使用意見

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

其實BK臥虎藏龍,有時睇回覆就知龍與鳳,根本無需要自吹自擂自己有幾叻,呢個jm應該係有d料的,但成日咁提住自己同仔女有幾叻,又成日有意無意講話要本身有返咁上下質素先可以點點點….雖然係事實,但唔需要咁講嘢囉,而且如果本身已經有返咁上下質素,又駛乜聽佢講?佢同我一個朋友太似,成日以為自己仔女宇宙第一,成日扮不經意show嘢,表面講A事,實際想show B事,但show完又怕你唔知/睇唔到,所以唯有不停show, show到你知為止,明明懶叻又要扮謙虛,我哋成班朋友睇完真係得啖笑,需知天外有天,人外有人!

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

cyyiu 發表於 23-1-24 16:50
其實教小朋友,邊可能只有一條方程式!
嗰位jm覺得自己嗰套啱晒,其實佢仔女好似都未考dse, 點可能覺得自 ...

非常同意,所以我從來唔會聽d乜乜育兒講座,紙上談兵同實戰根本係兩回事,就算同一個亞媽生,仔女都各有不同性格同資質,又點可以一個方法apply 去所有人身上?世界上根本唔會有一個最好嘅方法,只有最更適合嘅方法。

珍珠宮

mymelody0701 發表於 23-1-24 16:59
本來都覺得佢識啲野,點知一見佢話覺得BK大叔係呢度少數有料之人就知佢「聰明」極都有限
...

我都睇過佢呢個回覆,同你有相同感覺

珍珠宮

gallygally 發表於 23-1-24 19:32
你好醒呀, 我就係覺得佢似係chitchit, 就係up 唔出名

呢個大約係咩年份?我完全無印像

首頁

尾頁

跳至