論盡家傭

跳至

首頁
23456...8

尾頁

男爵府

原文章由 des1971 於 08-12-29 15:36 發表
聽落唔錯喎 2000蚊...比我都唔續約啦, 之後又能夠續約, 應該...應該都唔錯啦掛!!
揀工....人之常情既, 邊個唔想搵份他條工, 不過太揀擇, 就真係有點過份 agent話佢地唔心足, 見自己visa未到期, 就算見 ...

1971 : 依家我相信2000蚊0既好少了.唔驚俾人告咩?! 我已經冇理咁多.因為哥哥同妹妹已經大.屋企有咩事,佢地可以同我講.我俾咗時間表俾姐姐.煮飯唔使再教,之前兩家,係著重煮0既. 我凈係講咗我要求. 就係咁簡單.

努力呀.希望在明天!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原文章由 060228 於 08-12-29 16:29 發表
原本我都係甘諗....但見佢既表演仲好過我見個D完約...唯有博下...冇人介紹就要博...起碼大家傾過下計....唔想隔山買牛...唔得再搵....反正我已成個人0係屋企.....

...

228: 恭喜..恭喜..
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原文章由 060228 於 08-12-29 17:16 發表
恭喜妳先!妳又有口福了!!!
今次, 我今次既重點係……..只望唔勞氣0者…

XMAS
我姐姐送了一個玩具BB床俾囡囡
我送了一對金耳環俾工人,2百幾…..幾靚喎~
當埋完約歡送禮物同結婚禮物架啦~
...

228 : 好的工人,好講感情的.佢會唔舍得你...........

口福,呢次我又有了.放假呢幾日,我係屋企嘆咗唔少.禽日,佢做咗一個蘿蔔糕出黎. 足料.煎得金黃,好好味.豉油雞調0既汁好掂.斬咗件,起咗碗雞汁,俾我地撈飯食.爆炒0既肥牛,我都收貨.就係咁.
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原文章由 060228 於 08-12-29 15:51 發表
但我問.....佢地又話鐘意揍小學喎...妳發散多幾間試下...

我火速簽左啦(可能我個人求其.....但你都好求其,實搵到既..)

24歲,賓,已婚2子,一年COLLEGE未讀完(冇得去加拿大吧?)
在港4個月佢自己要求断約的...
上份工, ...

點解你AGENT FEE要咁貴呀?DIRECT HIRE都係3000幾.唔通家下欠AGENT0既大耳窿數都要香港顧主填?!

快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

228 : 我冇影相.因為懶.可能我處於冬眠況態,家下懶到飛起.我直情想印大姐喂埋我食.

長隆好玩呀.我勁中意.
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原文章由 060228 於 08-12-30 09:57 發表
今日又又又又又又又又見工人姐姐著短袖,我又重複左幾百次幾百次幾百次既說話....又又又又見到洗左但2日一夜都未去「朗」既一桶臭梅衫...

好啦好啦.....我倒數啦...仲到17日... ...

呢0固妹妹仔,工作能力唔係幾好.祝你新菲姐正統醒目.
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原帖由 Ringo-mom 於 09-1-1 17:53 發表
笑話一則:
話說我仔尋日朝早九點到十點游水,之後去左朋友屋企玩,十一點左右,我打番屋企,工人聽,話阿仔未番,轉頭佢就打比我話阿仔唔見左支浴露,我以為阿仔番左屋企,點知唔係!佢係話我知係上次唔見左.........
咁即係今次無 ...

RINGO媽 :佢係突然間醒起,有乜嘢要同太太講.:mrgreen:
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原帖由 saiwanho 於 09-1-2 12:11 發表

I also love 鄭中基's voice.

阿西灣河:鄭中基,我都中意.但係佢好少唱歌.他的聲音和唱功,我好喜歡.但係好少聽到佢出唱片.:mrgreen:

歐瑞強,你喜歡嗎?
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原帖由 Oscar媽 於 09-1-2 12:01 發表
如果去印尼舖搵有冇工人完約可唔可以架 !!

