嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如果熱天用會唔會好"笠", 同 coconut oil 係邊度買??? thanks!!!

男爵府

回覆 bbjunior 的帖子

今天全身塗coconut oil, 發覺個身出現一撻撻紅及乾, 是否正常定殺菌中, 還紅多咗....是否要堅持下去繼續塗??????

男爵府

回覆 bbjunior 的帖子

想問你仔仔現在皮膚怎樣? 是否仍 keep住塗 coconut oil ???? 其他 cream 有冇加埋一齊塗????

男爵府

回覆 vickywong1014 的帖子

我個囡同你baby塊面一模一樣, 今天第三日塗, 前兩日都冇紅, 今日最紅, 希望 coconut oil work 啦.....

男爵府

我個囡三個半月人仔, 原來我地baby都差唔多月齢, 睇到你post第二張相, 你baby塊面同我個囡一模一樣, 尤其今日天氣熱, 面啲紅好似勁咗, 望落去塊面好乾同紅, 又鞋, 都唔知幾時退紅......

bbjunior  我果陣搽埋cream等佢無咁亁,你可以考慮下!  發表於 12-4-12 11:04

男爵府

我個囡今天用 coconut oil 第五天, 塊面冇噚日咁紅, 好似淡咗少少, 兼有少少甩皮, 塊面都係咁鞋, 我会繼續 用佢, 過多一排再算!!!!!

男爵府

回覆 Mitch 的帖子

Mitch:

Pls pm to me , thanks a lot!!!!!

男爵府

我發覺個個mama幫baby塗完coconut oil 都會濕疹多咗及紅咗, 我個囡都係咁, 今曰第六日 coconut oil, 個面及身都係繼續紅, 不過冇嚴重咗, 其實都好 confuse繼唔繼續???? coconut oil 會否 allergy???
人地BB用就 work但自己嗰個就唔 work....都好煩惱!!!!

男爵府

用了coconut oil 係面已七days, 面依舊是紅.....好似發炎中,睇医生說如果不立即制止皮膚會繼續發炎, 遲啲皮膚就會色素沉澱, 有可能黑咗一撻, 今天已停用了, doctor話 coconut oil都會 allergy, 見人地mama用得咁成功, 自己嗰個就越用越"wor", 內心真係好難受, 不知點幫BB....!!!!

bbjunior  唔好唔開心,同bb醫好咗發炎既情況先。加油啊!  發表於 12-4-16 07:02

首頁

尾頁

跳至