自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我1定5會制la~佢好意c開口話要過去你地屋企生bb&坐月,陣間分分鐘要服待佢&做陪月~

子爵府

請問有咩5老黎?thanks~

原帖由 Siuchoi 於 09-10-24 19:08 發表
边有人去人地屋企坐月咁唔知醜架!! 好唔老黎架嘛!!

子爵府

屋企多左幾個人住幾個月,仲要幫下手..洗下奶樽,衫仔之類~打死我都5制~我大仔初初真係晚晚喊天光,你分分鐘夜晚真係無得訓ga~

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:13 發表
係呀..要幫下手..洗下奶樽,衫仔之類~不過最唔慣屋企多左幾個人囉~唔自然...同埋最怕夜晚嘈到無得訓呀><
但我諗都好難推呀~~
佢地香港都無屋住,試過租屋,但好難搵一個月的屋租啊!

...

子爵府

c la~我生完大仔仲係我ma屋企坐月,會5會對佢5好ga~

原帖由 EVA222 於 09-10-24 19:13 發表

古老傳統認為產婦有"蘇",避之則吉,只會招呼自己新抱回家坐月,就算親生女都不可以,更何況外人.

子爵府

thanks~

原帖由 Siuchoi 於 09-10-24 19:17 發表

生完會有"惡路", 自己老婆就話ok啫, 第二個女人坐過厠板, 浴缸, sofa, 櫈, 分分鍾留底血漬, 對男人唔好架~ 佢係度住, 仲有胸圍底衭浪係度, 真係唔好架!! ...

子爵府

我會直接好似樓上d太太咁講,費事有咩事賴邊個都5好~至多幫佢手搵屋~

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:26 發表
喔..咁又無幾個月,我估大約半個月至一個月度啦,拿到証件就返上去架喇~~

子爵府

thanks~

原帖由 EVA222 於 09-10-24 19:31 發表

你阿媽唔介意就得,有些老人家思想傳統就不接受,因為以前的人重男輕女嘛.

子爵府

咁咪係lor~佢俾得幾多$你ar~收果幾千蚊要俾屋幾個人住,要服待人,要做陪月,仲要5要包佢地食ar?人地仲可以大大聲話俾左$你,你服待不週ar~你到時真係貼$買難受~

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:41 發表
佢地d錢都唔夠租屋啦,而家租屋好貴啊..我試搵過啦,搵左好耐都無啊!over八千蚊租佢地唔會租.

子爵府

過左海就神仙la~就算有都係影響你家運姐~

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:44 發表
佢地知有呢d習俗,我初時唔知係佢地話我知,其實佢地都唔想打擾我地,但佢地又無地方住,之後佢地話比番封利是就ok喎~話唔會對我地家運有影響~

子爵府

佢地真係同你好好就5會諗住俾幾千,住你,當你工人&陪月用盡你,食盡你,仲要煲補品佢食~佢個算盤打得咁響,係咪搵你笨心中有數la~佢奶奶同你係咪好熟先?陣間會5會點你做野ga~1句話佢地俾左$你,真係點唱你都得ar~

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:54 發表
你講得都岩..仲要包食!仲要煲補品佢食呢..真係買送錢都唔少..不過佢奶奶會過來幫手

子爵府

你有無同你老公傾過,佢有咩意見~

原帖由 emilylam 於 09-10-24 20:18 發表
佢奶奶我唔熟,不過都識既~
佢奶奶無乜野,好肯做野唔怕辛苦那種人..
我係唔鐘意屋企多左幾個人囉..唔自然嘛..感覺呢半個月好漫長ar...........
仲有一樣野擔心既,就係我有小朋友返幼稚園,你知小朋友返學成日病,如果野 ...

子爵府

你就用呢個理由同個仔搬去外家住到你老公個表妹走la~你老公咁like幫人,間屋要俾埋人話事,等佢去服待人感受下箇中滋味~你5使再勞氣同佢嘈,亦5好係屋企做人地工人整到間屋企企理理,佢見到咁企理5會覺得個老婆做左工人~由你老公落手落腳自己去做工人,佢遲d分分鐘同你呻慘~

我細叔仔有次同gf來我地到過夜,第日我諗住扲d床單被單去洗,成張床單都係m血ar~我掉鬼左張床單再打去鬧鬼我細叔仔,來m就5好攪la~攪到成床m血,留係到等我洗~人地既血床單諗起都恐佈~

原帖由 emilylam 於 09-10-27 17:20 發表
我有小朋友好易病,會好容易野到你bb

子爵府

佢以為自己好醒/當人豬標ar~貪得無厭~

原帖由 HY2007 於 09-10-27 17:28 發表
係呀!
有d人真係恃熟賣熟架!

好似我大陸表哥咁,初時只叫我幫佢個仔買奶粉(因為明治早排成日缺貨)

後來佢想開間舖仔賣香港、日本奶粉,叫我幫佢搵批發、運輸...

之後得寸進尺,竟叫我幫佢買十幾箱奶粉、BB濕紙巾、洗頭水 ...

子爵府

表妹佢老公&佢99係咪痴ga~人地5想佢地仲賴死要係人屋企坐月,d人面皮打綱根~你話師傅話封番封利是都有影響lor~問下表妹99係跟邊門邊派學法~

原帖由 emilylam 於 09-10-29 15:17 發表
最新近況:

c6同佢表妹傾左,佢表妹都覺唔好意思打攪我地,不過佢老公果邊話唔緊要,話搞晒d証件好快,唔洗半個月喎!話唔洗租一個月酒店啦!! 佢奶奶又話到時封番封利是比我地就無問題喎!(話唔影響我地家運)
我 ...

子爵府

佢地咁講5使俾$佢地租酒店,叫佢地訓街la~9 5搭8,真係客家霸地主~佢老公&99未去你地度住都現形,住落你有排受,攞完証後話坐埋月先走,你就貼$仲要做工人~佢老公&99呢d死款有咩做5出~

原帖由 emilylam 於 09-10-29 15:17 發表
我話我地比$$佢地租酒店,佢地話好唔方便!住我地屋企好!
我聽到真係好嬲丫!!!!!我唔理佢..總之一句:no way!!

子爵府

佢老公5係有fd好歡迎佢想揍佢個b咩~叫佢過主la~瘟神~

原帖由 emilylam 於 09-10-29 15:48 發表
佢表妹反而無乜野囉..係佢老公同99煩d..比佢地入0黎住,好難想像lor!!好厚面皮呀!!:;pppp:

首頁

尾頁

跳至