親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原文章由 SumSumBB 於 08-5-21 18:51 發表

我都係,之前跟團真係比人呃左好多錢,一隻蟹要收我 15000 yen 呀!:;pppp:

me too la.. 我地仲要好黑仔... 黎正隻水蟹.. 膏都冇... 全部都係水... 好難食...

侯爵府

原文章由 SumSumBB 於 08-5-21 18:53 發表

我自已其實好想去築地食早餐,但我老公和仔仔都唔食生野,所以,我都無得去!

唔止生野架ma, 我囡囡都唔會比得多佢食啦.. (佢鐘意食三文魚同海膽<--日本個d only, hehe)~~ 佢好鐘意食大大舊玉子壽司~~

(呢set咁大碟唔洗1300 yen~)

[ 本文章最後由 stephenietam 於 08-5-21 19:23 編輯 ]

侯爵府

原文章由 mama55 於 08-5-21 19:05 發表

Hi, Hi,

唔知你記唔記得我 ,我都想睇,我司能年尾會去!

SORRY呀, 我有老人痴呆症架, 可唔可以比D tips我呀?

侯爵府

原文章由 mama55 於 08-5-21 19:49 發表

之前問過有關澳門的嘢,係好好咁答我

icic

侯爵府

原文章由 SumSumBB 於 08-5-21 20:59 發表
睇左你個blog了,你囡囡好可愛!

真係好想立刻飛去日本,豐洲個hello Kitty好似好啱我仔仔玩喎,不過,我地應該無時間玩了,請問由飛机降落到機埸,直至去到momorail要幾耐,我有d驚趕唔切去kidzania! ...

個hello kitty就真係唔好去啦, 地方又細, 又冇咩玩, 仲有呀, 佢入場費係每半個鐘計架, 同埋入場時唔洗比錢, 出黎先計數(好似停車場咁), 所以一個唔小心遲左少少出黎, 又要比多個鐘錢, 唔值得呀~~

一落機, 出門口就要free shuttle, 5分鐘都唔洗就去到terminal 1, 一落樓下就係monorail架啦, 好方便架~~

侯爵府

原文章由 sumsuma 於 08-5-22 15:17 發表

即係小hk o個到?
乜toysrus都有衫買+,
我淨係去過池袋o個間,
好似無乜.....
thx!

池袋個間toysrus, 賣衫個part係分開架, 係隔離, 但係就真係比babies, 去到95碼, 大都冇.. 所以我囡囡一件都執唔到..

侯爵府

原文章由 MandyLau13 於 08-5-23 09:03 發表

算啦, 總有下次的. 出年希望可以有時間去食啦, 因為我要去埋北海道呀. 留係東京可能得3日.

我都係咁plan wor.. 咁啱o既...

侯爵府

原文章由 MandyLau13 於 08-5-23 12:26 發表

我地頭一兩次都係跟團, 之後就自由行, 他條好多, 又可以食好野. 每次見到d野食真係流曬口水架.

10000000000000% agree~

侯爵府

原文章由 mslamlam 於 08-5-28 07:36 發表
stepphenietam,

睇你囡囡個Blog,你個囡眼大大好靚女,你買咁多戰利品,你帶幾多個去?
我想問?我朋友約6:00am由新宿出發去築地,會唔會大早?
你囡囡個Blog D相好特別,一張可以放5、6張相,係唔你自己加工架?可唔可以教我呢?
另外、有無人去上野買手信,係咪好多?有咩推介?

你好, 我d戰利品9成都係我囡囡o既... hehe.. 我去程時一個細喼係一個大喼入面, 個細喼半滿, 再拎左個大大背脊, 番黎時再買多個紅白藍袋... 係咁多~ ^.^

6點咁早去築地? 唔洗咁早wor... 都好近下.. 一定唔洗一個鐘... 早d可能會新鮮少少, 但係拎住小朋友, 有d難度lor... 同埋我個時11點去食, d野都好新鮮, 好好味~~ 同埋太早怕未有胃口食野...

個blog d相係用一個叫neo imaging o既software整o既, 呢個software上網就有得download, 好好用, 好方便~~

上野我有去呀, 有咩手信? 基本上跟團導遊係車sell比你o既都有, 價錢仲平好多...(咩wasabi豆, 雞泡魚乾, 開心果, 吞拿魚粒, 元貝, tiramisui朱古力...)

侯爵府

原文章由 mslamlam 於 08-5-28 23:26 發表

Thank you! 我本來想帶兩個大,但係又怕唔到,因為我個囡兩歲,又要帶BB車,如果一大一細又怕唔夠位,這是第一次同BB去遠行,又係第一次去日本ops:" /> 所以好緊張呀! ...

我都有拎bb車, 所以去程時(我仲要由澳門黎香港先再飛), 所以只敢拖一個喼(一人推車, 一人拖喼), 但係番黎時就冇計, 又bb車, 又喼, 又背脊, 又大袋, 又電腦袋... 都幾呢hea...

(就係呢d啦...)

侯爵府

原文章由 AA 於 08-5-31 08:32 發表

stepheninetam,
都唔少野喎, hardcarry有冇限制, 有冇超磅呀,
我黎緊都係搭ana
d 兒童餐ok嗎?

另想問買disney票
響大黑屋買定日子, 定任何日子, 要唔要響門口換票,
thx ...

冇超磅呀, 每人20kg, 我地去個時20kg唔夠, 番黎時5xkg~~

ana兒童餐去程我唔知, 因為我地全家訓晒... 冇見過d餐, 番黎時就ok, 係漢堡扒, 味道ok呀~~

係大黑屋買個d冇定日子架, 但係有平d個d(好似5350yen)成日都冇架, 我都係買到一張, 另一張都要5700yen... disneyland都都好似係一樣, 但係就唔洗排隊lor.. 去到唔洗換ticket架啦, 直入就ok~

侯爵府

原文章由 hazelnut 於 08-5-31 22:38 發表
fwy1222,
咁啱! 我又係7/7去呀, 咩時間飛呀?

stepheninetam,
可唔可以PM埋你個BLOG俾我呀, 我都想參考吓, 雖然第三次自由行去日本, 但係第一次帶細女去, 亦都係第一次要plan埋小朋友玩得的行程, 所以一定要睇吓 ...

我冇去過五反田呀, 我去錦糸町, 一出站轉左就係架啦~~

首頁

尾頁

跳至