時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

WWT1234 發表於 20-2-13 20:00
衆人皆醉,你毒醒

起碼我唔會蠢到拎人求其一個標題就當source 囉

天朗氣清

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-2-13 20:09
係,你真係幾蠢㗎

罷免兩個字呀,邊度有個罷字呀,你係咪唔識字架?小學畢業未呀,罷免識唔識解呀?

天朗氣清

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-2-13 20:30
相信以你嘅智商,
張曉明見到你都會大把大把星你

有人衰左發爛渣
自己查字典睇下乜叫罷免先出黎嘈啦,傻人

天朗氣清

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-2-13 20:38
你好叻,張曉明俾人罷免/降職/免職/燉冬菇都可以死撐咁耐。

唔怪得區議會選舉輸得咁慘

陰功豬囉,無得駁,開始扯東扯西轉移話題

天朗氣清

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-2-13 20:43
張曉明真係俾人罷免/降職/免職/燉冬菇?

老老實實,區議會選舉你哋真係輸到傻。

有廢柴衰左想轉話題

天朗氣清

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-2-13 20:48
你認唔認張曉明俾人罷免/降職/免職/燉冬菇?

事實係區議會選舉,輸到你語無論次

傻仔,自己睇啦,不過以你既中文程度,應該睇唔明

不過我無義務教蠢人

https://www.hk01.com/%E6%94%BF%E6%83%85/434141/%E5%A4%8F%E5%AF%B6%E9%BE%8D%E6%8E%8C%E6%B8%AF%E6%BE%B3%E8%BE%A6-%E6%94%BF%E5%8D%94%E5%A4%A7%E7%AE%A1%E5%AE%B6%E7%A9%BA%E9%99%8D-%E8%AD%9A%E8%80%80%E5%AE%97-%E6%B8%AF%E6%BE%B3%E8%BE%A6%E5%8D%87%E6%A0%BC%E5%BC%B7%E5%8C%96%E7%B5%B1%E7%B1%8C

https://www.hk01.com/%E6%94%BF%E6%83%85/434199/%E5%A4%8F%E5%AF%B6%E9%BE%8D%E6%8E%8C%E6%B8%AF%E6%BE%B3%E8%BE%A6-%E4%B8%AD%E5%A4%AE%E6%B8%AF%E6%BE%B3%E7%B3%BB%E7%B5%B1%E5%A4%A7%E8%AA%BF%E6%95%B4-%E6%AC%8A%E5%A8%81%E8%A7%A3%E8%AE%803%E9%87%8D%E8%A6%81%E8%A8%8A%E6%81%AF
天朗氣清

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-2-13 21:03
好心你睇清楚內容先掉出嚟啦

有無罷免兩個字呀傻仔
成篇文講乜,你真係唔知架喎,傻仔

天朗氣清

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-2-13 21:15
聽日,你老細同你講「炒Q」你同「炒」咗你有乜分別

炒你就唔會炒完仲留個位俾你做啦,傻仔

天朗氣清

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-2-13 21:25
傻仔,分明係「羞辱」佢啦

之前人前人後「張老總」

傻仔,你訓人床下底,羞辱你自己認為就當事實,你俾公司炒,一腳就踢你走啦

你返過工未啊小學生
天朗氣清

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-2-13 21:46
今朝返工仲叫「張老總」聽日返工就比人叫「張副總」

分明係想慳補水

搵個副國級同兩個中聯辦中任,係特登羞辱一個人,咁小學雞既野,真係白痴先諗得出

天朗氣清

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-2-13 22:19
張老縂⋯⋯ 張副縂

傻仔
天朗氣清

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-2-13 22:25
應該改定口「张副总」:
帮我买厕纸,三楼女厕的厕纸用完。

有病就睇醫生啦,傻仔
天朗氣清

珍珠宮

czl115 發表於 20-2-13 22:49
點解嘈嘈下就變成捉字蝨?

罷免、免職的區別:

有人傻啫,成件事明顯係加強港澳辦效能,有人傻到走去話罷免張曉明
天朗氣清

珍珠宮

czl115 發表於 20-2-13 23:08
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23063841

呢個post集合了香港各媒體對呢次任 ...

解讀有唔少,隔離帖都貼左好多
晏晝hk01無咁多分析文個陣
我已經話由夏寶龍副國級做呢個位要留意
港澳中聯辦主任入埋去
更加直接落實港澳辦、中聯辦從屬位置
係有人發傻,以為攪咁大場動作係玩張曉明
天朗氣清

珍珠宮

wuwucancan 發表於 20-2-13 23:10
因為topic 已經不能改⋯所以冇改(我試過改)編輯5到
...