夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

velma, 你簡直講哂我想講的說話

我常想不通, 為什麼一個婚前待你如珠如寶的人, 可以變成咁呢? 根本已經沒有愛! 之前我還會不想放棄, 想盡力挽救婚姻, 但我發覺, 對方是死性不改的, 而且只會變本加勵, 無論我做什麼都是不好的, 我在他眼中只是一個廢人! 我有工作對家庭有貢獻, 而且他仍欠我大筆錢, 他竟然話我無用, 廢! 對我只有不停的埋怨 - 怨我冇用, 帶協唔到佢發達 ... 我想如果我中了6合彩, 大把錢任他使, 可能他就不會覺得我廢!

不過, 我常傻想- 呀某某, 我都希望自己有機會發達, 不過我已經睇穿你是一個什麼人, 你可以咁對我, 我有錢一定快d帶哂d仔女走, 唔會益你!!

真是不甘心, 自己當日既不是貪佢後生靚仔, 更不是佢有錢, 以為他是好男人就夠了 ... 人真是冇樣睇的, 人前一個好男人, 你想不到他在家竟是個虐妻狂

現在我的心已死, 我正步儲, 一步步為離婚作好打算, 我對自己的人生已無什麼期望, 只希望d仔女將來可以健康成長, 出人頭地, 為我爭返啖氣

我無人可傾訴, 每每想到自己點解今日有如此的命運? 就很沮喪, 我就如此一世嗎??

大宅

velma, 你簡直講哂我想講的說話

我常想不通, 為什麼一個婚前待你如珠如寶的人, 可以變成咁呢? 根本已經沒有愛! 之前我還會不想放棄, 想盡力挽救婚姻, 但我發覺, 對方是死性不改的, 而且只會變本加勵, 無論我做什麼都是不好的, 我在他眼中只是一個廢人! 我有工作對家庭有貢獻, 而且他仍欠我大筆錢, 他竟然話我無用, 廢! 對我只有不停的埋怨 - 怨我冇用, 帶協唔到佢發達 ... 我想如果我中了6合彩, 大把錢任他使, 可能他就不會覺得我廢!

不過, 我常傻想- 呀某某, 我都希望自己有機會發達, 不過我已經睇穿你是一個什麼人, 你可以咁對我, 我有錢一定快d帶哂d仔女走, 唔會益你!!

真是不甘心, 自己當日既不是貪佢後生靚仔, 更不是佢有錢, 以為他是好男人就夠了 ... 人真是冇樣睇的, 人前一個好男人, 你想不到他在家竟是個虐妻狂

現在我的心已死, 我正步儲, 一步步為離婚作好打算, 我對自己的人生已無什麼期望, 只希望d仔女將來可以健康成長, 出人頭地, 為我爭返啖氣

我無人可傾訴, 每每想到自己點解今日有如此的命運? 就很沮喪, 我就如此一世嗎??

大宅

婚前他來我家, 斯文有禮, 我父母, 親戚 ... 所有人都讚他是一個好仔

婚後常常在家講粗口, 大聲鬧人, 樣樣事都唔順超, 我更加是他的眼中釘 - 因為結婚令他有家庭負擔, 所以他恨我陀衰佢

而家見到我父母打招呼都費事, 而我有親戚來探我, 他黑口黑面, 當佢地透明

他的親戚來? 他緊張打點, 如臨大敵, 巴閉到要舖紅地氈咁滯, 食物要準備得豐豐富富, 如有怠慢, 大聲呼渴呢個果個

你們說這是什麼人?

我還可以忍下去嗎??

大宅

愛是什麼來? 我很久前已經感覺不到它的存在了

留下, 是有一些原因和苦衷的, 因為我又不是急找第2春 - 對男人仲唔死心咩, 見過鬼怕哂黑啦, 而且想找都唔係咁易吧! 人地都會嫌我啦 ...而且自己仍未計劃好將來 .. 就當同屋住, 留下再步儲

不過始終好唔甘心, 自己當年守身如玉, 千揀萬揀, 揀著個爛橙

最擔心係d仔女呢

原文章由 魔鬼天使 於 08-7-4 15:48 發表

仲愛佢嘛??
如果唔愛,離婚都唔係壞事,
講真,如果佢一路都係咁,始終有一日,
你都唔需要人地既意見,
走都走唔切,
諗下啦,睇下仲有咩值得你留低,
如果走既答案係多個留,咁就唔好難為自己,
世界之大,梗有一個地方係適合 ...

[ 本文章最後由 hellosunshine 於 08-7-4 18:05 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至