興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都登記左上網果個電子服務, 但每次login完都出現 "抱歉,我們的系統正在維修,請稍後再試", 未有一次成功既, 有無人可以教我?

大宅

hi candy-22,

我都係4人市區, 06年6月申請架, no#G1178xxx, 等左4年幾喇, 連審查都未有, 上網睇仲有成4千幾個先到我審查, 仲有成3萬幾個先到配房階段, 唔知仲要等幾耐呢?? 已經無做野好耐, 好想快d上樓後搵野做....

原帖由 candy-22 於 11-1-4 12:11 發表
有冇市區4人?我等咗5年啦,仲要等幾耐啊???

大宅

想問下你之前係咪申請市區, 而家轉擴展??
我no#1178xxx, 06年6年4人市區, 上星期搵社工傾計, 佢話佢有個case係06年7月已經審查左, 遲我一個月但已經審查, 我諗住打去房署問下原因.
我等左4年幾第一次審查都未有, 仲話4-5年有樓, 唉....

原帖由 小露比* 於 11-1-17 22:04 發表
岩岩轉左4人擴展+JOIN埋特快
快D俾屋我啦~~~~~~~~~~~

大宅

都係我有個朋友見我成4年幾未有消息, 建議我去搵社工咋, 我去自己區既家庭綜合服務中心搵社工, 但佢話幫唔到我, 第一我未到審查階段, 第二係我又未派第一次樓, 如第一次樓地區唔理想而有合理理由, 佢就會幫手寫信去房屋署囉.
但我同個社工都唔明點解遲我成一個月既已經審查左囉, 所以應該會打去房屋署問下.

原帖由 小露比* 於 11-1-18 16:31 發表

我唔係呀
我本身係申請3人擴展市區嫁
而家有左bb就加多個轉4人擴展市區

想問你係咪途徑下搵社工 ?
係咪可以幫手快d派樓嫁 ?

大宅

係啦, 每月15日update個資料, 市區4人家庭先加左50個號碼既審查咋, 做事效率真慢.

原帖由 candy-22 於 11-1-18 17:28 發表
有冇人派咗市區4人單位??點解派得咁慢??

大宅

我朋友講得岩架, 要打去鬧下房署d人先岩, 我見好多新移民好快就上到樓, 仲要係市區添, 都唔知d人用咩途徑咁快, 房署d人又好鬼衰.

原帖由 小露比* 於 11-1-18 22:19 發表

好耐之前我都打過去問啦
人地no遲過我都派左樓仲要係新樓
我問房署,佢死都話一定唔會有人遲過我而早過我上樓!

首頁

尾頁

跳至