影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我系同情豪仔多D,CK 明顯前言不對後語,掩飾一腳搭兩船!

情況一:CK同豪仔一早閉門自己搞掂,無人有興趣知道,你地兩位又唔系好紅!

情況二:Day 1 CK自己單方面宣佈分手,講野應該講清楚,唔好講D唔講D,感情轉淡,有新歡,就算時間上有D重疊 (可以想辦法淡化,好多偽人都系咁,但唔代表我贊成一腳搭兩船,只系呢樣野見慣不怪!),大把人恭喜你找到幸福!呢D野一早close file!

情況三:如果Day 1 講唔清楚既話,可以上東張西望可以 帶埋新歡上去,大方D承認 !

結果上述3樣都唔系,仲系東張西望入面話自己無新歡,過幾日又承認有,又話李家生日設局放料,想為自己一腳搭兩船脫罪,大佬,想點?

鼎爺覺得比人屈,所以爆你大鑊,叫你出來對質又唔出黎。跟住你系明周又爆人地大大鑊,講埋私隱野,仲爆之前有BB系藉口,一再欺騙兩父子!

雖然已經覺得好煩,但我唔怪鼎爺施明咁慶!

celia2bb  同意...ck如果唔係一個大話冚一個大話,李家都唔會咁慶  發表於 11-7-11 18:06
180  agree  發表於 11-7-11 15:10
winmiu  Agree~  發表於 11-7-11 13:41

子爵府

Umi 發表於 11-7-11 00:33
好彩ck甩左呢個人咋如果佢地做我6299和大舅, 真係難頂來想c啦! 拍拖兩個人既事變左全家人既事. 做 ...

你明唔明白,CK一人搞興人地全家,施明一向無出聲,CK都要系明周訪問唱衰人地,先走出黎澄清!

你覺得CK系流架,tbb + 6大媽無幫手?

LedTV  神經漢一早就炳左CK啦...又話人地唔知足又成..我覺得佢好唔客氣  發表於 11-7-11 02:23
happyday5hk  大佬阿,頂爺同神經漢點鬧人地阿?又粗口又剩, CK梗要澄清啦!  發表於 11-7-11 00:56

子爵府

LamLamMummy 發表於 11-7-11 00:46
呢件事令我對泳豪同CK都完全改觀,呢幾日最令我估唔到既係原來泳豪處事都幾成熟,成件事佢冇講過CK一句不是, ...

系啊,就算暫時事業唔算有成,但系呢件事上面可以知道豪仔 感情專一,孝順,照顧家庭,真系好仔李黎架!

可能呢件事令豪仔更成熟,衰極都有得著!

LamLamMummy  希望佢快D搵到個好女仔LA  發表於 11-7-11 00:57

子爵府

木土土 發表於 11-7-11 00:44
好似而家女方要分手,但爆男方家人既家事,作為分手理由。真係咁多怨氣,做mug要留係人地屋企咁多年,我就 ...

希望CK明周篇訪問(其實系公關稿)唔系tbb 編劇根據部份事實做出黎,唔系全部假曬,實有D真既,但真系唱人地10宗罪,抹得好黑law!

話同豪仔相愛,只系頂唔順人地家人,數到人地家人衰到無朋友,好心搬走,自己又唔系無屋企!好似粵語殘片果 D橋段,悲情家嫂咁,留系度被虐待狂mer ?

系女人,看完有D同情CK,但真系誇得滯!tbb D 編劇一向唔掂,6大媽唔會咁害D生財工具掛!

子爵府

回覆 tobyinlove 的帖子

happyday5hk 大佬阿,頂爺同神經漢點鬧人地阿?又粗口又剩, CK梗要澄清啦! 發表於 5 分鐘前

搞清次序先,人地鼎爺覺得CK妹屈豪仔放料,先叫CK妹出黎對質!系覺得被屈先出聲!

被人屈wor,梗系要伸冤啦!我覺得鼎爺系激動,但人之常情,系人都會慶啦!就算你支持CK也好,都要搞清楚次序!

citty  [吳帥]的FD在微博都爆咗出來啦,所以攪到咁.  發表於 11-7-11 08:01
wing  我想問 邊個爆CK話有BB件事架?CK唔係SMS俾永豪咋咩?乜S埋俾傳媒咩?  發表於 11-7-11 01:12

子爵府

LamLamMummy 希望佢快D搵到個好女仔LA 發表於 9 分鐘前

Sure, 一定好過CK tim,至少唔會搞單咁既野比人食,9年初戀玩到咁大,希望唔會有陰影!

