單親天地

跳至

首頁

尾頁
   0

大宅

積分: 2777

81#
發表於 06-7-5 01:59 |顯示全部帖子

Re: *22╭歲以下媽媽。﹏。part 6*

fongfong,

sorry呀...士多啤梨而經
真係好難種...

大宅

積分: 2777

82#
發表於 06-7-5 12:58 |顯示全部帖子

Re: *22╭歲以下媽媽。﹏。part 6*

cat,

咁其實你咪生左個bb,之後殺左佢?
6個月而經成人架喇喎..可以長大..

大宅

積分: 2777

83#
發表於 06-7-5 13:30 |顯示全部帖子

Re: *22╭歲以下媽媽。﹏。part 6*

fongfong,

我都覺得東涌吾好呀,我之前有個sir住東涌.
佢話空氣好差嫁,因為格離有發電廠.

大宅

積分: 2777

84#
發表於 06-7-5 23:20 |顯示全部帖子

Re: *22╭歲以下媽媽。﹏。part 6*

我諗就吾係喇,因為cat係
打左d催生針令到有陣痛同埋bb轉身向下先落到...
咁即係陰道生出黎...

純粹個人意見.

大宅

積分: 2777

85#
發表於 06-7-6 15:06 |顯示全部帖子

Re: *22╭歲以下媽媽。﹏。part 6*

cat,

如果bB出左世,係女,你男友會吾會吾理佢嫁?
好慘嫁.
:-(

大宅

積分: 2777

86#
發表於 06-7-6 15:13 |顯示全部帖子

Re: *22╭歲以下媽媽。﹏。part 6*

mak,

我覺得如果我出去讀書,好難維持到開支.
但我自己好想去讀書.
你去讀書,你平時夠吾夠洗嫁?
你讀書個度係借錢or比哂先?

大宅

積分: 2777

87#
發表於 06-7-6 16:35 |顯示全部帖子

Re: *22╭歲以下媽媽。﹏。part 6*

cat,

食避孕藥囉,你男友又吾做安全措施.
今日我又聽到個朋友話落bb喇.我自己聽到都好吾開心.

佢宜家成日都好驚,好吾開心.唉.
本身佢男友都好想生bb出黎,但男友亞媽反對.
之後佢男友堅持,最後我個朋友吾想佢男友同媽咪嘈.
所以自己剩雞雞番大陸落左喇.

之後番到香港,佢男友亞媽又話冇所謂.
好慘呀.佢宜家好吾開心.同我講好想要個bb.

大宅

積分: 2777

88#
發表於 06-7-6 16:40 |顯示全部帖子

Re: *22╭歲以下媽媽。﹏。part 6*

mak,

哦,原來係咁.

大宅

積分: 2777

89#
發表於 06-7-6 16:44 |顯示全部帖子

Re: *22╭歲以下媽媽。﹏。part 6*

mak,

佢個bb冇左喇,佢係我同學黎嫁.
本身一齊讀毅進既,根住冇啦啦冇番.

我今日先知佢原來落左bb,如果我一早知.
我一定叫佢諗清楚先呀.

佢自己都好想生佢出黎嫁,但係佢男友亞媽反對囉.
佢為左大局著想.
之後就自己番大陸落左,先斬後決.
佢男友都嬲左佢,不過宜家應該好番喇.

佢係個開心果黎嫁,成日都笑.
我諗自從落左仔之後.
佢都吾會再係開心果喇.

大宅

積分: 2777

90#
發表於 06-7-7 00:04 |顯示全部帖子

Re: *22╭歲以下媽媽。﹏。part 6*

kawai,

比著我都想快d搬啦,日日都要見到d自己吾仲意既人.
真係好辛苦嫁,個心梗係有d野咁樣.

你老公都係擔心d屋吾知發生過咩事姐.
仲有,佢吾明你既處境,因為佢吾係你.
佢都感受吾到你日日係屋企係點樣過.

即係好似我咁,我男友番工好辛苦.日哂雨淋.
但係我係一d都感受吾到.

大宅

積分: 2777

91#
發表於 06-7-7 00:09 |顯示全部帖子

Re: *22╭歲以下媽媽。﹏。part 6*

我岩岩有左冇耐,
男友都同我講話仲意仔仔多d,
雖然佢吾係比壓力我,
只係講下.

但係我自己都有緊緊於懷嫁.
成日亂諗野.我覺得自己生仔定女都冇所謂啦.
最緊要健健康康.

