自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

原帖由 ying_ma 於 11-2-20 20:51 發表

我唔記得啦!不過睇相你個似fry pan, wok係鍋好多,深好多,個型好似中式鑊,你上以下網址可以睇到fry pan 同wok個樣
http://english.gmarket.co.kr/challenge/neo_goods/goods.asp?goodscode=200597545&pos_shop_cd=EN&po ...

TKS...

我係訂WOK PAN ....에콜론아미궁중팬26Cm..叫C6幫眼去對張相, 佢都話似FRYPAN...
已經SEND 左E-MAIL 去問佢地...希望快D 搞清楚...到時要換貨都幾麻煩...mouth:

你上次話少左SET FRYPAN, 寄番俾你未?

珍珠宮

原帖由 ying_ma 於 11-2-21 00:18 發表

佢無再寄比我,只係refund返錢去visa card,你有無keep起個seller寄去warehouse個packing,上面有張寄貨單有寫寄咗咩貨品及數量,上次我email去sevice center,佢要我send返張packing連寄貨單的相比佢,我都未試過換貨,寄返 ...

packing連寄貨單? 可能..我今次訂左D 密實盒,又煲又PAN..好大箱, 只有EMS 外面果張單JA...唔見佢間店果張..

E + 睇下佢點覆先決定退差價定換...佢D 英文可能用韓文譯番來...睇到頭痛都唔明...

珍珠宮

原帖由 cwpe12 於 11-2-21 18:07 發表
唔該幫手睇下面寫咩, 因為我訂左貨, 但我收左個email 唔明佢寫咩, 有無人知道 及我要唔要回覆呀!! 謝謝幫忙..

'안녕하십니까 고객님. G마켓 글로벌 고객센터입니다
우선 저희 G마켓을 이용하는데 있어 불편함을 끼 ...

用GOOGLE TRANSLATE 啦...COPY 去GOOGLE 就得...譯左去睇下...好似係話無貨要CANCEL ORDER

http://translate.google.com.hk/#

珍珠宮

原帖由 mimibb2010 於 11-2-22 21:26 發表
我又有問題想問呀,我想買呢set Baby & I 既研磨套裝,但係呢個seller唔送oversea,咁我可以點search另一個seller,我試過用Baby&I去search,但係果間又冇呢set野賣,可以點search呢?
http://english.gmarket.co.kr/challenge/n ...

係咪E 款呀??
http://english.gmarket.co.kr/challenge/neo_goods/goods.asp?goodscode=157789756&pos_shop_cd=EN&pos_class_cd=90000003&pos_class_kind=T

我去solid feeding supplies 果度先SORT 左可以OVERSEAS SHIPPING, 之後先搵....
http://english.gmarket.co.kr/challenge/neo_category/category.asp?readYn=Y&gdmc_cd=200001262&link_type=IMG&keyword=&sort_field=rank_point_desc&page=2&OverSeaTrans=Y&price_unit=

珍珠宮

原帖由 dickl 於 11-2-22 13:47 發表
我唔識睇size, 例如第一對:180(=185)/190(=195)/ 200(205)/......

係咪表示鞋裡面長18cm, 請幫忙 :)

http://english.gmarket.co.kr/challenge/neo_goods/goods.asp?goodscode=116490276&pos_shop_cd=RC&pos_class_ ...

我都唔清楚...不過..
你可以去問下SELLER...

珍珠宮

原帖由 maipo 於 11-2-22 15:39 發表
o岩o岩有朋友介紹 gmarket 俾我, 不過上去個 website 到睇左一輪, 都唔係好知點開始, 想問吓係咪要開個a/c 先呢 ?

係...

珍珠宮

原帖由 mimibb2010 於 11-2-23 09:29 發表

E款就係我search到果款,

同我果款唔同,我果款係膠棍E款係木棍,同埋我果款多支壓平匙同多一個磨板,
http://farm6.static.flickr.com/5256/546995 ...

希望你快D 搵到你想要...

珍珠宮

原帖由 dickl 於 11-2-24 17:26 發表
hinhin_ma 唔該哂
我去問下seller :)

你個B 笑得好CUTIE...

珍珠宮

原帖由 littlefatc9bk 於 11-2-24 10:19 發表
我未試過在gmarket買野,最近睇中以下產品,但有d問題想請教:
http://english.gmarket.co.kr/challenge/neo_goods/goods.asp?goodscode=202922493&pos_shop_cd=EN&pos_class_cd=90000001&pos_class_kind=T&keyword_ord ...

