自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2a6c45852fd53d 發表於 24-4-15 03:18
大家好,我太太兩個星期前有一晚個胃痛到抽筋,跟住入咗法國醫院,照晒胃鏡CT, 醫生話佢係六成個胃發炎,之 ...

轉醫生
有冇照埋個膽?

珍珠宮

2a6c45852fd53d 發表於 24-4-15 13:47
多謝分享,我太太之前已經照咗CT,照膽係咪要透過另外一個檢測先做到?thx
...

膽 超聲波左先,唔好轉院住,搵左問題先,而家轉院要由頭攪過
係外面搵多個專科黎睇,我覺得駐院醫生好麻麻

珍珠宮

2a6c45852fd53d 發表於 24-4-15 08:16
請問如果轉政府醫院程序係點?會係轉去附近一間政府醫院定還是私院醫生決定?多謝(emoji)(emoji)
...

院轉院其他院唔收架,我幫媽試過,要自己出院再搵醫院入先得架
唔轉院我加一個醫生就試過幾次,但加入個個要肯先得
你太太情況,似個醫生唔夠專科,如果聽日照埋腸都無事,就搵個肝膽胰專科醫生再跟進
另外ct報告有份文字既,你自己都睇得明架,d英文唔明就上網查,你睇下佢寫咩先
醫院超聲波呢都應該有文字報告,明天可要求做肝膽超聲波
不過法國舊舊地,九龍黎講浸會d機新d

珍珠宮

2a6c45852fd53d 發表於 24-4-15 03:18
大家好,我太太兩個星期前有一晚個胃痛到抽筋,跟住入咗法國醫院,照晒胃鏡CT, 醫生話佢係六成個胃發炎,之 ...

正常你一入院會抽一份血報告,個份報告都初步顯示到有咩事架喎,全部指數正常?
我睇個d專科醫生,睇完份血報告就知要做咩檢查,你個醫生流流地

珍珠宮

咩叫六成個胃發炎?
成個胃發炎程度達六成?
有六成機會甘痛因為胃炎?
你胃鏡報告有寫發炎程度,你睇睇佢寫咩先,有冇其他胃潰瘍?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