跳至

首頁

尾頁

大宅

Chapman ma,
Even Chapman好返0西,為求自保,比個Mask Chapman帯住返学安全D AR!!!

原帖由 chapman媽 於 09-3-4 09:22 發表
阿仔都冇番學兩日啦(包埋今日), 佢本來都好得七七八八架啦, 我怕佢一番學再'令'野, 都係收埋佢多兩日算啦...所以今日我會買個cash register 'tum'下佢開心啦, 佢係屋企真係好悶呀, 我唔比佢落公園, 佢就係個窗口望落 ...

大宅

Oh~~~! 原来甘大Wok>.<
希望心B快d好返La!!!

原帖由 lic9 於 09-3-4 11:19 發表
唉... 各位﹗我真係個烏龍媽﹗只可以講﹕以後有少少事都要睇醫生喇﹗

心b原來係病毒感染,唔係出牙,亦唔係出疹﹗佢個口有幾粒飛滋呀﹗所以唔肯食野............簡單講就係口腔發炎﹗

尋晚見佢好唔妥,就即刻同佢睇醫生﹗醫生話﹕佢最危險o ...

大宅

Every 星期六既Schedule一定係...

1100ー1200 Lai Chi Kok MTR附近Ballet堂
1245-1530 Mei Foo (Piano+食飯+Kumon)
1600 回家

通常我老公会1点鐘去Mei Foo Meet我同Chloe食Lunch,If時間0岩,我叫老公Lingd玩具過來。李度度La^^

BTW,上次W2B Mention既整Pan cake Pan有貨未??

原帖由 chapman媽 於 09-3-4 16:28 發表
BMW,
啱啱醒起我仲有玩具係你個樹喎 ...你星期六幾點會係屋企呀? or你會過黎我個頭嗎?

大宅

Cherise飲7Oz
其実Charis飲12安後無0区無吾書服,我覚得OK Wow。
Charis高大d麻,可能真係要飲み0甘多先Enough。

原帖由 w2b 於 09-3-5 10:25 發表
Morning,

你地D bb zzz 前飲幾多oz 奶架? Charis 飲12 oz 係米好跨呀?

大宅

OK! 0甘星期六我差不多到李0個邊就Call李La!!

原帖由 chapman媽 於 09-3-5 12:51 發表
好呀, 我星期六係屋企呀, Thanks.....

張Card係公司呀, 我after lunch打去問啦, 如果有貨, 我會落去買, 到時打比你, OK既就星期六交收啦...

大宅

I~~!今年係0米家宅吾好?? 真係3日吾埋両日就要去看医生!!!! 昨晩仲三更半夜添>.< Cherise食物敏感AR 好彩我地一向有記禄底距食過d Mug,我地好快知道元兇係"之麻"...半Love之麻湯丸,就玩左我一晩

Lic9,
心B好返就Very Good!!! 安楽0西!!!

w2b,
整不同型状Hot Cake既小道具,Jusco$10 Shop有AR!!!除左熊仔、仲有樹型同花型。李可以去Look Look

Chapman ma,
Kaka鐘吾鐘意隻Kitty??

大宅

開頭面上有幾Love好似比野咬既Love Love、根住個Tummy又有幾Love、然後到脚、Pat Pat、Neck...越來こ越Itchy,令距座立不安。気管亦収緊,呼吸時發出WeWe声

昨晩最後決定吾去医院,因為多病菌,上綱Check邊度有夜診診所,即刻飛的去。

食左抗敏感薬、即時止左Itchy先。我今日真係眼訓到爆! 昨晩返到屋企,Settle好0西,3点鐘La!

Cherise只係軽微敏感,厳重0個d係会窒息的。不過軽微都足以痕C距,我地愛Mok能助,好鬼無耐+心痛,唯一可以造既係不停掃住距Itchy既地方止痕

原帖由 chapman媽 於 09-3-9 12:04 發表
OH NO...Cherise敏感有乜病徵呀? 係咪去左醫院呀? 依家點呀?

