論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

同大廈既一位太太成日想叫我工人過檔
我覺得佢好無道德
你搵唔岩工人係好可憐
不過你叫我個走去你度
我未仲可憐 !!!!

伯爵府

回覆 Siuchoi 的帖子

我工人成日陪我仔去會所玩
呢位太太都係
我大仔話呢個太太叫姐姐去佢度做
我工人都同我講過呢個太太成日同佢講自己好慘
搵唔到好工人
又問我工人點可以一個照顧2個小孩
又煮飯!!
不過我大仔話工人回佢 "唔得呀~!"

伯爵府

真係好嬲!今日大仔食飯果時同我講"xx mami so poor, she want xx 姐姐help her to take care her baby!!"
我即時火起. 我話xx姐姐去左幫xx mami就我地好可憐呀. 呢d人好自私. 下次你見到xx mami你話佢 你好自私. 媽咪好嬲呀.
我工人話呢位xx mami高薪叫佢走.
我同工人講如果你完約你走.我覺得無問題 不過佢而家咁樣叫你走就好有問題
我只可以再講你完埋呢個contract就有長期服務金.你自己走就無
我都無咩可講佢要走. 我都無計. 不過同一幢大廈上上落落都會見到面.大家無引.

伯爵府

最後我都係要搵工人
麻煩大家幫下手有無工人/ 好agent介紹 ?

thanks

伯爵府

佢又唔一定係去果條友到既
不過係果條友 "了"起左我工人條筋
佢而家覺得自己over work underpay 囉

我琴日問 如果我出5千你係唔係可以唔走
佢都reject左我.
算啦.

我唔想再理佢有咩打算
我要為自己打算

麻煩大家有無好agent / 完約工人介紹呀

fw9166  你pm我,睇下你自已是否考慮.  發表於 11-10-21 18:03

伯爵府

其實佢個約係今年2月先續完
要到2013年2月先完.
我而家已經唔再理佢有咩打算

今早我叫佢今晚要比封resign letter 我
講明而家自己resign 可以留到我搵到新工人為止

佢教我個仔講左好多野我知
就算我琴日講比5千佢 佢ok
我都已打算搵工人唔會比佢拉住鼻子走.
而家佢一口reject 咁ok 啦
我而家要搵工人

不過本地既而家好多都唔想照顧bb 同2個小朋友
海外既又唔一定趕到12月到.

伯爵府

回覆 tzeyanmom 的帖子

多謝你呀
其實我睇得出我工人都好like 我個女....
同我仔既感情都好好...都快5年...睇住個仔係我肚入面到到而家..
真係估唔到 佢會捨得....
如果係我. 唔係特別原因 我真係唔捨得走.

伯爵府

其實...走頭無路..我就可能要做一件我非常唔想既事......................

放我99既一條針係我身邊
我99叫我搵我老公既表姐申請雙程整黎幫我
每3個月番去1星期再申請就可以留係hk3個月....

呢個人我見過..不過我真係覺得放一個99既人係身邊...好唔方便囉

ginnie717  犯法, 仲要係識得既同胞... 佢地最鐘意唔熟唔食....  發表於 11-10-21 17:10
sorman  犯法喎~  發表於 11-10-21 16:00

伯爵府

佢當幫我親戚者
不過未到絕路我唔會行呢一步

伯爵府

今日有一個斷約工人來試工.
應該OK 星期一我會去簽約.
祝我好運.
多謝哂大家既支持同幫忙.

首頁

尾頁