自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

有位教中史的亞伯, 好老啦, 花名"紅蟲"
好鐘意上堂除一隻鞋, 有時自修堂自己係度訓覺
我地班百厭星有次趁佢訓左, 掉左佢隻鞋入字紙籮, 紅蟲訓醒要周圍搵鞋

呢個好耐歷史囉, 識得紅蟲的bk友請pm我

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 mimikitty28 於 08-5-8 12:41 發表

我都有個老師叫紅虫, 你學校係咪在大坑東?

係呀, 校友??

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 mimikitty28 於 08-5-8 12:54 發表

我諗係囉, 不過佢d野我唔係好記得, 因為實在隔得太耐啦, 佢好似係F.1教過我咋mouth:mouth:" />

係好耐啦, 紅蟲都退左休
以前學校係右派架, 記得有次test, 問題係中國全名, 我答中華人民共和國, 佢 X 左我, 當時我都唔知錯左乜, 好慘呢
可能因為咁, 我好鬼憎中史, 讀極都唔入腦, 成日肥佬, 後來選左理科

[ 本文章最後由 dincat 於 08-5-8 13:02 編輯 ]

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 mimikitty28 於 08-5-8 13:08 發表

如果無記錯, 佢係姓洪所以比我地改佢花名做紅蟲 不過好似淨係我地班咁叫佢, 會唔會你同我同班mouth:mouth:" />

唔係掛, 好多人都叫佢紅蟲喎
我升左理科之後果班係全校最出名.............嘈
(有XX選舉, 中央廣播宣佈我班係冠軍, 最差)
嘈到特登將我地班編去校長室隔離, 我地照嘈, 結果校長要入黎叫我地靜D, 校長都無符, 校長走左我地班狂笑拍枱

估計我同你係不同屆, 我講D老師花名, 睇下你識幾多個丫
情種.......主要教理科, 已番左台灣
大頭仔....主科教數學, 已移民左去紐西蘭養羊
大黃蜂....一名大肥婆
旺財.......教低FORM英文, 佢至叻係將英文公式化, 寫出黎叫我地死記
豬肉佬....教英文, 複姓, 以前仲有在夜校教會考補習班, 我地去補習, 見到面...乜又係你呀XXSIR

[ 本文章最後由 dincat 於 08-5-8 13:42 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至