跳至

首頁
23456...19

尾頁

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 noodles9112002 於 09-8-22 00:24 發表

我諗好快要搵你幫手, d電器都排住隊去垃圾站囉

好呀 , 自己完後 , 比個 LIST 我去問價呀

伯爵府

原帖由 forty+ 於 09-8-22 02:25 發表
白豬

真係唔該晒, 擒晚同阿媽喺流浮山食完海鮮切cake, 點咗個candle佢彭一聲個蓮花打開, 成個食肆啲人都對我地嗰枱注目, 好特別咁, 阿媽好開心, 一個平凡cake加上唔平凡嘅生日candle, 佢應該覺得幾難忘, yeah!

周 ...

我第一次見到支蠟燭都好開心 , 果時得一層仲唔識轉.
之後發現有兩層 & 識轉 , 靚好多,好多......
所以呢兩年 ,我屋企都係用佢.
係食肆到點 , 一定好注目啦 ~
因佢好光架.上年年頭買先6.5支 , 而家就加到 9 蚊 , 真係搶錢........
普通話 , 我仲未諗住比奀豬學呀 , 而家想揾英文咋.

我開頭諗住讀真光原因係會讀光明 , 諗住傳統教學麻.
如光明轉活動教學, 我就想揾返活動的幼稚園 & 會多 D 英文堂時間的幼稚園囉.

伯爵府

原帖由 noodles9112002 於 09-8-23 18:44 發表

都未正式開學就諗轉校??!! 真光上幾多堂英文??
唔知呀.

伯爵府

原帖由 forty+ 於 09-8-24 19:39 發表
白豬
奀豬平時上pg冇接觸到英文咩? 真光英文好似一個week得兩堂, 如果想小朋友細細個英文就可以好fluent, 真光就唔夠啦。

waisin
你得閒就同我攞啲candle啦, 我驚我會落晒格用埋你嗰啲。 ...

冇呀 , 有冇好介紹呀.

伯爵府

原帖由 forty+ 於 09-8-25 21:03 發表
白豬

http://www.cherriyuen.com/E-Songs.php

得閒可以上個web 比啲英文兒歌小朋友聽, 一樣有幫助架。 哩個web 有 a - z 嘅 song, 順便可以教埋phonic。

伯爵府

原帖由 waisin 於 09-8-25 13:40 發表

你都好啦, 你話請, 阿爸阿媽都去
我都話請佢地一齊好, 但我阿媽阿爸就咕嚕咕嚕, 又話唔抵, 又話side錢.....次次好有誠意都要我食檸檬
我們食完啦, seafood係熱盤, 有蝦有魚有蟹, 比條link你睇http://www.openrice. ...

真係好平喎

伯爵府

原帖由 forty+ 於 09-9-3 09:07 發表
矛人嘅?

祁福長隆遊先:

30/8
8.00 元朗上車
10.40 祁福, 等人接去渡假屋跟住買埋景點票, 食埋lunch
12.15出車去動物園
5.00由動物園去四海一家, 5.30pm開波食buffet
7.00由四海一家去睇大馬戲 7.30pm開場
9.00pm ...

今次一家用左幾銀呀 ?

我上次住一晚長隆 , 一晚廣州 , 兩家人用左三千人仔.

伯爵府

原帖由 forty+ 於 09-9-3 13:31 發表
Don't know why can not type Chinese just now???

We have 4 adults plus To To, we spent around $2,800 (Yuan) + HK$800 for the HK-China bus fares.

都 ok 喎.

我早排問過 , 由深圳包車上長隆 , 即日來回價 1300 人仔.
如大家秋天有興趣去動物園的話 , 我地可以包車上即日來回都得.

伯爵府

原帖由 noodles9112002 於 09-9-3 14:32 發表

包車去都幾好喎, 可以坐幾多人呀??
另又有賣旗玩唔玩
http://www.swap.org.hk/cms/node/34

我都係咁諗.....車有大有細 , 有十二人車 & 十五人車.
係元朗上車來回都要 150 (40+ 係咪呀 ?)但可以過埋夜.
係深圳上車 (包車) , 就除返起 100 人仔/ 位 , 但要即日來回囉.

