自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:海嘯後幾年我都去過布吉, 當時啱啱出來做野

原帖由 小歪仔 於 15-03-14 發表
海嘯後幾年我都去過布吉, 當時啱啱出來做野, 唔知頭唔知路跟左屋企人去, 又細個, 唔知禁忌, 不過好彩咩都無 ...
一d人啦,我聽完我姐夫講,我點都唔會去

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我講少少不過無咩特別既三年前左右我同老公

原帖由 newspaperhang 於 15-03-14 發表
我講少少不過無咩特別既
三年前左右我同老公北上按摩兼想行下東門,係東門附近住左一晚酒店,係老公 ...
講開電話,其實我成日想問。響酒店既廁所,有個電話。我冲冲下涼,個電話響,我傻傻下拎起講句hi。但無人出聲。

之後我出去問我老公。房個電話有無響,佢又話無。

想問房同廁所電話係咪互通架!? 呢點無知一問…………

PCMW    發表於 15-4-6 07:46

翡翠宮

sze811 發表於 15-3-14 15:55
我覺得2位jm差唔多時間開左相同topic,仲驚
哈哈~~~又真係幾02..

翡翠宮

小歪仔 發表於 15-3-14 16:09
係咪隔離房有人做緊運動呀

應該唔係啦~~~ 哈哈, 當時係震聲唔係撞擊聲~~~

翡翠宮

newspaperhang 發表於 15-3-14 16:10
我唔肯定,但聽人講係同房入面通既,仲可以打去大堂。但我自己係試過所以未能肯定答你

...
吓!!! 咁如果係互通,但我老公又聽唔到....咁咪又係02野.!!!!!!!

翡翠宮

cffw 發表於 15-3-14 16:00
馬來西亞朋友話雲頂勁猛
我都聽人講過雲頂都真係好猛料...

翡翠宮

mrsw 發表於 15-3-14 16:18
我間唔鐘會feel到,所以一入酒店唔舒服嗰晚一定會有野。
我有一次特別驚嘅經歷,有年同c6去歐洲,唔係住酒 ...
嘩!!!! 你經歷真係好得人驚....
如果係我, 我第2日會再搵下有無第2D地方可以住. 我都唔敢再入去.

不過我果次果個領隊同我講. 大家都以為泰國同日本多02野, 其實最多最恐怖反而係歐洲地區, 因為歐洲好多地方都好多年歷史. 所以係好恐怖.. ((佢講. 係咪真我就唔知喇..))

翡翠宮

丙丙 發表於 15-3-14 16:26
我唔知喎
你知既!!!!!!!!!!!!!

翡翠宮

貧窮媽媽 發表於 15-3-14 16:30
我當年酒店撞野都係去泰國

翡翠宮

cc1226 發表於 15-3-14 16:31
回覆 大少拉 的帖子

頭先google到
所以我堅決唔會去.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

翡翠宮

mrsw 發表於 15-3-14 16:36
因為我係bugdet traveller, 諗住無乜野就唔想浪費左住宿,而且即時訂係會貴架麻。。。 歐洲有好多地區好古 ...
咁又係. 但外國人都話有. 咁真係唔好唔信.... 不過你初初睇唔到, 唔係你一定唔去果度住啦.!!!
你朋友果個都係. 好恐怖 當地方言唔知佢講咩, 但都非常煩擾!! 仲好驚添呀!!!!

翡翠宮

fsforth 發表於 15-3-14 16:37
在台北 grand Hyatt , 半夜有人按門鐘,咁岩我在門後面,立即在門眼看...無人,打開門望出成條走廊...無人 ...
當真係人都走都唔走得咁快啦~!!!!!

翡翠宮

e_g 發表於 15-3-14 16:37
泰國我試過兩次,
先講芭提雅,去到間酒店好唔聚才,周身唔舒服,好似好壓迫咁,總覺得間房好似有人望住自 ...
反而泰國我多數係對曼谷D酒店有感應. 巴堤雅果D好少.
不過同團團友之後點呀??? 照住??? 其實好果D領隊會用自己間房同佢換.同埋可以要求同領隊換房架..((果次之後, 我E生女個老公教我,話可以要求同領隊換房)). 但好明顯果個領隊係知果間房好有問題啦~!!!

翡翠宮

newspaperhang 發表於 15-3-14 16:48
咁大堂都有機會打上黎既~~
有時大堂要打上黎,住客係廁所會聽唔到,所以係廁所架多個廁所方便d ...
知道~~~~ 睇到你咁覆都放心D~~~
不過試過果次之後. 我依家出去玩住酒店係會咩都唔諗,入到房咩都唔多手掂, 咩都等我老公攪. 費事又手多出事.~

翡翠宮

telfast 發表於 15-3-14 13:48
記唔記得酒店名?
我記得係H 字頭. 但岩岩去睇, 果個團無再係果間酒店.
我記得酒店係有一條好黑既路先入到去, 但都係同大街祗有兩條街之隔.

大街係好熱鬧同好多野買. 我淨係記得咁多.

仲有, 本身我影左果間房既兩人床,因為我習慣一入房就影相. 但返到香港整相時.整到果間酒店既相. 個電腦無啦啦自己熄左. 等佢著返再整佢又再熄~ 之後我家姐叫我DEL哂果間酒店D相囉...

翡翠宮

靚靚C9 發表於 15-3-14 16:54
我開乜X or X乜咪到囉,係我實唱衰佢呀。
都係唔敢呀!!! 其實之前我有POST過架. 可能之前個鋪有提.
不過岩岩睇. 果個團已經唔係果間酒店, 因為間酒店我記得係H字頭.

翡翠宮

貧窮媽媽 發表於 15-3-14 16:52
嗰時好細個,小學定初中到,一家人去泰國,一家4口,兩間房,間酒店係落地玻璃出面有露台嗰d, 咁嗰晚返到酒 ...
呀!!!!!!!!!!!!~~~~~~~~你當時唔驚呀??? 如果你好清楚見到5官... 應該唔係幻覺唔係印啦.

翡翠宮

丙丙 發表於 15-3-14 16:59
咪咪
哈哈哈哈~~~不能雪的咪咪~~

翡翠宮

ChuChu0808 發表於 15-3-14 17:01
12-13年前去澳門飲,夜晚飲完成11:00先去酒店check-in, 酒店仲幫我upgrade間房,入到房開哂燈都好陰喑,冲 ...
呢D野真係好怪好02. 但又解釋唔到.....

翡翠宮

貧窮媽媽 發表於 15-3-14 17:04
當時唔知點解唔識驚,可能仲細啦!同埋覺得自己唔會撞鬼,後來返到香港,我間房成日有d怪事發生而我係解釋 ...
咁之後點呀??? 幾耐之後先無再發生怪事呀???

首頁

尾頁

跳至