自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

老實講,我都係26歲,都有兩個小朋友 ,一直都係我一個揍-.-,我有時累得濟都會訓著左唔知,不過我唔會鎖門訓同埋我屋企係唔會冇野食既,大女都6歲,佢可以自己喺枱度攞到餅乾,麵包,旦糕,糖,腸仔食呀咁,同時都可以照顧到兩歲既妹妹,會幫佢換片片褲,整污穢左衫都會幫妹妹換過件 ,重會拎水比佢飲,再唔係偷偷地喺雪櫃拎野飲兩個人喺未嘈返醒我之前飲哂佢-.-當我唔知道!!
p.s.我個人認為可能唔係你地想像中咁衰對d小朋友,兩個得幾歲既小朋友咁夠膽喺咁高既位置爬出去,我唔會覺得呢兩個小朋友會乖得去邊 ,同埋小朋友唔聽話揍得真係好辛苦,真係會好累,我兩個女都好唔聽話會打交會失控,我好有時揍到煩躁都會想放棄啦 ,同埋照新聞咁講有社工跟緊,証明佢地都想令到個家同埋d小朋友好先會搵人幫手,一家唔知一家事!
{如果唔啱聽,當我冇講過,只係個人意見!}
~大bb揍住兩個可愛的小bb~超辛苦但好富足^^~
~祝願每個人都有開心快樂既人生~
~記住甜酸苦辣是人生必須要走過的~

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 minijelly 於 08-6-22 01:10 發表
佢亞爸都傻傻地既,要求房署同佢換屋,換間低層既,避免同事情再發生,乜唔係應該自己好好教導對仔女,又或屋企加裝窗花咩?

呢個係100%一定要正視既問題
~大bb揍住兩個可愛的小bb~超辛苦但好富足^^~
~祝願每個人都有開心快樂既人生~
~記住甜酸苦辣是人生必須要走過的~

首頁

尾頁

跳至