阿OSCAR媽 : 去印尼鋪揾?我覺得,話唔定真係得.你見佢打扮正常.....唉!通常都有份工做緊.
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

哈囉!骨摸令呀!

頭先我同囡囡送哥哥去功課班.返黎的路程見到囡囡的同學同一位印尼姐姐. 哇 ! 0固位印姐講得一口流利國語. 我同佢傾咗一陣解. 0固位印姐的國語,可以用標準和流利來形容. 我囡囡的同學仔係一個男仔. 印姐姐全程同佢國語溝通. 不錯...不錯......
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原帖由 060228 於 09-1-3 14:04 發表
如果冇朋友介紹,我覺得還是佢要比萬幾二萬蚊AGENT費個隻(如海外啦,)會穩陣一D....好野唔會0係街度走...除非你服待佢好似皇帝甘....否則,我覺得完約既.,真係話兩2句就會走。我樓上個仲件做左10日,走左...

而且呢度唔 ...

抄低佢姓名同車牌號碼.打去的士台度投訴佢. 不過,依家時世唔好,真係樣樣都要小心.我都驚0固的士司機萬一係黐線,就快快走,早有早著.
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

哇!陽光媽,你家囡囡好大0固囡喎...我囝仲係大蕃薯.:mrgreen:
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原帖由 Oscar媽 於 09-1-4 20:26 發表
我需要我家的 bun 姐放假日在 8 點回來
佢由來港第一個假期已經遲回... 炳她已經好了幾星期
佢今日在晚上 8 點打回來還在灣仔....
準備搭車回來

如果是你們會點對佢呢?? ...

oscar媽: 俾我,我會妥協佢遲返.我底線係11點前返屋企. 佢8,9點返黎,我就當係我0既bonus.睇下,我地香港顧主...........腦袋放在案板上........
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

我住一樓,一班印姐啱啱放假返黎,係我窗口望到佢地係度"開會".:mrgreen: :mrgreen: 有6個.大食會呀.仲有香口熱氣嘢食.仲唔快啲返屋企
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原帖由 Oscar媽 於 09-1-4 21:18 發表
最慘 !! 係佢平時做野已經唔好....
我老公話佢今日遲幾多回來, 下星期假期遲幾多出門口

講真,至緊要佢驚你. 你話完佢,佢肯改進.如果咁多0固星期都係冇乜嘢睇,不長進型. 真係要諗清楚,佢仲有咩優點.
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原帖由 060228 於 09-1-4 21:44 發表
現工人行入AGENT就已有工做,佢地真係唔驚MUM的。
只是睇佢地本質好唔好~

DES1971,妳點呀?!

:mrgreen: :mrgreen: 你形容得好搞笑.
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

我囝囝囡囡夜晚係同我瞓覺0既.平時我地講故事,一陣就覺覺豬了. 但係....呢排,我囡囡跟咗印姐走了. 我有啲失落.初時以為,囡囡貪得意,瞓一晚,第二日就會返黎我度. 但係點知,一瞓就唔返了......... 啱啱又同我講,今晚都跟佢.
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原帖由 Oscar媽 於 09-1-4 22:06 發表
我發覺佢唔驚我...但我已經好惡 la!!

佢仲識駁咀 tim

佢有冇心機煮飯? 如果係咁,佢仲有咩值得你buy?
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原帖由 Oscar媽 於 09-1-4 22:07 發表
打算搵印印...但想搵現成..

如果有啱0既印姐,不如試下.
快樂的甜芋快樂的甜芋

男爵府

原帖由 des1971 於 09-1-5 09:48 發表
我簽咗個local....斷約賓啦!!!
財困解約(3年), 聯絡過僱主, 話如果唔係被裁員都唔想搞到姐姐斷約, 僱主對姐姐評價都唔錯, 不過都有話姐姐近幾個月開始無剛剛咁勤力, 不過唔過份都無出聲, 無黑面駁咀, 同小朋友關係 ...

1971:睇你呢次,感覺幾好.祝一切順利.
快樂的甜芋快樂的甜芋

首頁
23456...8

尾頁

跳至