自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想起黃霑 .

我唔係贊成離婚 , 不過相處始終係兩個人的事 ,
唔會一方錯晒 , 就算一方十足付出, 另一方接受唔到都無辦法 ,
所以說是"緣份" , 否則世上何來這麼多為情自殺的痴男抱怨女 .

無人有資格說對錯 , 何用鄧某來批判 !!
更無資格挑起公審 !!
喝倒采的更突顯其沒修養!!

"成x" , "校長" 又如何 ??

(註 : 我不是"秋" 的fans)

大宅

原文章由 bmimi 於 08-3-3 15:25 發表
我覺得鄧生並不是想什麼批判or公審,佢講過肥肥係唯一一個令他流眼淚的人,可見他亦十分傷感,而忍唔住而講咗出黎姐!!

鄧某係傷感 , 但唔可以代表佢鍾意點就點 , 60幾歲人 , 難為佢係江湖打滾咁耐 , 一d人情世故都唔識分 , 傷感的人又何止鄧某一個 ,私底下佢可以打亞秋一餐飽 , 可能我感受過 , 就算同家人幾唔岩都好 ,有時同朋友呻吓, 當你聽到外人係你面前痛罵你家人 , 明知佢地係幫番你 , 但當朋友罵得過火時 , 心裡總覺有些難受 , 到時就會自然地替家人找些藉口來解說 , 這就是人性 , 所以當大眾噓聲四起時 , 對死者不尊重 , 令生者難受 , 何必 !!

古語有云 : 三十而立,四十而不惑,五十而知天命,六十而耳順.....
請問鄧某貴庚呀 ?

大宅

原文章由 特務A 於 08-3-3 16:11 發表

咁你又點知佢冇資格呢? 可能佢佢地大家根本就係一家人呢? 算啦, 唔好批評人地有冇資格講, 最多話佢係唔應該既場合講咗d佢自己本人覺得應該講既說話囉. 我地至係真正既局外人 ...

係咁既埸合叫佢出黎講 , 代表平時都無接觸同溝通啦
資格 ? 一家人 ?

大宅

[quote]原文章由 青青河邊草 於 08-3-3 16:22 發表
人係有好多毛病, 個個都係, 點解一定要煮死一個有同樣毛病的人先安樂?

agree !!

當年黃霑係華娃有孕時亦離婚 . 但我仍然好喜歡他的才華.
當感情出現問題 , 解決左好過拖拖拉拉 , 為左兒女,咪做朋友囉 ,
現實生活都好多這例子 , 鄧某點解要在眾目睽睽下咁做 , 我覺得秋官罪不至此.

[ 本文章最後由 ruby2004 於 08-3-3 16:36 編輯 ]

大宅

原文章由 Sindy 於 08-3-3 17:35 發表

係肥肥知道秋有婚外情,但佢仲唔嗲唔吊,又唔了斷,所以肥肥拎出勇氣黎了斷佢,好多男人係無勇氣了斷的,係度等個對方頂唔順提出分手,傷害更深,到時男就可以話係女方提出分手的

即係有個好啱key,又開始攬攬鍚鍚既階段 ...

唉 . 一個孽債纏身 , 一個還債

首頁

尾頁

跳至