跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 moon_in_sky 於 17-10-2009 01:46 AM 發表
各位好!!!!我預產期係0523呀.......同大家做個朋友,傾下計,交流下心得^^

hihi~

我呀, 我呀, 我如冇意外會係 pwh 生呀~ 我 edd 係 514 呀, 多多指教...不過我係第 2 胎, 第 1 胎我係 kw 生架, 開刀..所以呢胎我都會開刀, 如果 pwh 唔比我, 我會考慮去 c+ 生~

大宅

原帖由 moon_in_sky 於 17-10-2009 06:36 PM 發表
好開心有人回覆我呀~~我都係第二胎呀~~我第一胎都係威院生ga^^
你第一胎係仔仔定女女呀?

haha, 你好呀~
你唔見我頭像張相呀? 我第一胎係女女黎架..hehe

你個係仔仔呀??

大宅

原帖由 moon_in_sky 於 22-10-2009 01:42 AM 發表
唔好意思呀~~我咁遲先覆你~~因為我早幾日入咗醫院呀,今日先出院咋~~
我個都係囡囡嚟ga~~~咁你女女幾大呀~~

入左院? 你冇事嘛??? 小心身體啊~
咁岩既, 你都係大女..haha 我個女岩岩 2 歲啦~

大宅

原帖由 farfeifar 於 4-11-2009 11:52 AM 發表
我都係係威院生呢!但呢期d5月媽媽唔好似好少人係威院生咁o既?

HIHI~
可以其他 PWH 既 MAMI 未入黎傾姐..HEHE

大宅

原帖由 fyyjott 於 4-11-2009 01:02 PM 發表
我都係1005媽媽啊,大家以後可以來呢度share下.
請問pwh有冇叫你地做個盤骨調查啊,有冇人join左?

冇呀, PHW 第一次產檢下星期一先去渣...唔知到時有冇呢?

大宅

原帖由 fyyjott 於 5-11-2009 09:50 AM 發表

OSCAR我就book左啦.今個月20日做.

今日下午我去做 OSCAR 啦, 雖然係第 2 胎, 不過我好緊張呀!!!! >.<

大宅

原帖由 fyyjott 於 6-11-2009 12:59 PM 發表
各位,你地有冇問PWH會唔會安排我地照結構架?

琴日我去做 oscar, pwh 佢同我講幫我約左期做結構呀!
你問下呀, 如果冇, 就要出去私家做~

大宅

原帖由 farfeifar 於 10-11-2009 10:26 AM 發表
如果太遲先係威院做第一次產檢o既未必book得到結構架!我差唔多一有o左就去登記, 2個月已經可以做第一次產檢見醫生, 佢已經一次過同我排晒d期喇~
oscar, 結構同埋幾時要入院個d~ ...

我做 oscar 個日佢都幫我排埋結構呀~

前日去第一次產檢, 睇左我 file, 都約埋個期比我開刀, 見麻醉師期同開刀前檢查既期我呀, 出年既事都比埋期我, 真係好好呀 pwh!

琴日仲收到姑娘打比我提我見麻醉師時要注意既事項, 真係抵讚呀!!!

比起上胎係 kwh....真係差好遠呀, 記得上次 kwh 人又多, 生完 d 姑娘態度又唔好, 今次揀 pwh 真係唔同晒呀~

仲有 d 設備新過 kwp 好多添呀!!!

大宅

原帖由 fyyjott 於 11-11-2009 11:44 AM 發表

點解你要開刀啊?

因為我上一胎催生唔成功, 緊急開刀, 失血多, 輸血, 所以 pwh 話今次唔讚成我順產, 要我開刀~

本來我怕 pwh 唔比我開刀, 就打算去仁安生架啦, 而家佢比我開刀, 我就慳返..係 pwh 生啦...

大宅

原帖由 fyyjott 於 11-11-2009 11:45 AM 發表
各位,你地有冇參加產前班啊,點樣參加啊.我老公成日問我幾時有課上,佢話想學下點樣同bb沖涼啊!

個 d course , 係登記處前有塊 board 既, 你睇岩就去登記, 下次你去個時留意下呀~

首頁

尾頁

跳至