跳至

首頁
12345...9

尾頁

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 VB04 於 10-12-30 16:13 發表
今日打電話去問,個度鄉大棠南亢村,叫牛牛有機農莊,不過沒有strawberry....

所以今日最後去左錦田鄉村俱樂部,pick左$120strawberries.... Nick 仔好開心 :)

Happy 3yr Old Birthday :D

如果搞活動,都預埋我呵~~~我下星期1-4都放假 ...

又放咁多日 ??

人地邊個得閒呀, 一齊 lunch 呀 !

伯爵府

原帖由 jacklynwong 於 10-12-30 16:31 發表
阿仔學校放緊假而我又返工, 呢幾日去左婆婆屋企住
呢幾日唔洗湊仔, 雖然好掛住佢, 但係覺得好free

我公司聽日放假, 我想早d去睇下有咩買先返去湊返個仔

...
free free free 好羨慕呀 !
如比我去玩兩 day 冇佢地係身邊 , 我都會周身唔自在.

伯爵府

大家投票睇下邊日去玩 & 地方呀 !
日期 : 1/6 或 1/7 或其他日子請建議
地點 : 錦田俱樂部 / 大棠荔枝山莊 /濕地公園 / 其他地方 , 請提議 !

伯爵府

咁 mon 食 lunch 呀 !
仲有冇人去呀 ?
你地諗下食乜呀 !

伯爵府

原帖由 ginnytsim 於 11-1-1 21:53 發表

唔係住成個暑假, 係暑假之後係上面長住呀! 阿仔都要係上面讀書. 到時你地有時間就上來玩玩啦!

日本真係好貴, 不過, 就真係好衛生&好正, 尤其是戶外, 正到暈!!! ...

咁你揾到學校未呀 ~

伯爵府

原帖由 beibei0080 於 11-1-2 01:07 發表
call me la ... i PM you my phone number ...

收到啦 , 你預 12:15 我地放學呀 !

伯爵府

SORRY,今日趕左 d ,如果唔睇 dr.的話 , 會多 d 時間吹.

伯爵府

sat 仲出唔出黎玩架 ?
beibei0080
我可以車埋你呀.

伯爵府

原帖由 VB04 於 11-1-4 12:08 發表

我ok架! 不過希望天氣吾好這麽冷!

我都怕呀, 咁遲 d 先呀.
呢兩日落雨 , d 士多啤梨都會變爛

伯爵府

原帖由 BUNNYLEE 於 11-1-5 13:04 發表

我 MONDAY 都感冒勁咳來不到呀mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" /> SORRY ALL!!!

預左你放飛機啦

伯爵府

原帖由 VB04 於 11-1-7 08:51 發表

我仔呢幾日都病了,尋日仲清晨5點飛車去仁安看醫生,好彩現在沒事了。

take care 呀 ~~
原來下星期五新生接見日 ...又放假

伯爵府

原帖由 ginnytsim 於 11-1-9 22:17 發表

天氣早晚溫差很大, 小心冷親!
阿仔d水豆無曬啦! 不過, 輪到條氣又來作怪! 今日即刻煲惡魚肉佢飲.
真係一不離二 , 捱埋今年啦 .
出年大個 d 就會好好多.

伯爵府

原帖由 jacklynwong 於 11-1-10 14:29 發表
呢排既天氣, 莫講話小朋友, 大人都覺得難頂, 大家真係要小心身體呀

我早排都中左招 , 睇左三轉 dr . 都埋到尾.
一訓就咳....完全害怕左訓.
跟住有日屎忽痕 , 食左兩粒冬蟲草粉 , 連續食左兩日就好返晒
真係唔打唔撞比我撞到好返

伯爵府

原帖由 VB04 於 11-1-10 08:31 發表

呢個星期三仲凍d呀我好吾想返工
病假囉

伯爵府

原帖由 ginnytsim 於 11-1-11 22:33 發表

大家努力啦! 講開d鱷魚湯確實幾掂喎! 阿仔飲咗兩日條氣乖曬! 不過, 哩幾日咁凍, 今日同佢一出街就咳幾send咳囉!

講起呢家野呢.....
而家燉親就要大大盅先得 , 我細佬氣管又係多好.
所以佢一定係捧場客.
但話事話呀 , 阿女今年條氣好左好多 .
咁的天氣都未 "嘻" 過.

伯爵府

原帖由 VB04 於 11-1-12 08:32 發表
不痕的,應該係玫瑰疹喇,昨天退左好多:)
我幫個仔穿好多衫,昨晚半夜醒來話熱,仲出汗添~~~ (我開了暖爐!)

不過今朝好凍,不過返到中環就茅甘寒喇!

...

妖 , 上次我開住個暖爐訓 , 搞到阿女冬天出汗疹,頂

伯爵府

原帖由 ginnytsim 於 11-1-12 21:53 發表

幾好呀! 又快手, 又乾淨, 做完我要求的工作之後, 還自動自覺去打掃其他地方. 加陣隔個星期來做一次清潔, 幫輕唔少呀!

真係好鬼凍呀! 我係屋企都要著住件羽絨先夠暖. 睇來仲有排凍呀! ...

仲要涷多幾日呀
出街的話 , 冇雨冇風就 OK.
但今日呢...入夜又大風左少少 (比中午) , 就覺得份外涷.

伯爵府

星期五 , 學校放假 .
阿女叫爸爸同佢出九龍買玉呃 , 但.....比爸爸拒絕左 , 勁失望.

伯爵府

GINNY,
你幾時要上去揾學校呀 ?

伯爵府

原帖由 VB04 於 11-1-13 08:26 發表
你女都好醒,甘細就識要買玉呃 :)

爸爸不用返工嗎???

因我有帶麻 ..
佢就想叫老豆請假 , 陪佢一齊放假mouth:

首頁
12345...9

尾頁

跳至