我好仲意囡囡,好嗲媽咪.叼以扮令令,又孝順喎.
我陀緊個陣個個都話我陀女,
我都當佢係女,點知係仔.

宜家我有d問題,成日都想同佢扮女仔.

大宅

積分: 2777

92#
發表於 06-7-7 00:51 |顯示全部帖子

Re: *22╭歲以下媽媽。﹏。part 6*

kawai,我男友都係,佢冇帶套話吾舒服.
但係我地好少係裡面射,bingo左.
之後佢話吾想要,因為好大責任,
咁岩果陣佢有個親戚又過左身,
佢要咩左幾條數.

我死都話要,佢都同我講左幾次,
話等我地有經濟能力個陣先要啦,
之後我就話你有得選擇,我冇得選擇呀.

之後就冇再話吾要喇,大家一齊儲錢.
等b仔出世,仲要儲錢結婚.一定要擺酒,
因為我屋企人想我咁做,其實我自己都想
但b仔出世後,d錢而經洗得7788喇

雖然佢宜家仲未定性,但我知佢好錫個仔.
最緊要就錫個仔,就得喇.我陀緊b仔個陣,
佢都有陪我去聽產前講座.冇吾要我,都算係咁.

因為我聽電台,好多男仔知道女仔有左之後都走.
好慘呀d女仔,我會覺得好冇助囉.

我宜家有食避孕藥同埋用套.
我有叫佢吾好用嫁,因為避孕藥而經有99.5%有用.
不過佢都吾肯,因為佢驚左要養多件.
我都驚生多個呀,一個都湊死我喇. :-( :-( :-(

大宅

積分: 2777

93#
發表於 06-7-7 01:10 |顯示全部帖子

Re: *22╭歲以下媽媽。﹏。part 6*

kawai,

其實係佛教既kok度黎睇,墜胎吾要既bb,
佢地會去左邊嫁?
有d人話會成世跟住自己daddy,mummy嫁.

大宅

積分: 2777

94#
發表於 06-7-12 00:51 |顯示全部帖子

Re: *22╭歲以下媽媽。﹏。part 6*

成個禮拜冇黎bk lu...
大家好嗎...

大宅

積分: 2777

95#
發表於 06-7-12 18:13 |顯示全部帖子

Re: *22╭歲以下媽媽。﹏。part 6*

暫訂...7月19號星期三去我屋企...
下午時段..
有邊個有興趣呀..
請報名...

大宅

積分: 2777

96#
發表於 06-7-12 19:08 |顯示全部帖子

Re: *22╭歲以下媽媽。﹏。part 6*

fongfonglover,

我識計呀..我學過...
你男友要吾要供養父母嫁...?
父母係咪同住定住安老院??夠左65歲未?
有冇報埋上去...?

如果你男友有兄弟姊妹報左供養父母,佢就冇得報.
你同仔仔吾計落免稅額到,因為未結婚.

你男友有冇兄弟姊妹傷殘或者未夠18歲要供養佢讀書??

大宅

積分: 2777

97#
發表於 06-7-12 22:35 |顯示全部帖子

Re: *22╭歲以下媽媽。﹏。part 6*

fongfong,

照計就吾洗喇.因為佢要供養細妹,同一個婆婆.
但佢要報去稅局先有得cam,
因為稅局吾會自動幫我地cam嫁.

只有我地自己報架姐.我睇番d資料.
再答點樣報免稅額.

仲有,佢daddy,mummy有冇番工嫁??

大宅

積分: 2777

98#
發表於 06-7-14 00:24 |顯示全部帖子

Re: *22╭歲以下媽媽。﹏。part 6*

恭喜哂..阿cat..我都想有個囡囡呀...

大宅

積分: 2777

99#
發表於 06-7-14 13:19 |顯示全部帖子

Re: *22╭歲以下媽媽。﹏。part 6*

fongfong,

咩亞cat咁細個就知道個女d脾氣似佢老豆架喇..哈哈..
咁真係似得好交關lu..

cat身體好嗎..?
bb女最緊要健康呢,,都算幾重磅喎...
佢男朋友對佢好,就好喇..

大宅

積分: 2777

100#
發表於 06-7-17 18:43 |顯示全部帖子

Re: *22╭歲以下媽媽。﹏。part 6*

sorry ar,all mama.

我都係今日5點幾先收到電話19號吾得...
真係好對吾住..我都吾想的..

請原諒...
:-(

首頁

尾頁

跳至