嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

Maykhera 你好啊。我之前有次在agent度等緊見新工人時打過你的電話但無人聽。原來我我抄錯左。好耐無時間上來BK.來緊都要忙到死。因為我個工人臨時搵左第二份工﹗翹起我﹗我又要搵過啦﹗都唔知系唔系撞邪﹗點解甘黑﹗
你不需要擔心。我見你之前都帶個小朋友做好多治療。應該好似CATMOM咁講﹐你的BB可能身體有好多毒排緊出來所以會嚴重左。我個仔就無咁嚴重但老公的外甥就有。佢阿媽好緊張。以前少少野就同佢睇醫生。食勁多西藥﹐抗生素之類。做緊治療都食。我都叫他不好但他不聽。同埋過份就個仔。他哭就唔洗介口。之後治療一直都不理想。治療師仲叫他如果他甘嚴重又想用食西藥同不能夠配合就不要繼續。免得小朋友辛苦。但搽就無問題因為治療需時。無甘快就會無灑。我奶奶仲唔知頭唔知路話我好介紹佢個孫去。關我麼事啊﹗系佢無同個阿媽講清楚。自己無同個治療配合。邊有不勞而獲咖﹗之後我老公同佢卿左好奈 (我都費時同佢講甘多)。終於肯介口同不再食西醫的藥。昨天清明見到個小朋友都有進步。不過我奶奶就多謝都無句囉﹗唔洗擔心﹗你咁注意個小朋友會有好轉的。大家加油﹗

洋房

回覆 Maykhera 的帖子

bb真是辛苦了。你個bb有沒有對塵蹣敏感﹖我個仔以前唔知﹐夜晚整天R。後來治療師話我聽之後﹐我換灑所有被單就好些。不過當時我個仔做緊治療。不知道是哪樣幫到他。

洋房

回覆 Maykhera 的帖子

哈﹖麼可以唔洗介口﹖定系你誤會0左啊﹖雖然我不知道你的bb幾大但不介口會影響治療效果的哦。我個小朋友介的好清咖。我連他返學的食物都好小心。千定萬足叫佢唔好偷食其他小朋友的食物 (雖然我最後都唔知他有沒有偷ha!ha! )

首頁

尾頁

跳至