子爵府

wing 我想問 邊個爆CK話有BB件事架?CK唔係SMS俾永豪咋咩?乜S埋俾傳媒咩?

系CK單方面向傳媒宣佈同豪仔分手,但豪仔話自己系傳媒宣佈分手之後CK先通知佢,話同人地有BB先分手,先衍生後續咁多爆料 e.g SMS !

一早閉門搞掂無人知架,唔溝通好揚開,CK可能人唔差,但始作俑者處理得唔好先咁多煩野,尋日仲爆埋個分手SMS話自己有BB系自己作既,系想豪仔死心,真系太蠢!

人地咁慶爆料好難話CK完全無責任,我都開始有D慶,真系好煩!

子爵府

Shelliemay 發表於 11-7-11 00:58
聽聞豪仔除咗TBB份工之外,好似有教吓打拳咁架...

CK妹... 係咪真係搵咁多可以 afford 得到佢自己屋企同埋 ...

CK妹... 係咪真係搵咁多可以 afford 得到佢自己屋企同埋豪仔嘅生活呢??? CK妹啊媽就算係幫佢買樓投資,都要供樓架~~~ 佢係咪真係搵咁多可以 afford 到兩個家庭,同埋佢啲 "愛犬" 呢???

前面過部份唔知,但愛犬系 豪仔果邊養同照顧既,CK分手都無帶走。

子爵府

ivyko 發表於 11-7-10 23:53
成年人分手,點解要攪到互數對方不是,作為家長亦唔適合插手講咁多野.
緣盡就會分,有咩咁大不了.
...

呢篇野既內容系李家回應CK系明周度數李家10宗罪,人地辯護自己唔系好似CK所講咁衰jet !

施明之前半句話都無講過,但CK 都力數施明,所以先出黎澄清。

我都覺得煩,但CK講到咁盡,人地覺得被人屈都要澄清下既!

子爵府

happyday5hk 發表於 11-7-11 01:50
拿,首先我並不是CK的FANS, 我都係照新聞去分析遮...吾知我有無誤會,個次序大概係甘既:1. CK同記者爆料 ...

問題系CK單方面爆分手,另一方唔知道原來大家已經分手!

同埋另一重點 第3點,cK系東張西望話自己無新歡,話李家放料等等....

所以先出現第4點:鼎爺叫CK出黎對質因為覺得豪仔被屈放料....

跟住就有一大堆沒完沒有了既互數...

子爵府

MANFUN2010 發表於 11-7-10 23:59
施明又話當咗思琦係新抱仔, 連佢個名都寫錯, 睇黎感情真係麻麻, 思琦同李家各執一詞, 當中邊句真, 邊句假, ...

你咁講令我想到我阿婆,同我感情好好,自小就一齊住,唔識字架,寫我個名實寫錯。

我想寫錯字系唔小心/ 唔識字,好難同感情麻麻有關,欲加之罪何患無辭!我唔會話比阿婆聽有人有咁樣既特別想法,我唔會歧視人地 唔認識字/ 文盲,感情系講心架!

991129  施明係半個鬼婆  發表於 11-7-11 08:43

子爵府

happyday5hk 發表於 11-7-11 02:15
我之前都有想過呢個問題,CK自爆分手,X豪一家強調吾知已分手,但CK住左9年突然搬走左,

如像李家一家所 ...

呢樣野要視乎中間拖拉幾耐、幾時正式分手、如果分左手有無復合(9年感情分手真系剪不斷理還亂架!)etc.

問題系CK話自己4月搬走,假如傻仔信CK既藉口(e.g. 方便返工 - 》呢個我自己虛構),如果無正式話分手,咁傻仔未必知發生mer事 ? 仲有傻仔 5月生日又去人地生日會,仲繼續談婚事 etc. 咁真系唔該兩方對質先知究竟!講真,CK 3 次講野都有矛盾,都唔系信得過(個人意見,勿插)!

從呢單分手事件已經知道兩方面有幾傻 !(e.g. 女方以自己有人地BB 呢D男人大忌 為分手原因 , 男方居然信左,話如果女方有人BB都願意照顧! )

所以我覺得用我地正常人角度分析系好難估,但亦正系耐人尋味既地方!本來想放棄,但依家決定繼續follow!

alphabetagamma  你睇d狗都未走, 邊有阿媽走唔帶個仔架. pg都死抱住d仔啦. 養狗的人一定明.  發表於 11-7-11 10:15

子爵府

LedTV 神經漢一早就炳左CK啦...又話人地唔知足又成..我覺得佢好唔客氣 發表於 7 分鐘前

系架,神經哥消失成件事好辦D!我系支持豪仔,但唔包括神經哥!

