美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

吉之島$10店的驚喜

最近聽d網友介紹, 走去吉之島$10店尋寶, 原來真係好多筍野 最近買了 :

1) 粉紅色樽的清洗粉卜液 - 正 粉卜既千年老積都起晒, 變返白色 - good

2) 白色海棉 - 用來清潔起積一流, 輕易擦得乾淨

3) q10 handcream - ok, 搽完好滑

4) eyeshadow & eyeliner - 麻麻,5係好貼&好易甩

5) d 意粉sauce & curry sauce 磚 - @$10-, 抵 & 好味

6) 有個'炭'字既白色裝洗面foam & 落妝cream, 超乾淨, 略乾~ 乾性skin 夏天用 ok, 油性skin人用very good

大家仲有咩好推介呀?? share 下 :lol: :lol:

NanaPig   1 同 2 都買過... 1 依家都用緊~~~  發表於 12-8-6 23:48
faye723    發表於 12-7-21 23:21
judyyumama    發表於 12-7-17 17:01

水晶宮

Re: 吉之島$10店的驚喜

仲有無筍野??

水晶宮

hi, 0811

Q10 toner 我買左未用, 個sales話d人來親都掃幾支架wor.. ?-( ?-( 等我try下係未咁正先

各位, 仲有咩筍貨推介呀??

水晶宮

hi, 大蘋果

我有 :

俗稱 "黑面" = 有個炭字&有個黑面公仔=mask, 清黑頭一流.
2) 俗稱 "白面" = 有個炭字&有個白面公仔=泡沫潔面乳, 洗得乾淨又唔會乾.
3) 俗稱 "灰面" = 有個炭字&有個灰面公仔=深層卸妝乳, 落妝好乾淨, 但有d sis 反映用完比較油.
) Q10化妝水.
9) 洗粉樸水.

all very good

但咩係 ;
4) 綠色花花睫毛拑, 較曬pro, 用完極有3D feel
8) 目力5色眼影(D色好出, 同keep得好耐, 綠色系列最多人買)
10) 洗m水

我好似無咩印像見過既?? ?-( ?-( 有無相可以睇下?

水晶宮

我 especially 想知道, 咩係洗m水?? ?-( ?-(

水晶宮

kitty-tko

我知你講咩, 我都曾經買過, 但我買貴巧多..
等我去睇下先, 買多幾個溝淡個價錢都好

kitty-tko 寫道:
我係$10店買過一隻 冷熱膊袋, 可以放入雪櫃又可以放入微波腦叮.
冬天就叮熱佢, 暖住訓攪, 當熱水袋咁. 我通常用黎膊眼, 對隻眼好舒服, 冷熱都得, 好方便. 但唔係成日有貨, 冬天個排好耐都無貨, 而家又有番啦!

水晶宮

我想問,

4) 綠色花花睫毛拑

呢隻係邊間 shop 買到呀??

水晶宮

我都係黃埔 jusco 買左$10的睫毛夾, 有好多款的, 好彩大家報料話係綠色花花盒 & 係貨架的最下面, 如果5係都搵5到, 真係多謝大家 tried, 真係效果好好, 出面電1xx都無咁正既效果呀, $10真抵玩

化妝品就無斬獲, 黃埔jusco好少款, 亦放得好亂, 反而九龍城廣場就多好多護膚&化妝品, &好整齊~

k-mom

馬油handcrea, 我有見過, 好似係橙橙地色, 寫住'馬油'咁架, 你去 look look啦~

水晶宮

翁虹

請問你隻手臂咩事呀?? 5好意思, 我無咩特別企圖, 我係唸緊會5會對d疹都有效je

[quote]
翁虹 寫道:
我琴日都買左 "馬油" 來試, 訓覺搽手爭位, 點知擠多左搽埋手臂, 今日起身沖涼, 摸到手臂的粒粒平左, 係好覺個隻, 真係有驚喜, 即刻睇下支野, 不過全部日文, 後面其中有些少漢字寫, 古xxx民間療法, 如果BK有人識日文, 又買左 "馬油" 上來報下料吧.

水晶宮

仲有1隻 T 字形的剃刀, 用來剃唇毛, 面毛 very good, $10有3支, 抵

水晶宮

hi, 大蘋果

我找不到'目力6色眼影(我打錯左5色) = 即係大創出果隻目力眼影,一盒有6隻色果款~

我見大部份眼影都係大創出品, 但無'目力'架wor, 結果買左隻Neo既4色藍色series, 5知有無買錯

另, 我找不到4色胭脂 both 黃埔 & 九龍城店都無

水晶宮

honghong

比你笑死, 打劫打到來呢度 一陣嚇到k-mom唔敢行埋來呢度呀

話時話, 你想劫乜呀?? 睇下我幫5幫你??

水晶宮

honghong

幫你買 of course 無問題, 但我多數 weekend / sunday 先去, you just missed the past weekend 啦

if 我行開就幫你買啦, 睇快我快定k-mom快 但k-mom講個隻q-10入浴, 我都仲未知係乜 ?-( ?-(

同埋我home無浴缸, 要問下佢, 用花灑得5得

水晶宮

洗粉卜液, 好易認架咋~ 成支粉紅色樽裝, 放係化妝品個幾條街到, 但 always 無貨, 你可以問下店員, 大部份都識答你~ 我係九龍城店買, 個位店員直頭會推介埋我買咩tim

我琴日受託於人都去黃埔走左一轉, 但都係無錄色花花盒既睫毛夾, 馬油 handcream 都無, 問黃埔店d店員幾時有貨返, 佢話5知

last sun 所見, 九龍城jusco就仲有幾支馬油 handcream係貨架到, now 就5知啦~ 其實5知佢地邊日返貨, 或者就m個日去, 可能會多d choices

but anyway, yesterday 係黃埔店買左1排有3舊全白色包裝既 soap, 寫住 'antibiotic' 抗菌, made in korea, 都 very good, 沖完好乾爽..我skin有d敏感, always痕到飛起, 琴日用完個年soap沖涼, 無咁痕&濕立 - good

水晶宮

k-mom

咁你用'馬油' handceam用成點呀?? work 5 work??

Q10入浴液, if 好似你咁講, 我琴日係黃埔就無啦~ 可能已估清

水晶宮

講到支馬油 handcream 咁正, 琴日終於開左來試, 我搽對有乾皮及超爆拆的腳睜&手, 之後走去訓, 係床度竟然滑到跣被 今朝起身, 對手&腳超滑

honghong

please check PM

水晶宮

請問隻目力6色眼影係未菱形架?? 我見過既唯一6色眼影是菱形的, 但沒有寫目力bor ?-( ?-(

水晶宮

hi, raheey

解釋好詳細, thank you

raheey 寫道:
大創目力6色眼影

最上的四格係「眼影」, 左下角的係「眼線膏」, 右下角的係「eye base」, 打底用的~

水晶宮

wai001

想問下你, 眼睫毛夾係邊間shop見到有呀?? 係咪透明綠色花花盒個隻呀?? 我行過黃埔&九龍城幾次都5見有呀~

水晶宮

k-mom

係啦..之前我係黃埔shop買左錄色盒花花睫毛夾, 個時見貨架上仲有好幾把係到, 之後我行過幾次都5見有啦

支馬油 handcream, 之前係九龍城貨架又係有好多, now 又話無啦

佢d貨真係去得咁快?? ?-( ?-(

首頁

尾頁

跳至