跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

各位好,我都係住這裡的,多多指教!

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

想請教各位,你們的WASHROOM隻窗有無用玻璃貼紙或窗簾增加私隱度呢?
我而家係用窗簾的,但原來從外望都會望到個影的,想問下用玻璃貼紙會唔會好D呢?

水晶宮

我個廁所對住自己的廚房,但相信隔離屋的廚房都會望到我個廁所的,所以問下大家有無搵野遮遮佢

原帖由 elkykit 於 10-7-23 18:38 發表

妳個廁所對住人哋間屋??? 我無呀, 因為我係對住自己個廚房咋, 同埋佢都已經係磨紗玻璃, 其實睇唔到D咩, 都係得個影!!!

水晶宮

我都係呀,牆身有一條好長的裂痕.

原帖由 gigayan 於 10-7-26 14:02 發表

我屋企d牆身都開始有好幾條好長既裂紋了......

水晶宮

elkykit & BKVIP,你地都係葵涌搬入屯門o架,我都係呀,我以前住葵馥苑的.不過無得搬冷氣.而家屋企都係用珍寶,真係好凍o架
原帖由 elkykit 於 10-7-26 13:40 發表

我有拆房嗰D嗰嚟呀, 因為我有兩間房個冷氣都係新, 都無開過咁濟, 所以咪拆咗佢囉, 又唔嘈喎OK喎...係個廳就買部新囉, 因為以前得匹半驚唔夠涼嘛 我廳買咗珍寶呀 ...正 ...

水晶宮

係呀,抽到湖康真係好開心,因我同老公都係屯門長大的,兩家人都係住屯門,所以而家好方便,有個照應
原帖由 BKVIP 於 10-7-26 17:28 發表

我住左呢邊... 唔想再返去葵馥苑啦~ 你地呢?

水晶宮

想問下各位
對於設置舊衣回收箱有咩睇法?

我自己就讚成的...
以前住嗰度都有,覺得好方便,D舊衫又唔想掉(因為仲著得的),又可以比有需要的人...
但一方面其實又怕好心做壞事,之前電視都有講過,有D團體收番D衫係攞去賣比人,佢哋就無本生利...
所以想知大家有咩睇法...

但宿舍黎緊應該會增設單車泊車位,咁唔知仲有無地方可以放回收箱呢?

水晶宮

結果未知喎
老公話4月尾就會知
只見到成功名單
同埋抽籤名單
原帖由 bp123 於 11-3-23 12:03 發表
請問有無人知道車位抽籤結果幾時公佈?
thank you!

水晶宮

係呀
有119個係要抽籤
希望可以抽中

水晶宮

請問有抽車位的你地,
如果昨晚無去睇抽籤
咁有咩方法知道自己有無抽中呀
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

首頁

尾頁

跳至