其實講深入度CK 系明周確實唱得衰D,今日鼎爺一家系回應明周訪問架,你地有無看過明周?

【 BTW,神經哥,屋企有好多狗狗要你照顧,唔好成日走出黎唔記得餵狗!thanks!】

子爵府

sonic04 發表於 11-7-11 00:00
我只係感覺到成班大男人聯手蝦一個女人仔

系人都會有呢個感覺,但呢篇野系李家回應尋日CK系明周數李家10宗罪(連一直無出聲既施明都唱埋),人地覺得自己被屈,所以出黎解釋 (+ 有埋呢篇贈言)!

你可能覺得李家好煩(其實我都好厭!),但人地有權走出黎澄清,咪當電視連續劇!

【CK背後有tbb 發功,點會一個女仔應付,大家唔洗擔心!】

citty  還有[吳帥]添,冇佢推波助瀾,都唔要變成爛劇.  發表於 11-7-11 08:38

子爵府

小詠 發表於 11-7-11 09:07
我明白ck 心情.....我以前都好似佢咁有個拍了多年既男友, 又係男既幼稚, 咩都聽晒爸媽話, 佢爸媽又是當我透 ...

雖然我同你系呢單娛聞支持既人唔同,但女人點會唔明白你/ CK 既心情!

豪仔系唔成熟架,但CK妹亦無你小詠咁成熟,呢單簡單分手娛聞,就因為兩個唔成熟既人先會鬧到咁大!

其實就算CK 搵到個更好,可能得到好多人祝福,唔會好似依家搞差左個形象,因為人人都唔看好兩位架啦!如果覺得自己得不到幸福,又碰到個岩既人,呢種情況系社會上超普遍(唔代表我認同咁樣做,但情有可原!)。因為人有七情六慾,如果咁岩遇到更適合既,你可以做朋友先,再理順自己同現時男友關係,分手后先開始新戀情(或處理得好D)!

可能CK想掩飾時間上小小重疊(估計兩人有段時間拖泥帶水、離離合合!),先鬧到咁既局面!

本來我一直 like CK 架,like CK對動物有愛心,如果搵到個更好既,大家系女人點會唔送上祝福!

但女方搵D 男人最痛(i.e. 同新歡有左BB)為藉口分手,新歡仲系微博玩示威,希望男方死心,真系死人架;男方就居願意照顧埋人地個BB,真系個腦有事!兩個應該系好愛(or 曾經好愛)對方(一齊9 年 wor,實有D值得留戀既野!),但真系初中生可能比兩位更成熟!

CK 真系蠢爆,攞自己名節做藉口,男既就癡心爆,可能系初戀掛。

贊成CK 呢類唔醒目、唔成熟既女仔,揀比自己年紀大多一D既男人,一個初戀+細個自己+唔成熟既男仔(依家好難預30歲男仔成熟,好多更加日日掛住打機,完全無打算!),真系會好似豪仔咁傻架!從呢單野見到,結果呢9 年大家思想上(唔系事業上),好似無mud 成長!CK 如果想搵個可以照顧自己既男仔,真系唔好9年要愛情唔要麵包,早D清醒分手,大家雙方唔無 side 咁多時間,大家happy!

真系唔系個個好似你咁快醒覺同決斷,呢次無聊事件可見一斑!

小詠  當年男方家人都話我衰,覺得我是識了有錢人才飛佢地既仔...  發表於 11-7-11 12:38

子爵府

littlesister 發表於 11-7-11 11:11
同意, 誰是誰非, 時間可以證明一齊, 到時大家定有公論, 佢地愈講得多, 對李x豪既傷害就愈多, 到底係佢地真 ...

到底係佢地真係咁無腦, 還是一家人真係想借機出位呢?-->

系娛樂圈咁耐,唔會咁無腦;亦唔會借呢件事出位,自己個仔戴綠帽,咁樣出位只系自己無面,同意你講“佢地愈講得多, 對李x豪既傷害就愈多”,人地仲覺得呢家人麻煩tim !

應該系鼎爺心入面覺得受屈、被騙,心有不甘/不明白 e.g. 生日仲一齊,分左手仲一齊傾酒席 etc. ,想大家一起對質 !(可能兩位唔成熟既當事人中間拖泥帶水,離離合合 etc.)

