婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

BK Milk勳章

我的黑人憎99!!!

黑人憎到呀!樓主一定係有公主病啦!叫你安胎驚你整親都係關心你緊張你姐!咁最後返唔返工又係你自己決定,佢又唔會綁住你係屋企既!
養隻狗你唔鍾意怕污漕,我都明白,我99屋企都有養又係污漕到死!咁我同佢唔同住所以無問題,但係你99都諗住搬出去住,比埋間屋你兩公婆住都要比你話?自己用自己交返水電媒又話有問題,你搬出去都無住公屋交租平啦!反而出去捱貴租果個係你99呀!mouth:唔通你哋一直都無比家用99白食白住?
而坐月,不知幾多jm唔想99幫!而你咁多不滿,到時整咗比你食咪又唔岩你水心!況且佢要返工,你估一個老人家要返工唔攰架?咁你係屋企都淨係湊女姐!如果你唔係同99住,你咪又係自己做返!
佢搖你個女係佢唔岩我好認同!但樓主問心一句呀!你未嫁入去已經唔鍾意你99,咁咪兩公婆努力D儲錢,唔洗同住囉!好多全職媽媽辛苦過你啦!加上你講果D得兩點係我覺得Ok之外(搖你個女同玩完狗要洗手先抱個女)我覺得有好多都係公主病發作!

每天在家安胎...生活苦悶!但亦為迎接小新命的來臨而感到興奮和緊張!雖然生活苦悶,但有丈夫疼鍚和愛護。是我感到最幸褔的!

伯爵府

BK Milk勳章

引用:唉.....又一個"脾液鳥"

原帖由 emaine 於 12-03-23 發表
唉.....又一個"脾液鳥"
咩叫"脾液鳥"呀?

joycehang41010  LAZY姐  發表於 12-3-24 12:55
jloklok  lol  i wanna know too !  發表於 12-3-24 11:20
每天在家安胎...生活苦悶!但亦為迎接小新命的來臨而感到興奮和緊張!雖然生活苦悶,但有丈夫疼鍚和愛護。是我感到最幸褔的!

伯爵府

BK Milk勳章

回覆 回覆:shutupmate415的帖子

我有一大仔加就黎出世既細仔,我都唔識煲薑醋!第時心袍肯定鬧死我!我諗要返工煮埋飯比心袍食,最好餵埋佢!先唔會比人鬧仲要唔洗家用,唔洗佢交租咁樣先滿足到依家果D有公主病既心袍!

joycehang41010    發表於 12-3-24 12:58

伯爵府

BK Milk勳章

回覆 回覆:foggyao的帖子

點解個老公會幫佢都係問題!個老公完全唔分析吓…

其實唔怪得樓主個99死都要養隻啦!因為隻狗雖然無比錢做家用,又有病要拎返錢出黎養!但係隻狗起碼識分邊個係主人,識搖頭擺尾,氹自己開心!唔似D公主病咁,入住人哋屋企仲諗住自己係公主……

伯爵府

BK Milk勳章

回覆 回覆:Babemo的帖子

樓主開頭都駁吓嘅………

依家可能怕了

伯爵府

BK Milk勳章

回覆 回覆:ginnyhkc的帖子

我同老公都係90後!

伯爵府

BK Milk勳章

我的黑人憎99!!!

樓主都唔化架啦!講真自己一家三口搬就好過99搬!樓主根本就死淨把口,咁有骨氣就應該搬,唔比人批評得就唔好post嘢上黎,BK既人都係有分清是非黑白既……

你一家三口比幾錢家用呀?不如早D搵個孤兒做老公,無阿媽既,又有本事請工人服侍你既!咁咪唔洗煩囉!

伯爵府

BK Milk勳章

引用:嘩追哂你講個啲野,你奶奶有你呢個咁既新抱

原帖由 kassie 於 12-03-24 發表
嘩追哂你講個啲野,你奶奶有你呢個咁既新抱真係嘔血囉!睇下你奶奶幾時趕你走隻狗住得 ...
其實見樓主回覆既態度都唔好架啦!同佢講多都哂氣!人哋99知佢有咗,叫佢唔好返工驚整親,佢都可以話返99唔好,佢99都係關心緊張佢姐!我自己99當初知我有咗係咁吹我搵工,醫生都話明我陀得唔穩,99都咪催我做嘢!樓主真係身在福中不知福呀!

chingching_ma  唔係我想態度唔好lor..係呢度d人愈講愈人身攻擊wor..  發表於 12-3-24 10:04

伯爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 chingching_ma 於 12-03-24

原帖由 BaoYue_BaoKun 於 12-03-24 發表
你住人屋企 仲嫌人隻狗?! 你明唔明問題出自你同你老公身上!
佢明就唔洗到廿幾頁都係咁既態度啦!一開波得第一頁,人哋又唔係唔係鬧佢,只係話覺得99無問題係樓主既問題,但樓主一句關你咩事!到有人係好聲好氣解釋,佢D尾音又出埋黎!樓主自己打篇嘢,打到唔清唔楚,咁D人點知你身體唔好返唔到工呀?叫你下次打清楚,唔洗引起不必要既誤會,你又話人!
我自己出Post都好大篇架!但我會成篇睇過先,因為唔想打D唔打D而令人誤解"囉"!

cookiekwong  D尾音真係會令人好唔舒服啊!!!  發表於 12-3-24 17:40

首頁

尾頁

跳至