婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

無錯, 專心養胎呀!

咁當日個 net meeting , 你 62 同爸爸有咩講呢?

A.Yin  好快好快  發表於 12-6-18 14:20

子爵府

你99 真係"不知所謂"都唔夠形容佢!!!
無聊又幼稚... 真係覺得依個世界係佢嘅咁...

明知大6 做生意麻鬼煩...
自己食嘅住嘅都係靠大6 生意食糊, 仲玩咁大搞咁多野... 真係同個弱智無分別..

我諗今次62 更加憎到佢死.... 咁大個大頭佛.. 要佢善後..
以後更加唔會理佢...

子爵府

回覆 A.Yin 的帖子

你 62 真係.............
真係無言...
我仲天真到, 以為佢有一丁點正常...

你老豆好好野!! 都即刻篤爆佢 !!
(幻想你老豆咁嘅 look -> )

子爵府

除左怕你傷胎氣之外 , 我完全支持你發圍 !!!
阿支阿左

子爵府

你抹還抹.. 小心d 呀 ! 抹下, 休息下.千其唔好太辛勞呀!

子爵府

A. Yin .. 依d 人同你99 一樣, 牛皮燈籠, 點樣點都唔會著架...

慳番d 時間 / 手力, update 下我地仲好啦

pcbu    發表於 12-6-26 10:58

子爵府

同意以上咁多位.. 唔需要安排阿姨.. 咩都唔駛做住.
佢地同一陣線 (阿姨睇 99 頭). 到時再加多個36 (阿姨) 把口.. 支支左左.
你99 依d人愈多人係身邊助長佢, 佢愈多搞作, 愈過份..
到時真係煩多過好..

靜觀其變多陣先..
依家等 99 去湊阿8妹.. 佢會頂唔到幾耐.

如果c6 真係擔心婆婆, 可以間唔時打下返去..
隔日 / 隔幾日探下婆婆..
相信婆婆會明白

子爵府

好奇心方面 - 想睇.
認真方面 - 我們都一直會俾意見出黎, 大家一齊參詳..
如果你講多d 咩人做左咩, 講左咩, 我地都易d 俾意見你麻

有時一句說話, 或者一個行為, 都會令件事唔同左.

但係大前題一定係你有足夠休息 !

子爵府

依段時間你地最好唔好佢地一打黎就聽.. 一定要將佢地搵到你地嘅機會減到最低.

令99覺得 c6 真係唔理架wor!!
咁佢都唔會咁老憑, 咁大安旨意自己拍拍"羅友" 走左去, 等你 c6 理 8妹... (搏佢唔敢得罪 8妹)

A.Yin  我其實都驚99突然話婆婆唔舒服就走番香港  發表於 12-6-26 20:15

子爵府

不聞不問...無反應 - 我估佢會發癲... "我同你講野, 你當我死架! "
因為正常人鬧交, 對方唔理你, 你會仲慶.
仲何況一個中年加癲狂版"公主" (要人點就點)

作適當回應.. 不過..當然係好考功夫..
答左等於無答.. 言之無物.. 就最好..
可以嘅情況就 " 哦.. 係咩" "係呀.. 唔清楚" 算.
真係要答一d 野, 就遊花園, 答d 係人都知嘅事實.
盡量將話題帶番去佢屋企情況. 唔好將話題落係你身上. (盡量唔好提8妹, 以為你著緊.)
因為你一慌, 就會唔小心講多左, 爆多左.

情況許可話, 唔好離開 ob.
Call 你 c6, 等佢接你.
唔得都要等... 等到有其他人接/ C6接為止...

子爵府

好擔心...
希望 a.yin 無事 laa

子爵府

我相信之前你C6 都已經出盡力..發晒脾氣咁去反抗..
其實依家除左徹底失蹤, 都唔見得普通手段可以搞得掂依單野..
但係徹底失蹤, 對於依家你地嘅身心狀況黎講, 都係好大動作....

暫時唯有趁今次 62, 99 , 婆婆O係晒度, 就再盡情發晒出黎, 清楚表明 [我唔理條8妹!!] 係惡果隻 !! (最好再激d)
[要理 / 要服侍佢, 你地 (62.99) 留O係度, 自己搞掂佢. ]
1) 99搞出黎. 2) 要靠8妹搵錢, 係佢地. 唔係我地.

適當時候, 你都應該出聲.
唔好以為你兩公婆乜都會硬食. 唔會反抗.
唔好再玩大石壓死蟹.

你62 玩兜圈, 玩懷柔, 就強硬口吻同佢講 "你唔好再黎依套!"
"唔該直接講你點樣解決件事"無表情, 無尾音果隻

如果佢地繼續高壓 / 勢色不對. 唯有鬥"拋"
同佢地清楚表明 : 你地要無左個仔, 好易.
我隨時可以辭職. 換晒電話號碼, 搬去第二度.
以後你唔駛旨意搵到我.

可以嘅, 咪聲嘶力竭 d...似真係迫到癲果隻.

希望佢地留緊嘅唔係冷血... 見到自己個獨仔被迫到咁失控..咁大壓力...
就諗番d 人諗出黎嘅野..

以目前情況, 叫 8妹返歸就無可能架啦...
(62就算唔靠8妹阿爸將來幫手搵錢, 依家佢亦唔敢得罪佢)
依家係爭取 1) 99自己照護8妹 2) 即刻轉監護人.
果間屋就已經放棄左架啦... 就算佢地出面租屋同8妹住, 你都唔敢返去舊屋住啦... 隨時又失驚無神殺上黎... 真係受唔住..

記得你地租果度, 要高度保持祕密!
唔好再失守. 因為你依家大住個肚, 無可能再周圍搵屋.. 搞傢俬.. 依個時候真係要settle down..好好準備 Baby Yin 嘅來臨

take care!!

子爵府

主動係要採取. 不過唔係你單拖果陣.你老豆見慣世面, 都未令佢達成合理共識.
單憑你一個人, 都唔會有令人滿意嘅效果.
免得中佢圈套... 你單人匹馬果陣, 就無謂同佢主動.
慳番啖氣..

到時佢話車埋你, 可唔可以話約左人o係某商場呀?

子爵府

要"親人"照顧.. 你99 係最理想人選 :;pppp:

等你updateee!

子爵府

希望婆婆快d 好番啦!

你自己就千其唔好太粗勞呀!

生番99 就係果種全世界都有錯, 就係佢一個人無錯果隻!
俾我係你c6 都唔會再理佢同佢講野...
次次嘈親都係一輪咀歪理, 再唔係就歪曲事實. 真係同佢講多無謂

小心身體! always support you both !

子爵府

我好明白果種心情!

唔好為左依一巴覺得內疚.
依d 叫咎由自取 ! 自取其辱 !
得寸進尺. 俾d 顏色佢睇都好應該!

希望可以趁依個機會發下為, 盡快搞掂監護人依一part.

子爵府

成班大陸怪魔都痴上腦..

我地撐你就一定嘅!!
不過記得要好好保重自己身體. 盡量休息充足
你已經好叻女! 大住肚, 都handle 到咁多野. 仲咁好EQ.

支持支持你!

子爵府

真係唔發火, 當你病貓...:;pppp:

首頁

尾頁

跳至