跳至

首頁

尾頁

大宅

唔好唔開心, 好快好番~ 你仲要好好照顧bb~ 加油呀!
原帖由 B__B 於 11-2-21 14:31 發表
好唔開心,琴日燒到39。1,今日去睇醫生,佢摸我個胸時話好興,乳線炎,要食抗生素等去消,如果唔係要去專科放膿,仲要一個禮拜唔可比人奶bb。

睇完醫生打比老公時忍唔住喊咗出嚟,點解餵人奶要承受咁多?! ...

大宅

我個胸底都生左粒好大的瘡, 早幾日都好痛, 而家冇咁痛啦...我覺得係含左膿...不過冇去睇醫生, 見哩幾日林番少少, 更放棄左去睇...我都唔知會唔會有事~
原帖由 B__B 於 11-2-21 15:48 發表
當醫生同我講,太太:可能要拮入去放膿喎!

個下感覺真係窒一窒,我都泵得定時,我都已經忍痛勁捽一舊舊個d,呢種控制唔到嘅情況覺得好無奈!

...

大宅

我想請問大家個儲奶袋洗唔洗洗/消毒先用, 定係一開出來就用得?

大宅

好多日冇留言啦, 有時抱住ar B只可以睇, 打唔到字~
我個b昨天打了針, 今早開始有少少熱...又未去到發燒位...平時都係36.6左右, 今日耳探keep住37.3-37.8度左右, underarm探就36.9-37.5左右, 都係未去到38, 用左退熱貼就退少少, 我應唔應該俾退燒水佢呢??

大宅

你個bb唔喊都好呀~ 唔瞓覺佢又唔炆爭都ok ar!~
我個b唔瞓又要喊, 唔抱唔得! 但抱住都唔係精神woo! 隻眼開一條線o黎望野!! 一日可以look大隻眼安靜唔洗抱就得2個鐘左右! 搞到我冇晒自己D時間!
有時我出左街同人食飯, 99睇住佢, 佢完全係唔like 99, 抱住都喊ar!
係琴晚我返到屋企, 可能佢成晚都扭得緊要, 佢食完奶成1:00am, 我放佢係床仔, 佢自己扭喊左around 25mins先瞓著...叫做第一次唔係抱住瞓著...
所以, 我打算之後佢喊都少D抱佢~希望可以改善哩個問題!
原帖由 Vana 於 11-3-2 22:19 發表
我地bb真係兩個extreme..... 婆婆不知幾擔心,返左屋企都係咁打黎睇下佢有無瞓....

雖然呢2日同bb玩,佢就好開心好得意,仲完全唔喊,乖到不得了.... 但我同佢講野都講到口水乾...

同埋佢咁樣唔瞓法,我真係好擔心-.-

...

大宅

瞓得先長肉ga ma~ 好羨慕!
我個b, 日頭通常唔會瞓多過1 hour, 夜晚最多都係瞓5 個鐘 (不過只係試過2 次) 多數半夜都係瞓2-3個鐘就醒!
原帖由 天使-BB 於 11-3-2 20:05 發表
我呀媽話佢咁瞓法有冇問題呀

大宅

add 埋我呀~ pm左你~
原帖由 siuting111 於 11-3-2 17:24 發表
我好忙呀..無時間追POST呀...只係快速睇POST咋..留唔到言~
之前已經ADD我MSN既MAMA,記得ADD返我新A/C呀~
記得pm我呀!!!!
sasa,我重係見到你離線咋!!!!

大宅

可唔可以都pm個msn俾我,等我可以add你地ar?

大宅

gd woo
原帖由 dada123 於 11-3-3 10:33 發表
KT我都OK, 因我女係油塘...一至五我都OK...偶然一日星期六, 日我都可以GA....HEHEHE...

大宅

我生完一個月左右就帶得番介指啦, 牛仔褲都已經可以著得番, 不過個鬆弛的肚皮仍在lor! 同埋仲係有好多黑色素, 今個夏天去游水要買過件1 piece的泳衣!!!!!!
原帖由 tiger_BB 於 11-3-5 09:01 發表
媽媽們,你地而家d手指有冇比以前粗呀?我d手指粗左好多,係咪唔會幼返架?唔制呀...@__@

大宅

我都明白...個老公都唔撐真係好激氣! 我老公都時不時話我對佢屋企人唔nice, 為左咁都吵過好多次啦...不過終會過去o既...我而家都好左少少啦~大家張就下lor...
你搵D書俾你老公睇啦...10個醫生10個都叫唔洗飲水ar ma..如果真係要飲, 就飲一餐半餐就下佢地算啦!

原帖由 傑小子 於 11-3-5 02:04 發表
好唔開心,我C6屋企人成日都向到搞搞震,今次又話一沖開奶茶,搞到C6信晒, 一定要比囝囝飲
唉,好傷心,佢成日信佢地,唔信我,都話6個月後先好飲,成日都小事化大~
我都唔想去食飯架~黑人憎
C6仲話我冷言冷語對佢屋企人,咁 ...

大宅

大家午安呀~!

大宅

回覆 gloomy1115 的帖子

我想問你最後係HK sales買定係在US訂 ar?

大宅

回覆 tiger_BB 的帖子

食得幾多得幾多...唔好放棄呀~加油!

首頁

尾頁

跳至