美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

啱啱飄完眉,個師傅有畫比我睇,仲話做出來會比起稿幼,而家咁樣,點算?
大家話我係唔係好粗?

別墅

飄眉師傅起稿時,佢畫大咗,佢話會係框線內,而佢既框線大約2mm 粗,但我覺得佢係飄埋框線位

我飄完起身再望真,真係好粗,佢話脫焦後會幼 3 份 1,我心知不妙了,柔眉,繡眉我都做過,最多係脫焦後淡色,點會幼咗。。。

呢間飄眉,係我係 facebook 睇到,啱啱做梗 promotion, 飄眉 $888 + 紋眼 $598, 個女仔打比我時,仲問我要 1 年新人 定 10 年師傅,10年師傅要加多 $200, 咁我梗係要師傅啦。。。

上到去,佢先幫我做咗眼線,快過上次太子個間,諗住佢係老師傅。。點知師傅話我條眉幼,叫我做粗少少,我話我覺得韓或一字眉太粗,我唔鐘意,跟住佢就起稿啦

我合埋眼係啱平水,但我開眼就有高低

唔做都做咗,我只係想諗有咩解決方法

別墅

尋晚出街食飯,用遮瑕膏遮咗下半截先夠膽出街,返來沖完涼,試下遮上半截,效果好咗 d

我知我唔可以心急,要静待佢脫焦,但我真係覺得好樣衰,再加上紋完眼線,對眼腫晒,我自信心跌到谷底

別墅

其實做咗最壞打算,就係洗眉。。。

但係我點游水 ? 呢間飄眉既鋪頭,我會 black list

別墅

啱啱同美容院聯絡過,佢話可以幫我打走多餘既位置

別墅

我舊年上返呢間鋪頭洗眉, 洗到今年都仲未洗完...

首頁

尾頁

跳至