珈珈係我想像之內既反應呀, 佢咪跟住kitty跳舞囉 ...不過我地就煩D囉, 佢自己唔識press隻手(唔夠力), 佢係咪走過黎叫我地'press press'咁, 我咪 ...

大宅

吾好理D政治Law...Lee個時世有工造好幸福架La!
d西人西事,一笑置之La

原帖由 Christyc 於 09-3-11 11:21 發表
我响 wisekids @cyberport 買咗個大 Barney, then 係又一城 toys R us 買咗 mini BJ and Baby Bob...2 months ago la...

工作勁忙...辦公室政治依然討厭...
但我堅持 "doing it for 蝦米粉C"...
咁我就咩都"笑吓又 ...

大宅

Cherise鐘意字母O個隻

原帖由 Christyc 於 09-3-11 15:46 發表
佢哋鍾意睇邊套 ah?
蝦米 likes "the zoo"...佢好鍾意D動物

BMW: haha...你說得對!!你咁叻嘅, 我老版叫"西門"

大宅

W2b,
Ha~! 我屋企都係...除左我全家包括工人都病鬼0西! 真係無陰公>.<我要頂住!

原帖由 w2b 於 09-3-12 10:34 發表
Hi all,

D菌好勁呀,我尋日sick leave 左一日, 勁sore-throat. 全家一齊食藥, 經典! 今日都早D走!

Jojo,
你去開Cyberport ToyRus 可唔可以幫我買一set Barney, babyBob and BJ 呀? 我想 要small size呀!

另外, 我 ...

大宅

好多地方都有得賣AR!
係O米一支Gun甘,支"番簡水"装埋係支Gun度,Press button自動吹Bubbles 0個種??
海浪公園有、滴滴離楽園又有,Toysrus都有

原帖由 MoJoJoJo 於 09-4-16 14:36 發表
e 好靜喎! 大家都好忙? or 仲放緊假呢?

想請問大家有冇見過電動吹 bubbles 既 toy 呀?
邊度有得買呀? 最好係唔太重, 小朋友可以自己攞住既. thx thx! :)

大宅

If李係報0個d好Hit O個d,For safe play...報多幾間。李簡学校時,学校未必簡中李。考学校既野,真係古吾到的。有d以為会収、結果可能只係Waiting,有d以為衰硬,但結果又会出人意表。

希望各位入到心儀既幼稚園!!!

原帖由 chapman媽 於 09-5-13 11:49 發表
我估兩樣都係囉 ...想問呢, 你地開始搵Kinder未呀? 你地諗住會in幾多間呢? 阿仔個時冇in過, 只係報左一間, 依家到阿妹先黎煩....有冇人可以教下路呀 ...

大宅

花園街有...千色百貨都有

原帖由 lic9 於 09-5-13 13:00 發表
想問大家知唔知邊度有小朋友o既浴袍買呢?想買黎同心b去游水用呀﹗

大宅

Hehe...昨晩老公卒之Bong我買到Canon 500D La。周囲都無貨、我仲要買個防潮箱添,各位有無介紹??

大宅

Thanks!

原帖由 chapman媽 於 09-5-21 17:12 發表
恭喜你加入C記既行列呀....我幫你問左啦, 係鴨記近汝洲, 地舖, 有一間好多好齊, 你叫老公去look look啦....

大宅

我覚得我都有需要去上下Course,有無介紹??

原帖由 w2b 於 09-5-21 20:20 發表
BMW,

嘩,500D 好羡慕呀! 我上星期去Canon 上完 Advance course, 發現有D function 我部機無呀(out 左 lu). 都不知幾想upgrade 去500D....等發下梦先。。。。

大宅

要慢慢模Sock下部機先得!!!

原帖由 MoJoJoJo 於 09-5-21 22:35 發表
BMW,
恭喜恭喜! :D 快D影多D靚相我地睇呀!

首頁

尾頁

跳至