會即刻say no, 親人都係咁話.

住家飯住家湯? 返屋企食唔得既咩? 再唔 ...

我初時真係冇考慮得咁全面, 我又未完全叫我弟搬過黎, 淨係同弟提議, 佢既反應話無所謂喎
我弟24yr都算係乖仔一名啦, 就係衰唔係咁six照顧自己起居飲食, 叫佢煮飯煮送...都唔知six唔six煮, 不過起碼肯執自己屋企野
我真係要再考慮下弟搬左黎有咩影響&大唔大影響

[ 本文章最後由 lingirl 於 08-7-6 03:43 編輯 ]

伯爵府

醒目開學勳章

多謝晒咁多位令女MAMI既意見

呢幾日我都考慮左好多野, e.g~弟搬黎會有幾唔方便? 如果弟拍拖帶女朋友返屋企又會點? 諗左之後我都覺得老公講的說話都岩既, 所以昨天同我弟聊過, 同佢講左我同老公既想法, 佢都明白說無所謂,決定唔搬黎我屋企

首頁

尾頁

跳至