自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

uhtcl2006 發表於 20-12-19 10:01
咪係囉,重要講到老豆唔借好唔應該咁。咁做父母一定要幫仔女咩,幫都要睇餸食飯啦。
咁情況下,唔借唔加按 ...

其實上訴可以按120萬比個女供樓,因為原本嗰兩個後生都係供八成,而家係一間六成加石修加按的兩成,最尾都係供八成,其實無分别,不過石修可能驚火燒連環船

子爵府

yuyueng 發表於 20-12-19 13:28
分別在石修層樓按唔到二、三十年,可能只按到十年,供款額完全唔同。
其實做仔女又好,做咩都好,要人地幫 ...

石修自己年紀大一件事, 總之無論一按照供,石修二按果百二萬都係由兩個後生做擔保人,應該總供款額同年期都唔會差原本嘅太遠,如果果差三幾十萬問人借都易好多。不過問題兩個後生份工嘅穩定性有,尤其是個男嘅啱啱轉新工,連試用期都未過,供唔起層樓,尤其是石修層樓咁就真係火燒連環船

子爵府

yuyueng 發表於 20-12-19 20:34
係囉!佢又唔係要仔女養,自己搞得掂有咩問題,好多仔女好自私,覺得父母退休最好幫自己湊仔咩都唔好做,D ...

唔止自私,直情想攞埋人哋僅餘嘅資源

子爵府

露比EE 發表於 20-12-20 12:28
劇中主角攞120萬做首期+28萬做雜費,即約150萬現金,今次買樓失利,損失30萬(細訂)+12萬(雙方佣金) ...

就算層樓按得足八成,是但一個失業都倒瀉籮蟹啦

ying_mail    發表於 20-12-20 16:16

子爵府

Cookingbeauty 發表於 20-12-21 13:22
全對,上面有d 人講極都話只可批10年,費事同佢地拗
P. S. 試過,樓齡3x 年,業主over 60 歲, ...

個後果生做擔保就可以供30年,唔係用石修個年齡去計

首頁

尾頁

跳至