1. DOMESTIC CHARGE - 若在同一間買幾件貨,通常都只收一次,係定價來GA..通常W2500......有D 店會免收TIM...
INTERNATIONAL SHIPPING CHARGE - 按重量計...
http://english.gmarket.co.kr/challenge/neo_help/international_shipping_info.asp

2. DOMESTIC 係...
3. gmarket 係=集運
4. 臨結帳前會知個估計運費琅先付...之後,收集曬就會更新ACTUAL 運費....平左會REFUND 到你個GMARKET A/CS 到...但唔夠GE 話, 會要你PAY 左至寄出貨...

珍珠宮

原帖由 dickl 於 11-2-25 09:27 發表
THX :)

你個 wok 結果係點呀? 佢嚟左兩隻 fry pan 俾我, 不過我開左嚟用先至見到你個 post, 再去睇番先知原來我係買30cm wok + 24cm fry pan.

收到係WOK 但個彩盒寫FRYPAN, 個包裝是兩者相同但高度唔同...SELLER 後來SEND 左張相,有FRYPAN 同WOK 一齊比較,先分到...都唔知點解連個MODEL NO. 都唔寫...要人點分??

珍珠宮

回覆 3# bigbanana 的文章

係...

珍珠宮

回覆 2# flute 的文章

on delivered通常指已去左GMARKET 個倉, 你可能有其他未到, 咪要等斉先...通常收曬貨2-3日就寄出..

珍珠宮

原帖由 flute 於 11-3-3 15:29 發表
5該晒hinhin_ma,下午再check時,已經是on delivered了 ,想問如在這狀況下,可以再買,然後做combine shipment??

若果全部已到曬倉, 2-3日就會寄出, (唔計星期六日)..係就快D拍單...做COMBINE..睇下做唔做到...

珍珠宮

原帖由 flute 於 11-3-15 12:15 發表
請問有無人可以話我知"pink♥티아라9부바지[남"和"pink♥티아라9부바지[여]",這兩件產品中括號內字的意思,我在google中查過, 一個話係W,一個係M,我估係男和女,但我訂的係一套套的睡衣,個MODLE都係女仔,我想知這兩個 ...

SEND LINK 來睇下...

另外, 你有無晌其他SELLER 到見到你買個ITEM, 有的話, 你可以問下佢地寫D MUG?? ...多數都會好快覆...

珍珠宮

原帖由 flute 於 11-3-16 12:10 發表
hinhin_ma :http://hayanweb1.cafe24.com/3-easy/hy189.html
好,一於照你教,去問下個seller寫d mug先,thx hinhin_ma

條LINK全都是JPG, 搵唔到TRANSLATOR 幫手...

珍珠宮

Emily_fung 發表於 11-3-30 17:40
回覆 dickl 的帖子

系米分幾次比錢個D就算幾個order?如果一次比錢,好多間鋪D貨,算一次order,就吾需要combi ...

用PAYMENT 來計....例如, 你買左幾樣野要付款,係一次過PAY, 就當一次ORDER...

COMBINED 是指你落左單但張單未到齊, 又想加單, 再落單做PAYMENT 之後, 再去CLICK COMBINED SHIPMENT, 但同時只可COMBINE 一次....
Stay Hungry , stay foolish !!

珍珠宮

Emily_fung 發表於 11-3-30 17:38
oversea shipping statusomestic completed
系米代表D貨寄緊來香港拉
thx

係呀, 一般2日左右就寄出, 佢地有EMAIL 通知你個EMS WAYBILL#...

珍珠宮

小貓媽媽 發表於 11-3-30 13:44
回覆 wbrenda 的帖子

請問是否以美金付款?

PAY WON, 到時你會睇到個WON$$ 晌VISA 張單...再跟VISA 個RATE 轉HKD

珍珠宮

小貓媽媽 發表於 11-3-30 15:02
http://item.gmarket.co.kr/detailview/Item.asp?goodscode=177851311

我想買呢套玩具俾囝囝,但看不懂韓 ...

用GOOGLE TRANSLATE 啦...

珍珠宮

happyyee 發表於 11-4-1 14:28
多謝你地指教, 我已經訂左貨啦, 不過想問下我俾多左international 運費, gmarket transfer 左去我個gaccoun ...

GACCOUNT 內D CASH 儲夠俾一張單時用左佢...當然都會有余數....但亦有可能預付$$不足情況, 到時佢地會先扣G CASH 先, 若無$$,佢地會要你PAY 曬才出貨....所以, 我會留少少晌度...除非唔再打算去G MARKET 落單...

首頁

尾頁

跳至