自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有無攪錯呀
路遙知馬力,日久見人心!

水晶宮

原帖由 gion 於 10-1-27 22:20 發表
樓主你知唔知自己寫咩呀? 單野尋晚先發生,帶左上庭呢咩? 點解又胡漢清又報告又社會服務令240小時? 又咩新消息 .... 人地根本未上庭! 何來做社會服務呀?
...

大法官姪女申請終止聆訊

被捕者Amina Mariam Bokhary ( 34歲)。資深大律師胡漢清替被告求情稱,報告建議被告
接受社會服務令,她深感後悔,向事主及家人致歉。 ......

我諗樓主係想話比大家知:胡大律師幫個刁婦求情

水晶宮

原帖由 小魚兒正正 於 10-1-27 22:33 發表

都係你... 至叻... 吾係一般睇 d 吾睇 d 係又插吾係又嘈 d 人... 係咪 e 家重要打埋不喜勿入 or 莫插.. 人地呀媽.. 清醒 d 啦
諗住 8 到料入來 bk 分享下.. 點知.. 又 ...
多謝報料 ......

BTW,算喇 .... 大家都係一場誤會啫

水晶宮

原帖由 ZZdaphne 於 10-1-27 22:50 發表
捕者Amina Mariam Bokhary ( 34歲)。
資深大律師胡漢清替被告求情稱,
報告建議被告接受社會服務令,她深感後悔,向事主及家人致歉。
被告的家族背景相當顯赫,其父包志雄是終審法院常任法官包致金兄長,
為聯交所前理事,母親是港交所主席夏佳理的胞姊。
被告自小專注力不足,後發現患鬱躁症,正接受港大精神醫學系授李永浩治療。
虔誠基督教徒, 曾就讀名校, 及有300封求情信, 包括立法會議員及大法官的求情信.
專注力不足又比佢 pass 到考到個車牌,佢都算叻女 ..... 鬱躁症 .... 睇緊精神科醫生 ..... 咁即係佢有無暴力傾向? 算唔算係危險人物呢? .... 放佢出嚟會唔會危害社會人士嘅安全呢?

我係基督徒,虔唔虔誠就唔到我自己講 ..... 不過,我就好反感果 d 犯咗法就標榜自己係基督徒嘅人 .....

水晶宮

原帖由 kossbaby 於 10-1-28 01:14 發表
((( 80後出黎做野啦 )))
呢句好有建設性 wor

P.S. 我係老餅,唔係 80 後

水晶宮

原帖由 Pulmma 於 10-1-28 07:51 發表
好憎個 d 用基督的旗號來為自己減罪。唔合佢心意就起手,我好相信對佢屋企的下人必定起飛腳!

真係唔該記者朋友們跟緊d!

唔好比佢隻手遮天!

個三百封求情信,寫時咩心態?我地 bk 都寫三千封求救信,救下香港的法治精神
我係基督徒,我好同意你嘅講法!

唔知有無人會開 topic 呢?.... 如果無人開,等我開喇 :-x

水晶宮

原帖由 emmypun 於 10-1-28 08:11 發表
你開左未?
等多陣 .... 睇吓有乜進展先 :loveliness:

水晶宮

原帖由 sandy1425 於 10-1-28 09:36 發表

好!支持!快D開!
有會員開咗喇

水晶宮

原帖由 BonnieKam 於 10-1-28 09:54 發表
咪係 ~ 尋日全港市民幾佰萬對眼晌TV新聞
見到晒佢d惡行, 簡直成隻癲雞咁, 枉佢係
出身名門望族, 行為仲衰過dMK妹, 大6人.....

就算真係有咩專注力失調 or 鬱燥症又點呀
你估真係大晒呀, 殺人放火都得呀 :an ...
唔知係咪 o拍 咗止痛藥呢

水晶宮

原帖由 sfll 於 10-1-28 12:47 發表
news 話有警察行出來講俾人打閒事傘,同擒日一哥講嘅唔同咗態度,敢你打算點樣,開唔開主題?
唔明你講乜?

BTW,有會員開咗 TOPIC lar

首頁

尾頁

跳至