跳至

首頁

尾頁

男爵府

你冇講大話喎, 係research下邊一間平D靚D吖嗎, 我依家訂左七間, 全部收哂, D quality好OK, 除左第一間D size出左小小問題, 其他都好好好滿意, 勁開心呀
原帖由 w2b 於 09-5-7 09:19 發表
Chapman ma,

我唸到下次你如果開Topic, 不如叫做"淘寶媽篇"...哈哈. 買得實在好過引. 我老公問我成日睇D中文綱站做muc?! 我話比佢知我做緊Research....哈哈

男爵府

搶答:
原帖由 lic9 於 09-5-7 10:54 發表
喂喂w2b,我老公早前睇港台節目,講點樣教細路,影個playgroup,好似見到charis喎﹗係唔係呢?

男爵府

喂喂, 係喎, OK左啦...仲有, 係咪唔止5secs呀? 好似唔同parts都有喎 (我未睇, 不過朋友講比我聽)...
原帖由 w2b 於 09-5-7 11:06 發表
lic9,
係呀. Charis 星期一晚上左鏗鏘集呀. 果集講D preschool education. 有講flashcard, 杜曼 & Montessori. Charis 返IC 果度比人影左. 出左鏡5sec 左右都比你老公睇到
有時間睇返啦, 我睇完覺得d 家長用flashc ...

男爵府

hehe...呢樣野我強行呀, 我等陣間e-mail幾間我地買過而quality係好好既比你吖
原帖由 mama530 於 09-5-7 11:47 發表
w2b:
咁又係, d 木玩具重到C.....
衫都OK??? 等我又上去望望先.....

男爵府

Ryan 媽,

A word of warning!!! 雖則係會失控, 但係都要做番小小門面功夫架, 唔好比Ryan同細佬覺得你大細超呀...我就出啦事啦, 有兩次收到淘寶既貨, 只有珈珈既野, 跟住阿仔就好唔開心咁問我有冇佢份...搞到我本來唔想再訂野架啦, 卒之都訂多兩次T-shirt比佢
原帖由 mama530 於 2009-5-7 14:19 發表

哈哈哈.....我睇你地就知啦............

男爵府

我估兩樣都係囉 ...想問呢, 你地開始搵Kinder未呀? 你地諗住會in幾多間呢? 阿仔個時冇in過, 只係報左一間, 依家到阿妹先黎煩....有冇人可以教下路呀
原帖由 lic9 於 2009-5-13 10:10 發表
呢排大家都忙於shopping?好靜喎﹗定係大家都轉戰 FB呢?

男爵府

Thanks BMW and w2b

我諗我會同珈珈報多幾間, 當係星期六既playgroup, 哈哈, 可以慳番唔小錢架...唔知點解我對HKPS既感覺好一般, 我覺得佢越黎越似SC, not my cup of tea...其實我都係同珈珈報定先, 如果SJC收阿仔, 我諗我好大機會比珈珈跟阿哥條路, 始終我好想見到佢地兩個拖住手過馬路番學呢個情景囉...
原帖由 w2b 於 2009-5-15 12:10 發表
Chapman ma,

Agree with what BMW said. 我上年攪完Tyler 之後有d experience, 今年我唸報4 間左右就算, 我會pick 兩間hit, 兩間容易入嘅.

HKPS 咪收左Tyler 嘅?! 我估要放棄 lu 因為轉唔到 am class, 間學校仲鬼 ...

男爵府

PM左比你啦...
原帖由 man2 於 2009-5-16 03:12 發表
chapman媽
請問SJC係邊間?

男爵府

你係全職媽咪? 佢地依家開始有自己既諗法, 係要開始教架啦, 有時間就上黎傾下啦
原帖由 Pinocchio 於 2009-5-16 10:15 發表
Hello各位媽咪,

我個細囝都係10月b, 我都好耐無得閒上黎bk,近排真係覺得細b好難教,所以上黎搵大家交流下.

男爵府

恭喜你加入C記既行列呀....我幫你問左啦, 係鴨記近汝洲, 地舖, 有一間好多好齊, 你叫老公去look look啦....
原帖由 BMW 於 2009-5-21 15:31 發表
Hehe...昨晩老公卒之Bong我買到Canon 500D La。周囲都無貨、我仲要買個防潮箱添,各位有無介紹??

男爵府

嘩, 好耐都冇乜人氣呀!!!...大家既小B最近點呀? 我就病到七彩, 已經sick leave左兩日, 今日就C左番工, 勁辛苦呀....

首頁

尾頁

跳至