跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

餵人奶mama你地真係偉大,bb大過要鍚媽媽多d呀!

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 chermama 於 11-2-22 11:12 發表
時間過得真係快, 阿B都就快三個月大, 我又就嚟要返工, 好唔捨得, 依家日日都對住阿B, 3月1日返工肯定會好唔慣, 到時要响公司泵奶, 返去又要做番3個月無做嘅工作, 真係有排忙~

依家開始睇學校, 要幫阿B報名嘞, 真係 ...

我都諗住過兩日同阿囡去救世軍報名呀!因為近屋企,C啦,好擔心會無位添!真係要報多幾間先得LU﹐希望阿囡係大囡易收D啦!

保險方面真係未開始揀呀,都唔知點揀好。有無MAMA分享吓呀!

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 dada123 於 11-2-25 09:45 發表
朋友送的cam老公昨晚終於裝好,返工後便可以看到阿女了,好開心。星期二就要返工,好唔想!希望快d到40歲就可以退休湊女啦!仲有幾年呀!

星期日就帶走阿女去阿媽home,好不捨,但咁樣我先可以專心返工,希望快d到阿女一歲,我就會收返 ...

我都係星期二返工lu!但係昨晚已經喊咗成粒鐘,因為阿囡已經比咗人幫手湊,等自己同阿囡熟習一下分開囉.....so sad

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 chermama 於 11-2-25 18:50 發表
我用緊combi果隻, so far覺得幾好用~

我都想買lee隻嫁,今日去一田睇$730呀!恒生咭再多95折。

男爵府

BK Milk勳章

咁快講行埋,想請問各位順產mama,會陰傷口好番未呀?

我到而家都feel到好似腫咗咁嫁,仲有黃色,近似分秘物流出呀。m都完咗啦,無理由係惡露。真係好擔心仲未好番。仲要自己估會唔會係內傷添?仲要等多兩星期先做產後檢查。如果自己睇醫生的話,係咪應該睇婦產科呢?但會陰完全係唔痛嫁!真係唔知點算好。

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 dada123 於 11-2-25 23:15 發表
唉...我就星期日先俾帶阿女去阿媽HOME, 我都會去瞓一晚, 陪吓阿女...到星期一我自己返HOME冇帶佢, 我估我都會一路喊囉....好唔開心呀...

我明天都會帶阿囡番屋企,星期日晚又再分開過呀!

我地第一胎會特別唔捨得啦!希望番工後workload唔好太多,唔駛ot就可以探吓阿囡囉!

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 媽媽虎虎 於 11-2-25 23:45 發表
今日係產後復工第五日, 我依家仲係公司OT緊囉!! 超燥, 頭先七點幾又要徒手擠左D奶出黎, 我之後忍唔住衝左去吉吉買左個奶煲放左係枱底, 以後妟晝係公司烚埋個泵, 唔使再用手!!

星期日又要去歐洲出trip 兩個星期, 依 ...

吓!仲ot緊....你向來都係人奶mama的表表者啦,你真係好叻呀!又有人奶比阿b飲,又可以工作出色。努力加油,支持你呀!

你可以諗吓遲d我地可以帶埋bb再次gathering就會好happy啦!

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 媽媽虎虎 於 11-2-26 00:18 發表
一定要等埋我先搞gathering 呀!!

到時一大班bb諗起都興奮呀~~

係呀係呀!無錯呀!另人好興奮,就算係諗吓個場面都好想笑啦,所以唔駛燥喎!記得上來呻吓就得啦!

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 siuting111 於 11-2-26 01:07 發表

我就覺得d分泌物比以前多左..黃黃地..比以前臭d呀..
反而未黎M...D必秘有時幾深...
星期一我會睇醫生...順便拎多兩日SL囉.
我覺得係尿道炎...ALL尿有依然有赤赤痛架..唔自然.
會陰無之前咁多..不過無以前咁C服.
因 ...

係啦!我都懷疑過會唔會係尿道炎嫁,因為去的時候都有少少赤赤痛嫁,但係好多年前試過,d痛法係差好遠。

siuting : 一路睇你d分享,睇見你都為咗生b都周身唔妥咁,仲可以打算生多件。你真係好偉大!

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 siuting111 於 11-3-1 17:19 發表

我依家已經係短頭髮...用手找下D頭髮..比之前係易甩左囉~一找有一兩條呀..
之前懷孕個時..唔會囉~

我記得之前睇過吓d文章話,懷孕時頭髮係會比較多嫁,因為懷孕期間d頭髮會比懷孕前甩少d。

到咗懷孕後,會有機會甩多d頭髮至懷孕前的水平咁上下意思。所以如果唔係太嚴重的話,唔駛太擔心啦,係正常嫁!

男爵府

BK Milk勳章

18歲以上市民可獲六千元

男爵府

BK Milk勳章

公司唔準開msn呀!咁你地係咪唔再响度chat呀...

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 傑小子 於 11-3-5 10:58 發表

我都有A,帶到結婚介指,但有時想除,又CLICK住.仲有個肚腩仲向到~

我隻婚介都係易入難除囉!個肚仲有四五個月响到呀!見到真係好無心機呀!

男爵府

BK Milk勳章

各位媽媽們,我前天番健康院做咗產後檢查,我告訴醫生我下面近傷口位置有腫。

經過多番解釋後,醫生話我傷口响左面,腫起的位置响右面。而家寫信轉介我番廣華睇專科門診。

原先約咗3 june,之後昨天打電話比我話,醫生看了轉介信後決定約早d見我,再cfm 24 mar,點知今天再收到電話要我入院。問我醫生想再約早d,14號得唔得,姑娘只肯答我係瘤,我而家好c擔心,唔知發生咩事??

姊妹們,可唔可以介紹一下婦科pm我呀,我上找女醫生呀。唔該哂!

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 Vana 於 11-3-5 12:24 發表
我有個係旺角架..好有experience好nice...介紹比幾個朋友睇婦科都話幾好...

我一陣pm你

唔該哂!我等你呀!旺角區good fit呀,希望唔好太難約啦!

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 LuLu812 於 11-3-5 12:45 發表
我唔識好既女e生呀, vana有你就快d睇啦, 有無事都得個知字, 唔洗心掛掛~

唔該你呀!做女人真係好多事幹嫁,上有煩,下有煩。原本唔擔心﹐都比廣華攪到心掛掛囉!

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 Vana 於 11-3-5 13:05 發表
pm左比你..你快d book啦..佢唔算難約亦唔駛等好耐...

梗係心掛掛啦..廣華講到咁, 又要你入院又一時一樣..想嚇死人咩...

唔該你呀vana!我會打去約。

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 tiger_BB 於 11-3-5 13:47 發表
唔好咁擔心,廣華有時d溝通好混亂,明明冇事但又搵到好急
我生女時,女在兒科,我都未出院,有一晚9點幾時打俾我, 話醫生想約我c6, 仲要即刻果隻,嚇士,以為阿女有事,原來只係醫生想約時間見面! ...

都唔係會太擔心,但係會心掛掛囉。話哂症都未睇,得封轉介信就叫你入院﹐攪到心大心細﹐唔知點好!

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 triplehome 於 11-3-5 16:29 發表

pm咗你呀~

唔該你呀triplehome!

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 triplehome 於 11-3-5 16:31 發表

一提起係瘤就驚嫁啦,快d睇完知咩事就好啦,唔好擔心~

咪就係囉!朱古力瘤或者纖維瘤就聽過啫,線瘤都未聽過。

聽完佢咁講,我都呆咗。唔識反應,反問番佢轉頭,攪到而家要估估吓!

首頁

尾頁

跳至