自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Jenny1111 發表於 19-9-24 20:34
我奶奶屈我話我打佢,打到佢訓係到,仲報埋警,好在屋企有閉路電視,先還到我清白,我老公知道之後覺得我好 ...

我奶奶有幾個仔女,同樣只有我老公比錢比樓住,佢想呃埋我老公層樓比佢大仔,同樣的方式屈我打暈佢,逼我們搬出去,以前我沒有證據,後來我裝埋CCTV,佢又再屈我打暈佢,我直接報警兼call白車,佢聽到我call白車即刻起身,搶我電話叫警察唔好黎,話佢冇事。家裡其他仔女從來不出錢出力,同佢地呢種人冇辦法商量,因為佢地只想你做曬遷就老人,因為唔使煩到佢地嘛。
我要勤力D

男爵府

Jenny1111 發表於 19-9-24 20:34
我奶奶屈我話我打佢,打到佢訓係到,仲報埋警,好在屋企有閉路電視,先還到我清白,我老公知道之後覺得我好 ...

我66用呢招成功呃左層樓比佢大仔住左七年,佢話佢大仔申請公屋,實情是等樓價大跌再買樓,或是等我老公再買,攞埋我老公層樓,呢幾年我地唔單止供樓幫佢地交雜費,仲要出邊租樓住,損失至少百萬,無奈樓價不跌反升啦,沒辦法趕人收樓自住。就是這個請出去也是軟磨硬泡要了一年,大仔一家係搬出去,老人就丟給我們,無奈又重施故技要脅,天天借機要錢要樓貼大仔。姐妹,你要企硬,無論多艱難也不要自己搬出去,去時容易返回難
我要勤力D

男爵府

Fion710 發表於 19-9-26 15:23
你地而家點?

搬回自己層樓同66住,佢唔敢再屈我,不過都時時借D意要多D錢,冇辦法架,佢已經慣左呢招,由得佢,當聽唔到
我要勤力D

男爵府

sweetsshop 發表於 19-9-26 15:39
比著係我,會租層樓出去迫走大仔先,自己租樓住一排,迫走哂佢地,再搬返去住。。 ...

我老公心軟呀,以為佢阿媽真係傷心到食唔落瞓唔到,咪一再忍讓囉,佢阿媽就覺得你比到證明你有錢,當然係佢個大仔吹耳邊風話我老公搵幾多,其實係個大仔作大。反正我地宜家冇錢,冇能力,佢唔信都冇用。好彩好彩層樓個名係我老公,如果唔係,蝕到渣都冇。有D親戚係咁,佢唔係冇錢,性格係呃到幾多係幾多,可以刮到盡呃到盡,無底線架

我要勤力D

男爵府

Fion710 發表於 19-9-26 15:41
偏心個大仔叫佢C返去,好似我嫲嫲好錫細叔但唔很去細叔度住,硬係要跟我地住,咁多個仔佢最憎我爸媽,但最 ...

我都佩服我老公,慳自己都就住佢父母。很明顯呃人令我地損失慘重,佢地只要扮下病,食唔落瞓唔到,即刻心軟。宜家係真冇錢再買樓,點會送佢一層樓比大仔一家呀。
我要勤力D

首頁

尾頁

跳至