中間所謂互數,我覺得某程度上系娛樂記者搞出黎既!鼎爺可能大鬧 CK 過份,咁樣欺騙我/屈我(因為CK系東張西望訪問 答到自相矛盾、唔清唔楚,搞到我都好多疑問!),佢呢類人大情大性既人,對mud 人講野系咁直架;咁記者好興打蛇隨棍上,問埋其他問題;舉例詐:人地話你哥仔食軟飯wor?鼎爺咁無心計既人系會答架什麽系我度住無比錢 (唔鬼記得,大約系咁),我想佢唔系計較錢架,而系想證明個仔無食軟飯 etc.。

娛記既工作就系搞D野出黎娛樂大家,如果無呢班人,我覺得唔會挖咁多細節衰野互相抹黑!鼎爺純粹想知道真相/還我公道 etc. !

尋日李家系回應CK明周篇訪問數李家 10宗罪先咁慶!施明本來無出聲,只系見CK有數佢先至整篇贈言;但 阿哥真系好煩!

我系支持豪仔,因為呢單野佢系最受傷害既一個人!

子爵府

芝達 發表於 11-7-11 01:34
我只係更感覺到,泳豪係個群腳仔,同女朋友分手都要屋企人保護,低鬼能! ...

其實都唔系,呢D系錯覺!

鼎爺覺得自己受屈、唔明白先出聲(e.g. 分左手仲傾酒席, 生日仲一齊 etc.),唔系話人地蝦自己個仔要保護, 反而系想自己清楚D/ 比個公道自己多!好多人無留意內容,就會覺得咁大個人,仲要阿爸出聲唔系下 ?!

豪仔系講又衰(做mud 男人老狗仲出黎講野)唔講又衰(做mud 咁軟弱唔講), 女人系感情事上系著數D,系想點都得,實有人同情!

豪仔系唔成熟,但系最受傷害果位 e.g. CK 已有新歡,可能仲有D唔開心,但已有新歡照顧 !

子爵府

回覆 alphabetagamma 的帖子

小詠 在CK 立埸佢覺得多年受了妥屈, 而家仲比李家圍插, 才會咁做 發表於 半小時前

呢篇野應該系tbb 公關稿,CK自己想肯定無咁醒law,醒就之前唔會搞成咁,呢篇系用呢補鑊!

呢篇野系針對輿論唔Like 李家,故意寫衰李家(唔包括豪仔,要凸顯CK 系愛惜豪仔),內容一定有真有假(所以CK今日/以後 應該唔會回應),如果唔系鼎爺施明點會再出口,唔洗又出黎(出黎真系對李家無好處架)對質!

同埋重申自己優點:孝順、唔貪錢 etc. (細節唔記得) ,想啦番D支持者!系女人看完明周訪問都會有D同情CK,但內容真系誇張左D,同埋又前後矛盾(前幾日話無新歡,但訪問又承認有新歡 etc.),不過你Like CK,唔會介意呢D野,唔Like既 又會覺得:又講大話!

子爵府

ellawyc 發表於 11-7-11 13:34
tired 真係講幾十次D人都未明人地點解咁做, 只有一味盲目咁維護女方,唉 發表於 6 分鐘前

最可怕係, 有d ...

仲爭辯呢D野?!女人一旦投入呢單野既角色,就會有呢D理由,真系可以理解既,但唔算理性討論,講男女感情,真系無Mud 討論餘地 e.g. 幸福的定義真系見人見智!

子爵府

meow~meow 發表於 11-7-11 13:52
同埋重申自己優點:孝順、唔貪錢 etc. (細節唔記得) ,想啦番D支持者!系女人看完明周訪問都會有D同情CK, ...

系第一秒會同情,講到自己系粵語殘片既家嫂咁委屈,應該好多人投入角色(同奶奶、未來奶奶關係好極都唔會完全無不滿),順便會拉埋自己感情事一齊去想....

但再想想,我會即刻覺得,咁樣過份左D。人地無講你私隱,你爆呢D野做mud ? 仲有太tbb 電視劇+粵語殘片,好唔make sense,委屈既唔走仲一齊住咁耐真系唔正常!

如果任何停留系第一秒 既 投入角色,而無第二秒既理解,可能好難自拔(可能以後會無限停留)!同埋港男可能buy呢篇公關稿,男人反而可能本能地想保護受委屈既家嫂,咁鬼慘!

(肺腑之言,不同意者勿插,thanks! )

imlcc  好鍾意你呢個停留咗喺第一秒嘅理論。  發表於 11-7-11 14:20

首頁

尾頁

跳至