伯爵府

原帖由 reego 於 09-9-3 18:32 發表
今天結婚16週年紀念!依+等隻66放工返黎出街食飯!

祝你地未來的廿年 , 卅年 , 四十年 , 五十年都恩恩愛愛 , 66 閒時就"盛"幾皮野比你去旅行

伯爵府

原帖由 forty+ 於 09-9-4 13:27 發表
reego
祝你兩公婆星期一至七都咁恩愛。

白豬
$160來回, 買十張羅(@$80)送多一張。
ivy上月初去長隆都係包車, 喺落馬洲上落,好似可以坐25人, 跟足兩日, 車出車入, 另外比司機飯錢but都係十幾蚊一日。

再去可以淨係 ...

諗呀 , 諗呀 , 諗定黎秋天去就啱架啦 ~

伯爵府

原帖由 forty+ 於 09-9-4 22:15 發表
10月如果唔水喺hk過中秋, 攞2/10 一日假有四日玩。你地得唔得先?

我應得喎 , 10/1 好似大6假期黎 , 係咪 ?

伯爵府

原帖由 forty+ 於 09-9-5 23:24 發表
係啩, 如果係, 祁福都可能難book啲。我如果真係去, 會帶埋老爹老媽去, 等佢地去動物園同睇大馬戲,同係食街食吓嘢。

你會唔會帶老人家去呀?

NO 呀.

伯爵府

原帖由 forty+ 於 09-9-6 18:27 發表
cc, 阿媽又話想去廈門玩。
66話啱啱先去完, 隔一個月又去過祁福唔水咁密嘩。
嘉輝會平平地近近地都在我考慮之列。

http://www.goldtimetravel.com/dongguan.htm
http://thailandfans.com/forum/viewthread.php?tid ...

你地去啦 , 收到本手冊 , 阿仔 2 號要返學.

伯爵府

原帖由 forty+ 於 09-9-7 13:22 發表
白豬
淘淘2/10都要返學架。

係喎 , 看漏眼添 , 仲以為真光果 day 都係交叉添

伯爵府

原帖由 Ivy--yeungyeung 於 09-9-9 17:21 發表

食成點? 正唔正??

多野食得濟 , 食唔晒 , 今日繼續食過.....
咁耐都唔見人

伯爵府

原帖由 BUNNYLEE 於 09-9-9 23:17 發表

间嘢有 3 百幾種食物任擇,味道不錯 D 魚生生蠔都幾新鮮加好味 但係 D 飲品味道就麻麻 LU D 芝士蛋糕同即製梳乎厘也幾好味 :meo ...

午餐幾
我地可以中秋節去喎........

40+
琴日返學終於見到淘淘啦 ~

伯爵府

原帖由 forty+ 於 09-9-10 13:12 發表
reego
兵到係呢, 我要佢做柴可夫斯基啫。

白豬
你見到淘淘番學? 我擒日去咗接佢放學呀, 見唔到你。 奀豬番咗真光開唔開心呀?
你中秋節去大飽口福? 幾時要訂位呀, 食完有咩節目呢? ...

係呀 , 淘淘仲係廁所到問奀豬叫咩名添.開心呀 ,因時間短麻 , 如返朝早就仲好 , 我唔洗一日走幾次出去.
每日接完放學 , 我都會即閃....太多人太迫啦 ~

伯爵府

原帖由 BUNNYLEE 於 09-9-10 15:11 發表

我又不 G WOR!!!mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" /> 因我是用贈券去的 等我去 CHECK 吓先

check 埋幾高要收錢呀.

伯爵府

原帖由 reego 於 09-9-10 19:01 發表
剛行出屋外,稔住去架車度羅個電話號碼打去幫d貓book日子扎,點知發現我家隻大狗死鬼咗係間車附近,咪跟手問附近鄰居d婆仔有無發現可疑人行入我後門對出個花園,問唔到野?跟住轉身行返入屋,又發現死鬼埋4隻貓,呢4隻貓剛還跳跳扎 ...

首頁
23456...19

尾頁

跳至